• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PistoolCURAÇAO – De zogeheten genadeperiode, waarin wapens ingeleverd konden worden tegen een beloning van 100 gulden, is voorbij. Het Openbaar Ministerie meldt dat er in totaal 406 wapens zijn ingeleverd. Vanaf nu wordt illegaal wapenbezit strenger aangepakt.

Hoofdofficier van Justitie Heiko de Jong is blij met de steun voor de actie. “Geweld heeft slachtoffers, families en wijken in haar greep. Het maakt gemeenschappen kapot en is er de schuld van dat mensen niet meer samen komen. Geweld kan vele vormen aannemen, zoals overvallen, verkrachting, diefstal en zelfs moord. Vuurwapens zijn onderdeel van het probleem. Het maakt geweld nog erger dan dat het al is. Tijdens veel overvallen wordt gebruik gemaakt van vuurwapens. Met de inleveractie waarbij zoveel vuurwapens zijn ingeleverd, heeft de bevolking laten zien dat het ook voor hen genoeg is geweest.”

Vervolgactie
De actie ‘Ta Basta Awor’ is volgens De Jong zeker niet ten einde. De Jong: “Gedurende de actie hebben wij contact gehad met geestelijken en rolemodels in onze gemeenschap. Het Openbaar Ministerie is de mening toegedaan dat wij samen moeten werken om een situatie en standaarden te creeeren waarbij het geweld op Curaçao wordt geëlimineerd, voorkomen en verminderd wordt.”

Tiplijn
Het is mogelijk om anoniem iemand aan te geven wegens wapenbezit. Dat kan via telefoonnummer 0800-8222782. De beloning voor een waardevolle tip ligt tussen de 350 en 1000 gulden.

2 reacties op “Inleveractie eindigt bij 406 wapens”

 1. Het moet gezegd : ik ben ernstig onder de indruk van de stapel en dat wordt door het OM dan ook maximaal, met daily PR-updates, uitgemolken. ik herken veel luchtwapens, saturday night specials, zwaar verroeste en door zilt aangetaste vuistvuurwapens. Ik meende ook hier en daar een crafty, uitgeboord alarmpistooltje te zien in de menigte..
  Natuurlijk is het meer recentere, krachtiger werktuig nog steeds op straat en gaan de atrako’s ongehinderd door Basta Awor door. Nu kun je dus e kliklijn bellen en hopen te cashen, als je zeker weet dat “Henki di b’au palu” schiettuig op zak heeft if althans “meent te hebben”.
  En….. ehhhh … met al dat wapentuig nu veilig opgeborgen in de voormalige tempel…. kun je weer trankilo over straat ‘s avonds met je mobieltje en weer op je porch van de bries genieten….. of komt het tuig je daar nog steeds in mekaar slaan om je ketting mee te nemen?

 2. Ben benieuwd of al dat schiettuig in het openbaar wordt vernietigd. Denk eerder dat de helft al verdwenen is uit de kluis. De minister van Justitie heeft onlangs zelf gezegd dat er geen week voorbij gaat dat hij te maken heeft met corrupte poltiemensen. Al zou dat maar 1 per week zijn , dan is dat 52 per jaar. Hoeveel poltiemensen zitten er in het korps?