• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

studiemarkt thumbCURAÇAO – Vanaf 21 jaar mag je zonder diploma toelatingsexamen doen voor een opleiding aan de Hogeschool Rotterdam. Op Curaçao en Aruba is er daarom een speciaal Toelatingstraject 21+. Op donderdag 4 september is de eerstvolgende aanlegtest. Die luidt het begin van een traject in. 

De aanlegtest biedt onder meer inzicht in je studiekeuze, motivatie, leerstijl en interesses. Gaat de test goed, dan kan de voorbereiding voor de examens beginnen. Afhankelijk van de gekozen opleiding moet je in drie tot vier vakken examen doen. Er zijn tegen betaling begeleiders beschikbaar die ervaringsdeskundige zijn op dat gebied. De uiteindelijke examens, die bepalen of je wordt toegelaten, vinden plaats in mei en juni.

Onzekere tijd
Veel Curaçaose en Arubaanse kandidaat-studenten van 21 jaar en ouder komen pas in juni of juli naar Nederland. Vaak zijn ze dan te laat om deel te nemen aan het Toelatingstraject 21+. Hierdoor kunnen ze vaak niet starten met een opleiding aan Hogeschool Rotterdam en moeten dan minstens een half jaar wachten op het eerstvolgende toelatingstraject. Er is ook nog kans dat ze het Toelatingstraject 21+ niet halen, dus het is sowieso een hele onzekere tijd. Om dit probleem aan te pakken, is er sinds twee jaar een aangepast toelatingstraject op Curaçao en Aruba.

Voordelen
Het toelatingsexamen op Curaçao en Aruba heeft voordelen voor kandidaten van de eilanden. De stap is kleiner: als ze de toets niet halen, zijn daar geen verdere consequenties aan verbonden. Ook hoeven ze niet vooraf te verhuizen naar Nederland. Verder leren de kandidaat-studenten tijdens het traject medestudenten kennen, waardoor ze met bekenden de overstap naar Nederland kunnen maken.

Informatie
Meer informatie over het Toelatingstraject 21+ is te vinden op de website en de Facebookpagina van de Hogeschool Rotterdam. Voor verdere vragen neem je contact op via email: toelatingsexamensCuracao@hr.nl of toelatingsexamensAruba@hr.nl.

www.versgeperst.com