• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

thumb handboeienCURAÇAO – De politie heeft gistermiddag de 57-jarige L.M. opgepakt in Zeelandia. Hij is eigenaar van een bedrijf aldaar en zou gestolen koper opkopen. Diverse artikelen die zijn aangetroffen bij het doorzoeken van het bedrijfspand zouden afkomstig zijn uit diefstal.

Die spullen zijn in beslag genomen voor nader onderzoek. De man zit nog vast.

Prioriteit
Koperdiefstal heeft sinds enkele maanden extra prioriteit gekregen van het Openbaar Ministerie (OM). Veel bedrijven hebben veel last van het ontvreemden van koper. Nutsbedrijf Aqualectra meldde vorige maand dat het een snelle heraansluiting bij stroomuitval niet kon garanderen als die werd veroorzaakt door stroomuitval.

13 reacties op “Arrestatie wegens opkopen gestolen koper”

 1. Iets met Witte en Blauwe boorden criminelen?

 2. De eigenaar is weer vrij. Geen wonder dat hij iedereen uitlachte bij zijn arrestatie.
  Bah!

 3. Is dat die ene op de hoek langs het water ?

  Naast OMNI / Anthony Veder building…. ?

 4. Overal in de wereld is er sprake van het stelen en opkopen van goud, koper en zo door. In Nederland is het de Nederlandse Spoorwegen en het publiek die last ondervond (ondervindt) van het stelen van koper van de spoorlijnen. Zelfs van kerktorens en dies meer wordt het koper van bliksemafleiders gestolen en – logisch – opgekocht. Het is dus geen kwestie van het eindelijk wakker worden van geen enkele opsporingslichaam. Voor de wet maakt het niet uit of je nou steelt of als heler optreedt, je bent schuldig aan het ontvreemden en aansporen tot criminaliteit als heler, maar de dief heeft baat dat er een opkoper (heler) is. Weet wel dat heling heel wat meer inhoudt dan alleen het opkopen. Onder anderen valt het aannemen, bewaren, doorgeven, doen verdwijnen, vervoeren van gestolen waar en zo voort ook onder heling. Geachte lezers, het criminaliteit moet bestreden worden. Het maakt niet uit dat de huidige koperdieven elders zullen proberen hun slag te slaan, daar deze bron van inkomsten voor hun wegvalt. Kakkerlakken zullen altijd een ander heenkomen zoeken dan op plaatsen waar er sprake is van het gebruik van verdelgingsmiddelen tegen insecten.

 5. hopi bon, esei ta un komienso
  mi ke pa kita tur su ganansia ku e la hasi durante 3 a 5 ana ku ta bisa over di koper horta, anto e ta sigi kumpra i kana hunga grandi kara seku.
  sin tene kuenta ku otro ta sufri of pasa aden ora horta koper
  mester kue man duru pa komersiante ku ta hasi kos fuera di lei.
  i no te so tin basta di nan ku negoshi ku ta kana hunga desente kaba ta ladron

  petje af i sigi i mi ta spera ku e no keda na un boete pe dono di e negoshi.
  ban pe kruimmeldiefnan ku ta horta den kas di hende.

 6. Als een handelaar wat crimineel verkregen waar aanneemt, wordt hij gearresteerd.

  Als Schotte tonnen crimineel verkregen geld van een Italiaanse mafioos aanneemt gebeurt er niets.

  Klassenjustitie.

 7. Hij had zelfs gestolen Brandweerkranen en Aqua Elektra onderdelen in zijn bezit.

 8. Te erg voor woorden. De man bleek ”groothandel” te zijn in export van gestolen Curaçaose koper. Daarnaast schijnt er een paar dagen geleden ook een schip van hem vol met gestolen Curaçaose koper vertrokken richting, wie weet.

  Eindelijk is hij gepakt. Na jaren? Man man man.

 9. Probleem is natuurlijk wel dat de koperdieven nu andere criminele manieren om aan inkomsten te komen gaan zoeken. Toename overvallen te verwachten?

 10. Deze bandiet die zoveel mensen leed heeft aangedaan om hun te onthouden van stroom en water moet men gewoon een week in een rode nierennest vastbinden en daarna veroordelen tot dwangarbeid en al zijn eigendommen in beslag nemen. Op het nieuws leek hij nog te glimlachen, dacht zeker bij zichzelf jullie idioten mijn geld zit al in het buitenland en een hoge straf krijg ik toch niet.
  Eric

 11. Heh, heh, is het lichtje eindelijk gaan branden bij politie en OM !

 12. Goede actie, heb me atijd al afgevraagd waarom het toch zo moeilijk is de opkopers aan te pakken. Zoveel zijn dat er toch niet? Heb je die onder controle, dan zullen de koperdiefstallen ook ophouden. Immers, als je je spul niet kwijt kan, ga je het ook niet meer stelen. En “de heler is erger dan de steler.”

 13. mooi, ik hoop dat hij een zware straf krijgt en dat zijn spullen inbeslag genomen worden.
  Dit soort lui, kan je maat op 1 maner pakken Namelijk in hun portemonnee..