• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao nieuws Vers KortjeCURAÇAO – In het kader van de inleveractie van wapens zijn er tot nu toe 142 stuks vrijwillig ingeleverd. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Tot 31 augustus kunnen wapens vrijwillig ingeleverd worden tegen betaling van 100 gulden. Daarna volgt een strengere aanpak van vuurwapenbezit, zo heeft het OM aangekondigd.

2 reacties op “OM: 142 wapens ingeleverd”

 1. 145 Vrijwillig ingeleverde wapens is inderdaad een mooi resultaat. Verwachten dat 50% van alle wapens zouden worden afgestaan is niet realistisch.
  Mensen die kwade zaken in de zin hebben lopen met een wapen op zak. Om dat te kunnen controleren dienen meer bevoegdheden te worden geschapen.
  Als Curacao klaagt over de misdaad, mag er best een offer worden gevraagd van de privacy van burgers, om dit kwaad zo veel mogelijk te beperken. Als het inderdaad helpt zal iedereen daar begrip voor hebben.

 2. 142 ingeleverde wapens is natuurlijk an sich een mooi resultaat, maar afgezet op het werkelijke aantal aanwezige wapens (de schattingen lopen uiteen tussen de 1000 en 3000 stuks) een nogal povere opbrengst. 7 procent behaald (van 2000), terwijl je toch gaat voor een resultaat van 50% of meer. Niet dan?

  Ik ben er nog steeds van overtuigd dat een gift van 250 gulden (of meer) een veelvoud zou hebben opgeleverd. Waarom toch zo zuinig? Dit kost slechts 14200 gulden. Een mensenleven is hopelijk veel meer waard dan deze “investering”?