• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

st joris clean-up greenforce thumbCURAÇAO – Als voorproefje op de komende clean-up is St. Joris nu al een stuk schoner. Zo’n 200 vrijwilligers hebben sinds vorige maand geholpen met het schoonmaken van de baai. De vrijwilligers waren deelnemers aan het vakantieplan Kuifje Educasport en leerlingen van Kolegio Juan Pablo Duarte en Kolegio Alejandro Paula.

De actie vond plaats onder begeleiding van Green Force en Stichting Uniek Curaçao.

green force clean-up mediumPreventie
Green Force-eigenaar Timo Brouwer sprak de scholieren ook toe. Brouwer: “Het gaat niet alleen om palliatieve maatregelen zoals de schoonmaak, maar ook preventieve maatregelen zoals een stukje bewustwording over wat afval allemaal voor een schade kan aanrichten en wat men kan doen vanuit huis. Zo hebben de studenten geleerd hoe zij thuis hun plastic flessen kunnen identificeren en hoe zij een recyclingsysteem kunnen opzetten voor inzameling, om zo later hun verpakkingsmateriaal te kunnen deponeren in de recycling centers van Green Force.”

‘Groot succes’
Door de actie zijn meerdere pick-ups en trucks zijn gevuld met afval. Green Force noemt de schoonmaakactie een ‘groot succes’, maar tekent daarbij aan dat het herhaaldelijk moet plaatsvinden. Veel afval is namelijk afkomstig uit omliggende landen en hier aangespoeld. Op 20 september is er een grootschalige Clean-Up, waar zowel Green Force als Stichting Uniek Curaçao bij betrokken zijn.

clean-up greenforce st joris

2 reacties op “St. Joris nu al stukken schoner”

  1. Mooi initiatief!

  2. Nu de veiligheid nog!