• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

KorpspolitieCURAÇAO – Bij het Colombiaans en Venezolaans consulaat op Curaçao zijn vanmiddag rond half twee bommeldingen binnengekomen. Daarop zijn beide locaties ontruimd. Het gerucht ging dat ook bij het Renaissance Hotel in Otrobanda een bommelding was maar een woordvoerder van het hotel ontkent dit, aldus Caribisch Netwerk.

Jolijn Spijkerman werkt in het Trianglegebouw tegenover het Colombiaans consulaat in de Hoogstraat in Otrobanda. Zij vertelt dat de hele straat is ontruimd. “De politie deelde ons mee dat we naar buiten moesten. Eenmaal buiten mochten we niet terug om spullen op te halen en moesten we de straat uit, die is helemaal afgezet.

Oefening
Er was volgens haar geen paniek. “We dachten eerst dat het om een oefening ging. De meeste mensen zijn maar naar huis gegaan, omdat we geen idee hebben hoe lang dit gaat duren.”

Renaissance Hotel
Politiewoordvoerder Alfred Suarez wil alleen bevestigen dat er meerdere meldingen zijn binnengekomen en dat een team van bomverkenners van de politie op meerdere locaties aan het werk is. Waarom er juist bij deze locaties een bommelding is gedaan, is niet bekend.

2 reacties op “Curaçao opgeschrikt door bommeldingen”

 1. Niet 99% maar 100% van de bommeldingen op Curacao is vals.

  Waarom dan toch die aandacht daar weer voor?

  Non news.

 2. Men moet wellicht toch proberen de gebeurtenissen niet te isoleren.
  Er heerst grote tevredenheid onder veel Venezolanen, omdat net als overige regeringen ter wereld, afgelopen dagen ook de Venezolaanse regering streng begonnen is de smokkel vanuit Venezuela naar Colombia en naar enkele Caribische eilanden te bestrijden.
  Daarentegen zijn Colombianen die gewend waren aan producten en goederen die Colombia binnen kwamen , kwaad dat President Santos van Colombia en President Maduro van Venezuela overeenkomst hebben gesloten om de smokkel te bestrijden.
  Ook heerst er onder Latijns amerikanen grote onvrede omdat Suarez uit Puerto Rico al langer dan 25 jaar in de gevangenis zit omdat hij strijdt voor de onafhankelijkheid van Puerto Rico, -van de Verenigde Staten-. Venezolanen en Colombianen zijn solidair met Puerto Rico, maar ook met demonstraties die plaatsvinden met betrekking tot de kwestie Ferguson en eisen dat Venezuela en Colombia officieel hun ‘stem’ laten horen.