• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

GevangenisCURACAO – Elvis K. alias Monster is vandaag veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. De 37-jarige huurmoordenaar is veroordeeld wegens de moord op Helmin Wiels, twee andere moorden en een gewapende overval. Carlos P. en Dangelo D. zijn vrijgesproken van medeplichtigheid bij de moord op Wiels.

D. alias Panchek moet evengoed brommen. Hij moet van de rechter acht jaar de cel in wegens twee gewapende overvallen en illegaal vuurwapenbezit. Voor dat laatste feit is hij al eerder veroordeeld. Panchek is vrijgesproken van de moord op Raul Martinez alias Bolle, de chauffeur van de vluchtauto. Het enige bewijs bestond uit getuigenverklaringen en dat werd als onvoldoende beschouwd.

Strafkorting
Ook P. kreeg straf. Aan een van de twee genoemde gewapende overvallen is hij medeplichtig als chauffeur van de vluchtauto. P. kreeg anderhalf jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd met aftrek van voorarrest. Aanvankelijk bestond zijn straf uit drie jaar cel, maar daar ging anderhalf jaar strafkorting vanaf. Er is een jaar cel afgetrokken omdat hij medeplichtig was aan de overval en er geen weet van had dat er vuurwapens in het spel waren. Er werd nog een half jaar extra korting toegepast vanwege de beroerde detentieomstandigheden in de politiecel in Rio Canario.

16 reacties op “Levenslang voor ‘Monster’”

 1. En waarmee gaat meneer Monster huurmoordenaar dat betalen? Het zou hem sieren als hij de namen zijn geldschieters/opdrachtgevers noemt. Zei hij niet dat hij, ook als hij gevangen zit door kan gaan met zijn lugubere praktijken? Van zo’n persoon wens je toch niet vreten…

 2. Abraham Mossel waar haal jij je “wijsheden” vandaan?

 3. Beste Vito, dan zul je je toch tot onze regering moeten wenden. Wetje aanpassen, door de Staten jassen en als het je een beetje meezit krijg je wellicht je zin, alhoewel ?

 4. @Wimpiri. Volgens mij kunnen ze hem beter een poos in America laten opsluiten dan kan het vogeltje eerder gaan kakelen dan fluiten dan in de Koraal Specht. In America moet hij harder gaan werken om zijn mannelijkheid te bewijzen. Opsluiten die handel ook zijn medeplichtigen en de betaler van de liquidatie.

 5. Ben nu erg nieuwsgierig of hij gaat vertellen wie de intellectuele daders zijn. En of hij eerst nog in hoger beroep gaat.

 6. @ Wimpiri, als ik het goed heb begrepen heeft de rechter gezegd dat hij waarschijnlijk zijn straf in NL mag?? uitzitten moet in een land waar de overtreding is gepleegd en je bent veroordeeld, daar zal je ook moeten zitten, ik denk alleen dat ze het vogeltje nog ff veilig in hun eigen kooitje willen hebben , daar hij zeker gaat zingen, al is het maar om te bluffen tegen zijn medegedetineerden dat hij en zijn gezin nog steeds betaald krijgt van de opdracht gever(s).

 7. Nu nog de opdrachtgevers. Ik hoop dat ook hier levenslang volgt.

 8. Heb begrepen dat de heer Kuwas zijn levenslange celstraf in Nederland gaat uitzitten, dat gaat ons zo’n €10.000 per maand kosten (Nederland is tenslotte geen opvanghuis voor ons tuig). Dus met een levenspanne van nog zo’n 40 jaar hebben we het toch al vlug over zo’n 5 millioen €uro omgerekend naar ANG is dat dan ruim 10 millioen gulden.
  Ik heb zomaar het gevoel dat hechtenis in Koraal Specht ons slechts een fractie van dit bedrag zal gaan kosten. En hier komt dan nog bij dat het vogeltje in Koraal Specht eerder zal gaan fluiten dan in Nederland met zijn airconditioned cellen voorzien van alle gemaken TV internet etc.

 9. @Henkie. Levenslang is ook echt levenslang (in tegenstelling tot wat veel mensen denken). Na 20 jaar wordt wel een evaluatie uitgevoerd. Maar in beginsel zit Monster levenslang. En gelet op het feit dat deze straf onder meer bestaat uit een politieke moord met een zeer geschokte samenleving, zie ik hem ook echt tot zijn dood in de gevangenis zitten.

 10. Hij doet me denken aan Miguel “Miguelito” Perez, een huurmoordenaar van de beruchte Griselda Blanco. Hij had er geen probleem mee om in een zwaar bewaakt vliegveld een moordaanslag te plegen…………..voor geld.
  Deze Kuwas is een zelfde laken een pak.

  Alleen, wat nog erger is…………we hebben nog veel meer van dit soort figuren op dit eiland, figuren voor wie een leven geen waarde heeft. Wandelende tijdbommen zijn het. Met dank aan de voorbeeldige wijze van opvoeden.

 11. Monster heeft geschoten (bewezen), Nini heeft Monster betaald voor iets (feit), Jamaloodin heeft gesmst over geld met Nini vlak voor de moord (feit), Jamaloodin is halfbroer van DosSantos (feit), DosSantos is financier van Schotte (feit), Wiels zat Schotte’s agenda dwars (feit). Who connects the dots?

 12. Goed dat ze hem opsluiten, maar van nog meer interesse is: WIE zit(ten) erachter, dat is belangrijk.

 13. Hij krijg levenslang nu gaat hij hopelijk lullen want hij heeft niets meer te verliezen!!!!

 14. Als de moordenaar levenslang krijgt dan moeten de opdrachtgevers 3 keer levenslang krijgen zodat we ze nooit meer in de politiek zien!

 15. hoe lang is levenslang in de gevangenis?

 16. Ik denk dat we niet ontevreden mogen zijn met de levenslange veroordeling van de dader. Dat zijn hulpjes vrijuit gaan is jammer, maar zij hebben de trekker niet overgehaald.

  Veel interessanter is hoe het met de opdrachtgevers gaat aflopen. En ik ben bang zat zij ook vrijuit gaan.