• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

irene dickCURAÇAO – Specialisten van Sentro pa Guia Edukashonal (SGE) en medewerkers van het ministerie van Onderwijs onderzoeken de misstanden op de Dr. Nelly Winkelschool. De school voor speciaal onderwijs kwam in opspraak nadat meerdere leerlingen door hun ouders van school werden gehaald. Dat meldt Caribisch Netwerk.

De schreeuw- en scheldpartijen van docenten werden opgenomen door een van de ouders en naar buiten gebracht. Minister Irene Dick van Onderwijs betreurt het dat zij pas op de hoogte is gebracht nadat de situatie escaleerde. “In de toekomst moeten we ervoor zorgen dat er niet pas gehandeld wordt als de misstanden een hoogtepunt bereiken, want dit is niet in het voordeel van onze leerlingen.”

‘Verschrikkelijk’
Het personeel van het ministerie van Onderwijs en specialisten van SGE werken samen met de ouders en leerlingen van de school om tot een oplossing te komen. Naast de klachten van ouders, klapte ook een oud-leraar uit de school. Rixt de Vries, die in 2011 op de dr. Nelly Winkelschool begon met lesgeven, noemde het voortdurend schreeuwen en gebruik van verbaal en fysiek geweld naar de kinderen ‘verschrikkelijk.’

Nieuwe school
De leerlingen in kwestie hebben ondertussen een andere school gevonden. De specialisten van SGE blijven voorlopig peilen hoe het met de leerlingen verloopt op hun nieuwe school.

9 reacties op “Onderzoek naar misstanden Nelly Winkelschool”

 1. Hi Hans,

  Ik ben ook benieuwd, want ik heb zelf ook niks vernomen. Ik denk dat er onderzocht gaat/ moet worden, dat ze mij dan ook wel willen spreken. Misschien komt het nog…………………….

 2. Na de reportage en publicaties over de wantoestanden en de aankondiging van het onderzoek is het opvallend stil. Als ouder van een kind op deze school verwacht ik vanuit de school en / of de DOS en / of het Ministerie informatie / communicatie. Helaas!

 3. Er moet niet alleen over gesproken worden, maar er moeten ook stapen gemaakt worden. Kinderen horen thuis en op school veilig te zijn. Ieder kind krijgt wel eens op zijn of haar donder, maar lichamelijk of geestelijk geweld is bij mij not done!!!!!!!!!!!!!!!!! Ik sla mijn kinderen niet en maakt ze niet uit voor wat dan ook, dus dan horen andere mijn kinderen helemaal niet zo te behandelen. Het is verschrikkelijk dat je buren hun kind slaan en echt verschrikkelijk dat praten ook niet helpt. Door slaan en vernederen of wat dan ook, vormen ze de kinderen voor de rest van hun leven. Jammer dat ze dat niet inzien en helemaal verschrikkelijk voor het kindje.

 4. Hoezo moet dit worden aangepakt, deze school geeft toch gewoon leiding op de manier zoals vele ouders met hun eigen kinderen omgaan hier op Korsou. Gezellig voluit tegen ze schreeuwen en afranselen met riem en stok. En graag geen reactie dat dit niet gebeurd, want ik mag er ieder weekend van meegenieten bij mijn buren. Helaas helpt praten met je buren niet, want dan kan je zelf ook klappen krijgen!! Hartverscheurend!!

 5. Ondertussen zijn er nog een paar ouders geweest die zich gemeld hebben, dus het is een terugkomende geval. Daarbij zijn dit maar een paar klachten die openbaar zijn gemaakt, helaas niet genoeg tijd om het hele intervieuw te kunnen plaatsen of nog verder te schrijven.

 6. Helemaal mee eens Hans! Ondanks dat mijn kinderen er niet meer zitten, wil ik dat het veranderd. Ik wil dat de leerkrachten en de kinderen erbij geholpen worden. En het bestuur, tja misschien moet die tijdelijke bezetting weer een nieuwe worden. Want dit kan echt niet, zoals minister Dick hier boven aangeeft, ze hoopte dat er eerder aan de bel was getrokken. Maar in werkelijkheid ben ik de juiste stappen langs gelopen. Eerst school niveau, daarna bestuur en als je dan niet geholpen wordt verder. Het bestuur had gewoon iets beter zijn best moeten doen. Helaas!!!!!!!!!!!! Maar we gaan nu voor verbetering en ik hoop dat dit de eerste stappen zullen zijn.

 7. Een prima zaak dat er onderzoek wordt gedaan. Uitgangspunt is dan wel dat met de uitkomsten iets wordt gedaan. Bij dit onderzoek moet niet alleen zorg worden besteed aan de kinderen die de school inmiddels hebben verlaten maar ook aan de toenmalige klasgenoten en schoolgenoten. Een gedegen open communicatie met de ouders van leerlingen is een must. Daarnaast moet in het onderzoek ook het functioneren van het DOS bestuur worden meegenomen, want uit de beschikbare informatie blijkt dat door dit bestuur met eerdere meldingen niets is gedaan.

 8. Ik ben erg blij dat er onderzoek gedaan gaat worden, alleen met onderzoek kom je tot een conclusie. Ik ben benieuwd wat de navolging van die conclusie zal zijn. Heropleiden zou ik wel als oplossing zien, hoe om te gaan met kinderen met speciale behoefte.

 9. De enig oplossing is direct ontslag voor de docent (e) .
  Want in de educatiewet verschenen die manier van educatie niet