• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Minister Elmer WilsoeCURAÇAO – Tijdens het tripartiet overleg op Sint Maarten is besloten dat er een geschillenregeling moet komen. Die oproep doen Curacao, Aruba en Sint Maarten aan de Koninkrijksregering. Radio Hoyer 2 sprak over deze regeling met Statenlid Elmer ‘Kade’ Wilsoe, tevens voorzitter van de commissie van Curaçao.

Een onafhankelijke instantie moet in juridische geschillen bindende uitspraken doen over de interpretatie van het Koninkrijk der Nederlanden.

Oneigenlijk gebruik
Wilsoe: ‘Onlangs is bij twee gevallen oneigenlijk gebruik gemaakt van het Reglement van Orde van de gouverneur. De gouverneur werd in een politiek zonlicht gesteld terwijl de gouverneur onfeilbaar is, net zoals de koning in Nederland, en zich niet met de politiek mag bemoeien. Wilsoe verwijst naar de weigering van de gouverneur van Aruba om de begroting te tekenen en de aanwijzing van Nederland om op Sint Maarten een onderzoek in te stellen naar het openbaar bestuur.

Wilsoe legt in gesprek met Rick Hart uit waarom er een geschillenregeling moet komen.

11 reacties op “Wilsoe: ‘Tendens NL gouverneur bij politiek te betrekken’”

 1. Ik vond het wel prettig, Kadetje op Aruba.

  Kon ik eindelijk weer eens gewoon restaurant Cru binnen zonder dat zijn auto daar asociaal de deur blokkeerde.

  Wat heft deze nietsnut, die tijdens Statenvergadering altijd sliep, de belastingbetalers inmiddels gekost?

 2. Ik vraag mezelf serieus af of het allemaal echt is, wat ik allemaal van Elmer “kadè” Wilsoe te horen krijg. “Kadè”, zoals zijn roepnaam is, zijn troetelnaam, en waarmee wij hem kennen, als schoolvriendjes, als schoolkameraadjes op het Canisius College op steenrijk, in de Wageningenstraat. In de tijd van frater Fidelius en respectievelijk frater Walterus als schoolhoofd(en), weet je nog??. Ik wordt met stomheid geslagen iedere keer als ik over hem (Kadè) lees. Ik vraag mezelf ook verbazend af of het wel de waarheid is dat Kadè in degelijke lugubere en duistere zaken (bewust??) verzeild is geraakt. Ik ben echt geschokt Kadè. Hoe kun je je positie, je voorrecht(en) als hooggeplaatste functionaris combineren met slechte vrienden en ook meedoen aan slechte dingen?? Hoe kun je goede omgang vervangen door slechte omgang/vrienden? Hoe voel je je in gezelschap van slechte vrienden Kadè?? Komt er geen schaamtegevoel bij je op?? Waarom moet je je geweten zoveel geweld aandoen?? Is je geweten zo “verontreinigd” en/of “toegeschroeid” dat je je het goede van het kwade niet (meer) kan onderscheiden?? Wordt je door je (ongeoefende) geweten aangespoord om het slechte te doen?? Je hebt jammer genoeg een ongevoelige geweten gekweekt Kadè. Je bent in een spinnenweb verzeild geraakt man, je wordt met de nek aangekeken, je hebt vijanden gemaakt i.p.v. vrienden, je hebt jezelf tot de meest gehate burger gemaakt. Wordt helder, kom bij Kadè, wees nuchter. Verricht je verantwoordelijke werkzaamheden grondig ten opzichte van het volk. Je verantwoordelijkheid moet compleet zijn, smetteloos. Kadè, je hebt het vertrouwen van de Curaçaose bevolking te schande gezet. Ja, met smaad, met smet is het eiland bezoedeld. En het trieste van dit alles is, dat je nog steeds meedoet, alsof er niets aan de hand is. Je bent gevoelloos. Juist nu dat het eiland zich in zo’n benarde situatie bevind, maakt jij en je consorten er gretig misbruik van. Je bent meedogenloos en niets ontziend, zelfzuchtig. Juist jij Kadè, die na 30 Mei 1969, (de zwarte pagina in de Curaçaose geschiedenis) van de daken schreeuwde dat Curacao anders aangepakt moet worden, juist jij helpt ons prachtig eiland naar de afgrond, naar de verdoemenis. Schaam je Kadè. Je kwijt jezelf niet van verantwoordelijkheid. Zo te zien ben je zelfs in kleine dingen NIET getrouw. Je bent ongeorganiseerd en onevenwichtig. Je verwaarloost je voorrecht en je aanstelling. Hou je zinnen bij elkaar man. Nogmaals, ik schaam me heel heel diep voor jou Kadè. Ik ben diep teleurgesteld in jou. Tot slot Kadè, je laat jezelf kennen, want je wegen zijn allemaal krom………………………………….

 3. Als Wilsoe, een laffe lakei van Dos Santos (herinneren we ons zijn brief voor hem naar de regering van de Verenigde Staten), het gevang in gaat kunnen we eindelijk weer ongehinderd restaurant Cru binnen waar deze asociaal zijn auto altijd pontifical voor de deur parkeert.

  Zolang ons eiland statenleden als Wilsoe, Schotte en Thode tolereert blijven we de bananenrepubliek die we zijn.

 4. Het is de Wilsoe die zijn zoontje via Fraudelyne Wiels aan een baantje heeft geholpen bij het Curacaohuis.

  Zonder solliciatieprocedure natuurlijk, want tegenover andere kandidaten zou hij kansloos geweest zijn.

  De appel valt niet ver van de boom. Wat een treurige familie, de familie Wilsoe, waarin iedereen zich alleen met corruptie staande kan houden.

 5. Die Wilsoe, lachen met die man. Hij vindt dat minister van Justitie zich wel met rechtszaken mag bemoeien, maar de Gouverneur mag alleen de Koning ontvangen? Wees blij dat er nog wat “checks and balances” zijn!

 6. Hij gaat gewoon door met liegen.

 7. Laffe Wilsoe, die met dichtgeknepen billen en klotsende oksels van angst voor partijgeldschieter Robbie dos Santos een brief voor hem naar de Amerikaanse regering schreef.

  Wie neemt die Wilsoe nog serieus? De man heeft nog nooit ergens gefunctioneerd en alleen in de politiek waar onkunde niet afgerekend wordt weet hij zich net drijvende te houden.

 8. Ja Clinton, die Wilsoe. Ik heb begrepen dat zij hem gaan benoemen tot minister van staat met een eigen straatnaam, plein or whatever, op voordracht van Jasje.

 9. @Clinton,

  ja, die Wilsoe, die Helmin Wiels uitnodigde om een visje te eten bij Marie Pompoen..
  Die Wilsoe, die met alle Maffia figuren op het eiland dik bevriend is….
  Ja, die Wilsoe is het…

 10. De Gouverneur is NIET onfeilbaar.
  Volgens artikelen 10 tot en met 12 van het Reglement van de Gouverneur wordt de Gouverneur vervolgd wegens ambtsmisdrijven en/of het plegen van strafbare feiten. Hij/zij staat niet terecht op de eilanden.
  Ook Commissaris van de Koning kunnen vervolgd worden.
  Als de Gouverneur terecht moet staan kan hij het ambt niet blijven vervullen.

  Waarom wordt het Reglement van de Gouverneur niet in de media bekend gemaakt, zodat de bevolking eigen mening kan vormen?

 11. Wilsoe, de voormalige Justitieminister die wel op verre (prive) reisjes ging dat op kosten van de gemeenschap, die meer sliep tijdens statendebatten en onder wiens beleid de criminaliteit tot grote hoogte steeg en die zich alleen inzette om bij Hillairy Clinton geld te vragen van een crimineel.. die WIlsoe…?