• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

beltorenCURACAO – De gerestaureerde beltoren van de voormalige plantage van Porto Marie doet de geschiedenis herleven. Op een lage heuvel, die bekendstaat als Seru Basora staat niet alleen een beltoren, maar ook een grote magasina met aangebouwde dorsvloer.

Luister naar de reportage van Caribisch Netwerk.

Die schuur is nog in redelijke staat en werd gebouwd door de West Indische Compagnie in 1738.

Belangstelling
François van der Hoeven van de werkgroep Archeologie van stichting NAAM bracht een tiental belangstellenden naar de oude plantage om zijn enthousiasme te delen. “De belangstelling voor dit stukje nationale erfgoed van Curaçao heeft een tijdje in de verdrukking gestaan. Maar we merken dat als je erover vertelt en publiceert mensen weer geïnteresseerd raken.”

Plantagegeschiedenis
De belpaal van Seru Basora was er slecht aan toe. Bijna de gehele westzijde lag open en verschillende stenen waren er al uit gevallen. “Het was slechts een kwestie van tijd voordat de belpaal zou instorten. Nu die gerestaureerd is, kan de belpaal weer jaren mee en is hij samen met de grote magasina een mooi voorbeeld van een stukje van de plantagegeschiedenis van Curaçao”, zegt Van der Hoeven.

2 reacties op “Belpaal Porto Marie doet geschiedenis herleven”

  1. @ MFK stemmer. Was die belpaal van Digicel of UTS?

    Je vergat nog de ANWB te noemen. Het was niet echt nodig om erbij te zetten, dat je een MFK stemmer bent :-).

  2. Was die belpaal van Digicel of UTS?