• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

autisme kind zorg CURAÇAO – Stichting Opvoedingsondersteuning aan Kinderen met een Handicap (SOKH) draagt de activiteiten over aan de SGR-groep. Dat houdt in dat de activiteiten van Het Savaanhuis, het Medisch Orthopedagogisch Zorgcentrum (MOZ) en de therapeutische afdeling van SOKH door SGR overgenomen worden.

De doelgroep van SOKH zijn kinderen en jongvolwassenen met autisme of een aanverwante stoornis.

Budget
Gisteren werd de overname definitief. De onderhandelingen hierover liepen al maanden. SGR was bereid om de taken over te nemen, maar tegen volledig budget. SOKH heeft sinds vijf jaar een zorgcontract met het Fonds AVBZ, dat beheerd wordt door de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Daarnaast kreeg de stichting aanvullende fondsen uit verschillende hoeken. SGR vond het echter niet verantwoord om afhankelijk te zijn van aanvullende fondsen.

Onderhandelingen
Zodoende is er druk onderhandeld tussen de SGR-groep en de SVB. Voor SOKH was 1 september de deadline voor de onderhandelingen. Ouders en personeel zouden dan voldoende tijd overhouden om alternatieven te zoeken. Woensdag zijn de ouders bijgepraat over de stand van zaken, maar een dag later was de overname door de SGR-groep alsnog in kannen en kruiken.

Gerust hart
“De keuze van SOKH om hun activiteiten onder te brengen bij SGR-groep is omdat deze organisatie reeds voor vele mensen met verschillende beperkingen zorg biedt. Bovendien is een grotere organisatie stabieler in het voortbestaan en kan de zorg beter worden gewaarborgd”, laat SOKH weten. De stichting laat de zorg voor mensen met een stoornis op het autismespectrum ‘met een gerust hart’ over aan SGR.

www.versgeperst.com