• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

vechthaan haan hanengevechtCURAÇAO – De handhaving van het verbod op hanengevechten op Aruba heeft geen prioriteit bij Justitie. Dat zei minister Arthur Dowers dinsdag tijdens de wekelijkse persconferentie van de Ministerraad. Dat meldt Caribisch Netwerk.

De bewindsman reageerde op de aankondiging van politiecommissaris Trudy Hassell, dat er binnenkort opgetreden gaat worden tegen de hanengevechten en dat de hanenvechters die al jaren actief zijn gearresteerd zullen worden.

Dierenmishandeling
Hanengevechten zijn verboden en worden beschouwd als dierenmishandeling. “De politie mag optreden tegen alles wat verboden is”, zegt Dowers. “De vraag is vooral of dit prioriteit moet hebben terwijl er andere zaken zijn zoals het verkeer en de jeugdcriminaliteit, waardoor mensen schade ondervinden.”

Betrokkenheid politie
Op de persconferentie kwam ook de uitspraak van commissaris Hassell ter sprake dat er in het politiekorps zelf functionarissen zitten die betrokken zijn bij hanengevechten, wat tot op heden verboden is middels de Algemene Politieverordening (APV). Dowers vindt dat er in dat geval disciplinaire maatregelen genomen moeten worden: “wie A zegt moet ook B zeggen.” De minister zegt dat hij nog nooit gehoord heeft dat er problemen zijn ontstaan door de hanengevechten.

1 reactie op “Hanengevechten geen prioriteit bij Justitie Aruba”

 1. ¨De minister zegt dat hij nog nooit gehoord heeft dat er problemen zijn ontstaan door de hanengevechten.¨

  Deze zware dierenmishandeling is zelf het probleem. Betrokkenheid daarbij van overheidsfunctionarissen is zelf het probleem. Wat is hun ambsteed nog waard? Wat is hun woord nog waard? Als ik advocaat was zou ik elk procesverbaal, opgemaakt door dergelijke leugenachtige lieden, ongeldig laten verklaren.

  Geen probleem, meneer de minister?

  Elk beschaafd land strijd tegen dierenmishandeling, zoniet Aruba. Een nieuwe toeristenattractie voor de Amerikanen, ter afsluiting van een Joran-trip over het eiland?