• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

olga salehCURAÇAO – Advocaat Olga Saleh-Kostrzewski heeft vanochtend hoger beroep aangetekend tegen de levenslange gevangenisstraf van haar cliënt Elvis ‘Monster’ Kuwas. “Wij zijn heel erg teleurgesteld met dit vonnis, we hopen dat de zaak spoedig voor het Hof zal komen”. Dat zegt de raadsvrouw tegen Caribisch Netwerk.

Monster heeft het vonnis vrijdag via een livestream met teleurstelling, verdriet en woede aangehoord. De rechter oordeelde vrijdag dat Kuwas meedogenloos en gewetenloos is en in ruil voor een financiële vergoeding drie mensen, waaronder Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels, van het leven heeft beroofd.

Advocate Olga Kostrzewski in gesprek met Anneke Polak

‘Bizarre wending’
De andere twee verdachten, Carlos Pieter en Dangelo Damascus, werden in de zaak Magnus vrijgesproken, ondanks dat Kuwas tegen hen had verklaard. “We hadden zeker niet verwacht dat de zaak zo’n bizarre wending zou krijgen, dat de rechter de verklaringen van mijn cliënt in zijn zaak wel betrouwbaar zou achten en in de zaak van de andere twee verdachten niet betrouwbaar”, zegt de advocaat. Zij verwacht dat het hoger beroep binnen enkele maanden zal dienen.

Opgelucht
Het Openbaar Ministerie reageerde vrijdag opgelucht. “Het onderzoeksteam heeft zich maandenlang volledig ingezet om het onderzoek Magnus af te ronden en tot een goed eind te brengen en gaat, versterkt door deze uitspraak, vastberaden en met toewijding verder met het onderzoek Maximus, het onderzoek naar de intellectuele daders.”

16 reacties op “‘Monster’ in hoger beroep tegen levenslang”

 1. @ Pieter,

  Ik vermoed dat het ‘met het recht in eigen hand nemen’ nog wel meevalt.

  Wie heeft er het lef voor? Imponerende woorden op internet typen is nog altijd wat anders dan een voornemen uitvoeren.

  En mocht je het echt durven, wie wil zoiets op zijn geweten hebben? Als ik even voor mezelf spreek, ik zou niet iemand neer kunnen slaan, steken of schieten, al ben ik nog zo overtuigd van zijn schuld. Stel dat mijn overtuiging niet overeenkomstig de waarheid is?

  Maar als er iemand is die er het lef voor heeft en er geen moeite mee heeft om een ander wat aan te doen, dan is er altijd nog de kans om zelf in het gevang te belanden.
  Wie heeft dat er voorover?
  Bovendien ben je dan niet veel beter dan degene die je ‘aanpakt’.
  Als ik bijv dhr Kuwas wat aan zou doen, zou ik gedurende een korte periode voor sommige mensen een held zijn. Daarna kom ik zelf in het gevang. Ten eerste weet ik niet of ik de goede persoon wat aangedaan heb. Ten tweede is mijn leven dan ook naar de maan.

  Zou u dat allemaal overhebben om een paar weken een held te zijn voor een deel van de Curaçaose bevolking?
  Ik denk dat uw antwoord ‘nee’ is. Ik gok dat dat voor nagenoeg iedereen geldt.
  Kortom, met het recht in eigen hand nemen, zal het zo’n vaart niet lopen.

 2. @Richard

  Je hebt helemaal gelijk. Ik moet ophouden met onzin verspreiden en reacties geven op zaken waar ik verstand van heb (zijn er niet veel helaas). Bedankt voor de wake-up call.

 3. @Richard, de rechtstaat voldoent niet.. niet gaan huilen als men straks recht in eigen hand neemt

 4. @sander

  Ik zou u aanraden zich eens wat meer in het recht te verdiepen.

 5. @Abraham Mossel, ik denk dat ze niet alleen Monster onder die steen willen hebben maar ook zijn familie. Onze Monster heeft geen keus. In beide gevallen is het levenslang, hij kan het tot zichzelf beperken als hij voor de cel kiest…

 6. Het is een goed? recht, dat deze advocaat in hoger beroep gaat en ook voor het Curaçaose volk, maar niet voor de opdrachtgevers ( het zweet staat ze tussen de billen) . Monster gaat klappen!. Monster weet dat zijn opdracht gever(s) hem zijn straf willen laten uitzitten op Curaçao, en dat betekend inderdaad levenslang maar dan onder een steen.

 7. @Etienne Sambo, ja joh laten we maar iedereen heel dankbaar zijn, uhh, pfff.
  Ze had in eerste instantie Monster beter aan de tand moeten voelen, misschien had ze dat ook gedaan en kan Monster uit angst voor erger gewoon niet praten, ook niet in hoger beroep. Dacht je dat zijn geldschieters bereid zijn om levenslang te zitten?

 8. @alert

  de opdrachtgever krijgt dan 2x levenslang. OK?

  In jouw redenatie krijgt iemand die (stel) 30 mensen vermoordt een lagere straf dan de opdrachtgever. Vreemde redenatie,
  Misschien zou de opdrachtgever een hogere straf moeten krijgen. Maar ja, hoger/langer
  dan levenslang bestaat hier nu eenmaal niet.

 9. Moet hij soms nog een paar moorden plegen om levenslang te krijgen mevr. de advocaat?

 10. Tja, ratvocates als Vaders, Blonk en Saleh mogen wat mij betreft zelf worden opgesloten.

 11. Heel goed van deze advocate om in hoger beroep te gaan. Het geeft niet alleen Monster een tweede kans, maar ook de zaak magnifikus. Als monster namelijk besluit om in hoger beroep wel te gaan praten dan kan dat heel waardevol zijn voor de zaak tegen de intellectuele daders. Wij moeten deze advocaat alleen daarom al heel dankbaar zijn. Nu nog hopen dat monster gaat praten.

 12. ratadvocaten zijn in mijn ogen net zo slecht als de misdadiger zelf….

 13. De rechter heeft de verklaringen in zijn eigen zaak betrouwbaar geacht o.a. omdat zijn gsm vlak voor de moord getraceerd was nabij de plaats delict. Ook het in het Waaigat gevonden wapen kon met een voldoende mate van zekerheid (in de ogen van de rechter) aan dhr. Kuwas gelinkt worden.

  Mijn eerste ingeving is dat het een hele kluif wordt voor de advocate om in hoger beroep een gunstigere uitspraak voor haar client te verkrijgen.

 14. Zou het op waarheid berusten dat de dader, zoals de rechter oordeelt, in ruil voor financiele vergoeding drie moorden waaronder Wiels heeft gepleegd, dan kan de uitvoerder die betaalt wordt om moord te plegen nimmer de zwaarste straf krijgen. In de strafbedeling had de rechter rekening moeten houden dat de opdrachtgever(s) de zwaarste straf toekomt en niet de uitvoerder die betaalt wordt !

 15. Dus deze mevrouw Kostrzewski vind het jammer dat een massamoordenaar in de cel blijft?

 16. Praat dan Monster, of crepeer in de hel!