• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

KorpspolitieCURAÇAO – In totaal 21 personen en elf voertuigen zijn gisteren gecontroleerd in het kader van Ta Basta Awor, de grootscheepse politiecontroles ten bate van meer veiligheid op straat. Een van de politieteams hield ook vier mannen aan omdat ze zich verdacht gedroegen. Dat gebeurde achter een winkel op de Santa Rosaweg.

Ze sloegen op de vlucht voor de politie maar werden alsnog opgepakt. Ze zijn vanmorgen vrijgelaten na verhoor.

Controles
De controles vonden plaats in Brievengat, Kirindongo Abou en Noord Zapateer. Dat leverde een zak wiet, een mes en een schaar op.

3 reacties op “Controleactie leidt tot preventieve aanhoudingen”

  1. Haha Abraham, en keukenmessenset, aardappelschilmesjes, maar er is hoop!, Dat ze voor 100,00 naf hun wapen vrijwillig in kunnen leveren.. Gelijk oppakken. Doe eens een razzia in het Parlement en Banken, dan zijn er al cellen tekort….

  2. Ja, je hebt preventieve en repressieve maatregelen. Preventief, het systeem neemt vooraf maatregelen tegen een mogelijke uitwas van een strafbaar feit, echter, moet je voor en na de aanhouding zeker zijn van een strafbaar feit ( op zijn minst poging daartoe) ; zie het is door de opsporingsambtenaar dat een strafbaar feit niet gepleegd werd of verijdeld werd). Is er geen zekerheid dan moet het rechtssysteem de vrijlating toepassen (nadat zij een goede smoes van een verdachte heeft moeten slikken of er is geen plaats van bewaring etc).
    Repressief zijn de rapen al gaar ofwel een strafbaar feit is al gepleegd of er is/zijn al benadeelde (n) /slachtoffers gevallen en vinden de opsporingswerkzaamheden achteraf plaats. Vermijden is beter dan genezen doch in gevallen als dezen gaan mogelijke kwaad plegers weer vrij en op pad. Voor welk systeem kiest u?????

  3. De scharen worden straks alleen nog op de BON verkocht.