• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

isis IS islamitische staat CURAÇAO – De bloedige strijd in Syrië is vandaag opgelaaid. Syrische gevechtsvliegtuigen hebben rebellen op de Golanhoogten gebombardeerd. Daar zijn ook 43 blauwhelmen gevangengenomen, aldus de Verenigde Naties (VN). Islamitische Staat (IS) maakt bekend 160 militairen gedood te hebben.

De bommen van de gevechtsvlieguigen sloegen vlakbij de Syrisch-Israëlische grens in. Over doden of gewonden is nog niets bekend. Onder meer het dorp Jaba in de grensprovincie Quneitra werd getroffen, aldus het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. In en rond Jaba zijn ook gevechten gaande tussen Syrische militairen en rebellen. De aan Al-Qaida gelieerde beweging Jabhat al-Nusra veroverde gisteren een grenspost in het gebied.

Blauwhelmen gevangen
Gewapende lieden hebben donderdag op de Golanhoogten 43 blauwhelmen van de Verenigde Naties gevangengenomen. Nog eens 81 vredesmilitairen kunnen geen kant op, aldus de VN. De blauwhelmen werden staande gehouden aan de Syrische kant van de grens op de Golanhoogten ‘op een moment dat er meer werd gevochten door gewapende groepen en het Syrische leger’, aldus een verklaring van secretaris-generaal Ban Ki-moon. De VN zetten alles op alles om de blauwhelmen vrij te krijgen. Onder de VN’ers bevinden zich geen Nederlanders.

Militairen gedood
Islamitische Staat (IS) heeft deze week na de inname van een legerbasis meer dan 160 Syrische militairen gedood. Dat meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. De militairen werden gisteren achterhaald op het platteland in de provincie Raqqa. Drie dagen eerder hadden de strijders van IS een basis van de luchtmacht ingenomen. Sommige militairen werden doodgeschoten, anderen doodgestoken. Zo’n 120 militairen werden vlakbij de basis omgebracht. Nog eens veertig soldaten werden vermoord in de buurt van de stad Raqqa, een IS-bolwerk.

Misdaden
Aanhangers van IS verspreidden via Twitter een verklaring waarin zij zeggen dat IS zo’n tweehonderd militairen gevangen had genomen. Op foto’s zouden de mannen te zien zijn terwijl ze met ontbloot bovenlijf door de woestijn liepen. De Verenigde Naties zeiden gisteren dat IS in Syrië misdaden tegen de mensheid heeft begaan. Over het optreden van IS in Irak deden de VN eerder al een vergelijkbare uitspraak.

© Novum

1 reactie op “Strijd in Syrië laait op”

  1. Het Westen (VS en EU) heeft zeker 3 jaar lang rebellen waaronder ook terroristen gesteund en bewapend met het doel de legitieme President Assad weg te krijgen.
    En nu zit de wereld (de Verenigde Naties) met het gruwelijk resultaat. Wat de VN thans misdaad tegen de mensheid noemt, was afgelopen jaren ook begaan in Syrie.
    Het Westen heeft teveel bemoeienis willen hebben in het Midden Oosten en in landen als Oekranie en nu willen de rebellen hun Westerse Bazen niet gehoorzamen. Chaos en anarchie viert hoogtij in al die landen.