• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

DUO studieschuld bijeenkomstCURAÇAO – Bijna vijftienhonderd ex-studenten kwamen deze week naar de bijeenkomsten van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) op Curaçao. De belangrijkste uitkomst is dat er betalingsregelingen worden aangeboden aan studenten die een achterstand hebben. Caribisch Netwerk woonde de bijeenkomst bij.

Dit houdt in dat de afbetaling van de studieschuld drie jaar wordt stopgezet zodat de ex-student eerst de schuld bij het incassobureau kan afbetalen. Hoewel veel studenten blij zijn met de optie van een betalingsregeling, hameren zij ook op andere punten. Vooral de slechte communicatie met DUO zorgt ervoor dat zij met de handen in het haar zitten.

Luister naar een reportage door Elisa Koek

Probleem erkend
“Ik begrijp het wantrouwen van de studenten”, vertelt Marilyn Alcalá-Wallé van de gelijknamige stichting. “Maar het proces is in gang gezet. DUO kent en erkent de problemen en de overheid in Nederland heeft de eerste stap gezet.”

Opkomst
Ondanks de opkomst van vier- tot vijfhonderd man per avond, is Alcalá-Wallé enigszins teleurgesteld. “Lang niet alle studenten met een achterstand zijn gekomen. Ik hoop dat wanneer DUO hen benaderd voor de betalingsregeling, zij wel reageren. Anders houdt het op.”

5 reacties op “DUO zoekt toenadering, studenten nog wantrouwend”

 1. Jullie vergeten de verliezen bij de valuta wissel. en dan studenten naar NL zijn gegaan toen er nog in guldens betaald werd en toen zijn dat dure hele dure euro’s geworden.

  Je kan dus beter in NL blijven wonen en niet terug keren naar Curacao met je kennis todat je studieschuld af betaald is.

 2. Misschien niet ieder jaar een nieuwe ipod, ipad en Iphone kopen, studentjes?

 3. Wederom wordt er met 2 maten gemeten want in Nedreland weten ze studenten met een beralingsachterstand wel te vinden hoor en betalen zullen ze ! Ik heb nog niet gehoord dat er aan 1 van hun een betalingsregeling is aangeboden. En voor diegenen die denken ja maar ze hebben het ook veel beter in Nederland helaas die tijd is voorbij.

 4. Hadden ze maar een bijbaantje erbij moeten zoeken net als alle andere studenten

 5. De enig oplossing voor deze zaak is : De vijftienhonderd ex – studenten laat Studiefinanciering Nederland vliegticket voor jullie kopen en gaan gerust in de Cel zitten .
  HEERLIJK VAKANTIE IN NEDERLAND !!