• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

SurinameCURAÇAO – Op de luchthaven van Paramaribo is maandag een man aangehouden met 5,5 kilogram cocaïnepasta in zijn bagage. Volgens Surinaamse media gaat het om een 29-jarige zoon van ex-rebellenleider en parlementslid Ronnie Brunswijk. De verdachte zou de Nederlandse nationaliteit bezitten.

De zoon van Brunswijk werd betrapt door een speciale politie-eenheid, getraind in het opsporen van drugssmokkelaars. Intussen zit hij in de cel, maar weigert hij volgens de politie mee te werken aan het onderzoek.

‘Ontgoocheld’
Vader Ronnie Brunswijk zegt tegen nieuwssite Starnieuws ‘ontgoocheld’ te zijn in zijn zoon. “Ik vind dit heel vervelend en ben enorm geschrokken toen ik het hoorde. Mijn zoon woont sinds zijn vierde jaar in Nederland. Hij is niet dagelijks in mijn omgeving. Ik vind het jammer dat hij geen rekening heeft gehouden met mijn politieke functie.” Brunswijk zegt verder dat het recht zijn loop moet hebben en dat hij ook zelf zal uitzoeken hoe zijn zoon aan de cocaïne is gekomen.

Vader
Ronnie Brunswijk werd zelf in 1999 wegens drugshandel door een Nederlandse rechtbank veroordeeld tot acht jaar cel. Die straf heeft hij nooit uitgezeten. In 2010 vormde hij samen met voormalig legerleider Desi Bouterse – ook in 1999 veroordeeld wegens drugshandel – een regering.

Zonen
Bouterse en Brunswijk, de invloedrijkste Surinaamse politici van het moment, zijn in korte tijd allebei in verlegenheid gebracht door criminele activiteiten van hun zonen. Dino Bouterse werd een jaar geleden door Panama uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Vorige week bekende hij deelname aan terroristische activiteiten, drugshandel en wapensmokkel. Bouterse junior riskeert vijftien jaar cel tot levenslang, Brunswijk junior kijkt aan tegen maximaal twintig jaar gevangenis.

© Novum

10 reacties op “Zoon Brunswijk gearresteerd met 5,5 kilo coke”

 1. Brunswijk heeft iets van 20 zonen.. 1 kan hij wel missen.. niet dat hij er ooit naar omkijkt

 2. Droef, heb medelijden met deze vaders?.. Brunswijk heeft waarschijnlijk zijn zoon zelf op laten pakken in zijn eigen land toen hij hoorde wat zoon lief van plan was, omdat hij hem daar binnen een dag weer los krijgt, als hij in een ander land NL? was geknipt had hij waarschijnlijk 5 jaar + de 8 van Vader uit moeten zitten, dito zoon Bouterse krijgt ook de volle mep in de USA straf van Papa word er gewoon bij gepleurd.

 3. zo vader, zo zoon…
  blijkt weer eens te kloppen dit spreekwoord.
  inderdaad de surinaamse elite/politiek is erger dan op Curacao.
  maar verschilt niet veel…
  Hier is ook een moord gepleegd in het belang van bepaalde elite figuren….
  dus het verschil is niet zo groot als Antonio graag wil geloven…

 4. @Sranan tori schreef op 03-09-2014 om 07:40;

  ‘Op Curaçao leven ‘we’ in een bananenrepubliek, met god zij dank Schotte..’

  Ik snap het niet. Wat heeft dit bericht nou van doen met Curaçao en señor Schotte? Schotte is geen Surinamer, hij lijkt niet eens op een Surinamer!
  Trouwens, wie is ‘we’? Praat voor jezelf, betrek mij of anderen die jouw mening niet delen niet in jouw verdriet!
  Bovendien is Curaçao geen bananenrepubliek en al helemaal geen republiek, hoe kom je daarbij? Laten we het maar erop houden dat Korsóu zowel politiek, sociaal en economisch in een diep dal zit!

  Dus laat “we” achterwege, want er is hier op dit forum geen sprake van ‘WE’! WE hier op dit versgeperst forum zijn verschillend van aard en denken, en dat is maar goed ook. Zou niet graag deel willen uitmaken van een inteeltforum waar een ieder hetzelfde denkt en dezelfde politieke voorkeuren deelt. Dat leidt op den duur tot een soort van fascistoïde forum.

  Curaçao is overigens in niets te vergelijken met Suriname. De enige vergelijking die ik kan bedenken is het feit dat beide landen ooit kolonies van Nederland waren, en dat er in beide landen zwarte mensen wonen. Dat is de hele vergelijking, nada mas! Curaçao is overigens nog steeds een semi-kolonie.

  Suriname is rijk aan grond/delfstoffen, goud etc. economische boost 4 %. Curaçao niet. Het is maar een voorbeeld van het grote verschil. De volksaard is ook een groot verschil. Ik zou overigens, indien ik Surinamer zou zijn geweest, heel graag in m’n eigen op economisch gebied vooruitgaande land willen vertoeven, en niet op Korsóu!

  Verder reageer ik niet op berichten die over Surinaamse zaken gaan dus ook niet over zonen van Surinaamse politici.. Niet mijn zaak dus. Heb enkel een reactie geplaatst omdat je het over WE meent te moeten hebben, dus elk forumlid hier ongevraagd bij jouw verdriet betrekt, én ook dat je Curaçao en een Kurazoleño politicus benoemd die in niets te vergelijken zijn, noch te maken hebben met het land en diegenen waarover dit artikel handelt.
  Gaan we nu schelden? 😆

 5. @ observator Goede observatie, wel dient ook vermeld te worden dat er voor de onafhankelijkheid van Suriname (1975) in de bovenwereld enorm veel corruptie bestond waar de onderwereld geen baat bij had.

 6. Ach een amnestiewetje is zo geregeld voor zoontjelief.

 7. Op Curacao leven we in een bananenrepubliek, met god zij dank Schotte die volledig banana is niet meer aan het roer, maar het kan dus nog een beetje erger.

  En wel in Suriname, waar een volk massaal stemt op een veelvoudig moordenaar die ook nog eens herhaald veroordeeld is voor drugssmokkel.

 8. Nu zitten dus 2 zonen van Ronnie vast.Een voor het stelen van 30.00 $ van papa Ronnie en nu een ander vpor drugs smokkel .hmmmmm

 9. Hopla!

 10. Helemaal niet vreemd dat de zoon van de gezochte crimineel Brunswijk nu ook een crimineel blijkt te zijn, zien doen laat doen. Blijkt weer eens dat een belangrijk deel van de Surinaamse politieke elite en hun nakomelingschap bestaat uit criminelen. De kans dat men in dat land ooit afkomt van deze criminelen, waarop de bevolking overigens in grote getale stemt, lijkt zeer klein. Na de onafhankelijkheid van Nederland in 1975 is de onderwereld steeds verder doorgedrongen in de bovenwereld, zo ver dat de onderwereld de dienst uitmaakt in Suriname en de bovenwereld helaas bijna niet meer bestaat.