• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

toast wijnCURAÇAO – Bij landhuis Hato, naast het vliegveld, wordt hard gewerkt aan de eerste Curaçaose wijngaard. Druivenplantjes van een meter hoog proberen in de Curaçaose grond te aarden zodat er vanaf volgend jaar witte wijn, rosé en rode wijn van Curaçaose bodem geschonken kan worden, aldus Caribisch Netwerk.

Het initiatief komt van de familie Visscher, die in Nederland al prijzen wist te behalen met hun wijnen. Hermien Visscher en haar man Marc Oldeman zijn al vroeg op het landgoed om de leguanen bij de plantjes weg te houden en om meer grond gereed te maken voor wat uiteindelijk een wijnplantage van 25 hectare moet gaan worden. “Over negen tot twaalf maanden zijn de druiven gegroeid, dan moet de wijn nog gebotteld worden, dus over anderhalf jaar is de wijn koud en kan hij geschonken worden”, hoopt Oldeman.

Luister naar een reportage door Anneke Polak

Duizend plantjes
Michel van Werven ging de familie uit Twente voor. In 2010 startte hij een wijngaard van duizend plantjes, maar nog voor er druiven in konden komen, aten de leguanen alle planten op. Van Werven helpt de familie om het plan voor Curaçaose wijn te laten slagen.

Bed & breakfast
Landhuis Hato is nog leeg, maar moet volgend jaar gaan dienen als bed & breakfast. In vier kamers kunnen gasten blijven logeren. Lokale mensen kunnen langskomen voor wijnproeverijen en ook de toeristen moeten naar de wijnplantage gelokt worden. “Denk aan de cruisetoeristen, die een slokje kunnen proeven, en wie weet nemen ze een Curaçaos wijntje mee naar Amerika”, zegt Hermien Visscher.

8 reacties op “Curaçao krijgt eigen wijn”

 1. Wie kan er iets over de Curacaose bieren Dinos en Montana vertellen?

 2. Heeft zeker een zilte smaak.

 3. Mooi initiatief! Ben erg benieuwd naar de smaak van rood en rosé!

 4. Joop, je verwart kabrietenurine met wijn…

 5. Mooi en orgineel idee, Succes!, proost op goede oogst… !

 6. ik drink al jaren lokaal geproduceerde wijn, (Sta. Cruz) dus wat is hier zo nieuw aan?

 7. Heel mooi initiatief, hoop echt dat het een success wordt en dat de Curacaose horeca het ook gaat verkopen.

  Van mij mogen dit soort initiatieven, mits bekwaam opgezet, best overheidssteun krijgen.

 8. Ik wens je veel succes, alleen niet te hopen voor jullie wat een oude kennis van mij heeft mee gemaakt in Spanje, hele oost weg gejat in een nacht. Maar dat zal hier niet zo snel gebeuren, te klein eiland?.