• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

israel ashdod raketinslagCURAÇAO – Het staakt-het-vuren in de Gazastrook heeft vooralsnog standgehouden. Er zijn geen meldingen van schendingen van het bestand, dat gisteravond in ging. Dat heeft de Israëlische krijgsmachtvandaag gezegd. De oorlog in Gaza heeft tot nu toe aan meer dan 2100 mensen, voornamelijk Palestijnen, het leven gekost.

Er zijn grootschalige verwoestingen in het dichtbevolkte kustgebied. Grote delen van zuidelijk Israël zijn wekenlang lamgelegd. Velen vragen zich af wat met de vijftig dagen van geweld gewonnen is.

Onbepaalde tijd
Het staakt-het-vuren dat dinsdag is overeengekomen geldt voor onbepaalde tijd. Volgens Israëlische media heeft premier Benjamin Netanyahu het bestand bewust niet voorgelegd aan zijn veiligheidskabinet omdat er ministers zijn die de bombardementen wilden voortzetten.

Terugkeer
Burgers in de zwaar belegerde Gazastrook pakken langzaam maar zeker hun leven weer op. Duizenden mensen keerden gisteren terug naar hun woningen, die zij eerder vanwege de Israëlische bombardementen waren ontvlucht. Dat staakt-het-vuren werd diezelfde avond groots gevierd in Gaza.

Drukte
In Gaza-Stad gingen tienduizenden mensen de straat op. Verkeersagenten probeerden de drukte op de weg in goede banen te leiden. Monteurs doen hun best om het zwaarbeschadigde elektriciteits- en waternet te herstellen.

© Novum

www.versgeperst.com