• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PolitieCURAÇAO – Een dief die gisterochtend in het washok van een huis aan de Kaya Aragua in Muizenberg zijn slag sloeg, is van een koude kermis thuisgekomen. De 24-jarige P.S. werd betrapt door een van de bewoners. Samen met buurtbewoners zette die de achtervolging in.

S. is vastgebonden overgeleverd aan de politie. Hij had een wond aan zijn rechteroog opgelopen toen boze buurtbewoners hem belaagden. De dief moest daarvoor behandeld worden in het ziekenhuis. Inmiddels zit hij vast in afwachting van meer onderzoek.

24 reacties op “Dief krijgt klappen van boze buurtbewoners”

 1. @lita, Jij hebt nog mazzel gehad.. Vaak komt er veel geweld bij wat soms nog fataal is.. ook kunnen de vrouwen verkracht worden door dit soort tuig.. Geen medelijden dus mee!

 2. Dat tuig die inbreekt of je huis insluipt terwijl je huis ligt te slapen en alle waardevolle spullen meeneemt
  om weer nieuwe rijbewijzen bankpassen smalfilms en laptop weer aan te schaffen
  nieuwe sloten te laten plaatsen en de angst dat die rotzakken weer langskomen
  in 11 maanden 1 inbraak 1 insluiping
  Oppakkkans nihil
  wat moet je als mens

 3. @S,
  Om antwoord op je vraag te krijgen, moet je een inbraak poging doen bij Lokoloko.

 4. Ik Hoop maar dat deze jongen een goede advocaaat krijgt zoals Blonk. Sastrowitc of Vaders zodat hij een eerlijk proces krijgt

 5. @lokoloko, spreek je uit ervaring?

 6. Vuur moet je met vuur bestrijden en niet met een bos bloemen net als in Nederland.

 7. Zal wel ”moeilijke” jeugd gehad hebben…., loopt nu al weer vrij rond, (toch harder moeten rammen”. Zelf inbraak meegemaakt, (lag in Ziekenhuis), leuke thuiskomst. Een jaar last van gehad, belde zelfs op om spullen terug te kopen!, en nodige bedreigingen erna…, en Politie?…
  Jammer dat ik niet thuis was… Voor ”slachtoffers” is het ergste, dat er vreemde door je spullen gesnuffeld heeft, schade…Dus let op deze brutale gekken komen wellicht nog terug…, Begraaf ze dan maar op de vuilnisbelt…

 8. @concepcion,

  Sorry ik neem al mijn woorden terug. We mogen gewoon niet voor eigen rechter spelen en moeten meer vertrouwen hebben in ons rechtsysteem.

  Mensen zijn onschuldig totdat het tegendeel bewezen is. Helaas verdienen dieven, oplichters, etc ook een faire behandeling en eerlijk proces. Anders krijgen we nog meer chaos op het eiland.

 9. Gelijk hebben ze … ze hadden zijn ‘smoel moeten breken’ … gewoon aftuigen … doet ie het nooit meer … foute gedachte maar zou ik ook gedaan hebben.

 10. De burgers hebben goed in deze gehandeld.
  Natuurlijk heeft ieder mens het recht zijn have en goed te beschermen.

  En nu in de gaten houden hoeveel gevangenisstraf hij opgelegd zal krijgen.

 11. In Arabische landen hakten ze vroeger als straf een handje eraf bij dieven …….

 12. Ze durven alleen kruimeldieven aan te pakken / af te ranselen de grote boeven durven ze niet aan omdat ze vaak zelf in dat (miljoenen) witte boorden systeem zitten.

 13. In het verleden weet ik dat de politie meerdere malen is gebeld met de mededeling dat er op straat een lijk lag. Niemand wist wie het was, waar het lijk vandaan kwam, maar het lag er ‘plotseling’.
  Ook zijn er diverse chollers van de aardbodem verdwenen, niemand ooit nog iets van gehoord.
  Wanneer de overheid niet bereid is om actie te ondernemen dan loop je het risico dat de burgers zelf actie gaan ondernemen.
  Maar dan moet diezelfde overheid ook niet komen klagen dat de burger dat niet had mogen doen, dan had de overheid zelf actie moeten ondernemen.

 14. @concepcion,

  dat gaat wel op als het rechtssyteem werkt.
  maar met de huidige ratadvocaten staat het tuig in no time weer op straat.
  En het volk mag slachtoffer zijn.
  kijk naar de dos santossen/jamoladinnen/Schottegebroed/enzovoort.
  met een beetje rat advocaat sta je zo buiten.
  En monster en nini staan ook straks weer op straat en kunnen hun buurt verder terroroseren.
  IS DAT WAT JE WILT?????????????/
  HET RECHTSSYSTEEM WERKT NIET IS GEBLEKEN, DUS DAN ZELF HET TUIG AANPAKKEN!!!

 15. Goed gedaan burgers.
  Boontje komt om zijn loontje!

  Het wordt tijd dat deze criminelen flink worden aangepakt door de burgers die steeds worden bestolen.

  Voordat hij werd overgedragen aan de politie, moesten de (buurtbewoners) deze crimineel als voorbeeld helemaal hebben uitgekleed en in z’n (nakie) hebben gefilmd voor (youtube).

 16. lokoloko, is jou verhaal de reden dat er zo veel “vermissingen” zijn ? en de vondsten van menselijke karkassen her en der in de kunuku het bewijs ? Dios sa ?

 17. ze noemen het kleine criminaliteit.
  Maar voor de slachtoffers met grote gevolgen.
  Die moeten weer meer geld uitgeven aan beveiliging. tralies, camera”s, Alarm enzovoort.
  Maar de diefjes lopen vrij rond en de slachtoffers zitten achter hoge muren met prikkeldraad. of achter tralies, naar buiten te kijken.
  De mensen durven in de avond niet meer gezellig buiten te zitten.
  Het is geen kleine criminalitiet, dat bestaat niet!!
  dit is het einde van het mooie leven op curacao…

 18. dit tuig staat zo weer op straat, vaak sneller dan, dat je aangifte kunt doen.
  Dus eigen rechter spelen blijft over.
  Het OM faalt…., zolang deze criminelen steeds weer met vrijspraak los worden gelaten op de gemeenschap.

 19. Kijk, dit soort optreden is snel afgelopen als de inbrekers etc. hun “aanhouders” wegens excessief geweld aanklagen en ook nog veroordeeld krijgen (plus schadevergoeding natuurlijk).

 20. Het voor eigen rechter spelen c.q. het op de stoel van de rechter gaan zitten druist in tegen een rechtssysteem bestaande uit de zogenaamde ” Trias politika” ofwel de wetgevende macht, rechterlijke macht en uitvoerende macht ofwel in de genoemde volgorde (voor de Antillen de staten, het Openbare ministerie en de politie anders = opsporing). Met andere woorden de strafvervolging conform het Wetboek van strafvordering. Elk democratisch land heeft zo’n systeem. Het voor eigen rechter spelen heeft ook nare gevolgen voor zij die zich door een delict pleger benadeeld voelen, er genoeg van hebben en dus een dader denken te moeten straffen. God dank zijn er Marije Vaders ofwel advocaten, ofwel strafpleiters en dergelijken, die verdachten verdedigen, pro deo of niet. en vrijkrijgen al of niet, op basis van deugdelijk en of niet deugdelijke verkregen processen verbaal. Het is de taak van het rechtssysteem om de mazen van de wet te dichten en het is de taak van strafpleiters om van mogelijke mazen (gaten) in de wet en fouten in ambtelijke stukken gebruik te maken om iemand vrij te krijgen. Er worden fouten gemaakt door de uitvoeren, rechterlijke en wetgevende macht die niet aan een verdachte en of een strafpleiter te wijten zijn. Lik op stuk beleid behelst een heel ander begrip of anders uitleg van begrip. Met endere woorden, ben je fout geweest dan moet je
  de wettelijke gevolgen dragen en geen pakslaag of wraakneming door de geledeerde (n). Wees voorzichtig anders bewandelt u de weg van de Strafvordering en belandt u in het gevang wegens mishandeling (in het kort voor eigen rechter spelen).

 21. Zijn ze helemaal gek geworden, het recht in eigen handen nemen en dan de politie erbij te halen?
  Gewoon afmaken, in stukjes hakken en dan in de beerput gooien, mond dicht en geen kip die ernaar kakelt. Of geen haan die ernaar kraait.

 22. @jova, of je kan 3 mensen doodrijden zonder rijbewijs en veel te hard en je bent nog niet voor de rechter geweest. en met al die inbraken.. politie zal niets doen.
  Falend rechtssysteem en politie die niets doen dan gaan mensen recht in eigen handen nemen

 23. moet vaker gebeuren.
  dat heet lik op stuk beleid…

 24. Tja, ik kan me goed voorstellen dat burgers het recht in eigen hand nemen.

  Dieven komen zelden voor de rechter, komen ze voor de rechter dan staan de Marije Vaders van het eiland op om ze in no time vrij te laten spreken.

  En komt het toch tot een veroordeling dan hoeft die straf niet te worden uitgezeten (zelfs niet als je tot een jaar veroordeeld bent, zoals Brian Mariano).