• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ivar asjesCURACAO – De nieuwe minister van Sociale Ontikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) wordt op dit moment gescreend en premier Ivar Asjes hoopt komende woensdag meer te kunnen zeggen. Tot die tijd houdt hij de lippen stijf op elkaar. Dat meldt Radio Hoyer 2.

Ruthmilda Larmonie-Cecilia wordt sinds vorige week genoemd als mogelijke kandidaat voor de post van minister van SOAW, maar Asjes wil er niets over kwijt. Tijdens het screeningsproces doet hij geen mededelingen over kandidaten totdat de regering een besluit heeft genomen. “Dit besluit zullen we eerst aan de gouverneur kenbaar maken en dan aan het volk”, aldus Asjes.

Goede kandidaat
Op de vraag of zij een goede kandidaat zal zijn, herhaalde Asjes geen mededelingen te zullen doen over geen enkele naam, persoon, man of vrouw of kandidaat als het gaat om het screeningsproces.

Rick Hart in gesprek met Ivar Asjes.

5 reacties op “Geen mededelingen over nieuwe minister SOAW”

 1. @MD Conception, Maar wat of wie geeft ons de garantie dat het nu wel goed gebeurd?

  Wie doet de screening?

 2. Laat het toch zijn beloop hebben. Laat het proces plaatsvinden. Op zijn minst is er nu sprake van een “screening” met andere woorden doorlichten van een mogelijke benoeming van een voor een functie geïnteresseerde. Iets dat in een recent verleden geen plaats vond en er zelfs een ontheffing uit de functie het gevolg van was bij het willen uitvoeren van “screening” zie zaak Gumbs. Een tijd terug hebben wij te maken gehad ( hebben wij nog altijd daarmee te maken?) met een regeringsfunctionaris in Den Haag, waarbij alles een zweem van secretie heeft.

 3. Naar mijn mening heeft een ” screening ” een persoonlijk karakter en behoeft een positief en of negatieve resultaat daarvan geen goedvinden van derden te hebben. De redenen van aan of afwijzing, benoeming en dergelijken behoeven geen verder uitleg ook niet tegenover derden, als ieder belanghebbende integer/eerlijk is. Bij een “screening” krijg je te maken met de integriteit van zowel de opdrachtgever (s) en de degene die een bepaalde functie ambieert. Interne publieke zaken versus persoonlijke zaken van de functionaris. In zaken als dezen, onder anderen sollicitatie-gesprekken, beoordelingen, vonnissen, moet men voorzichtig zijn en dat, neemt zijn tijd, en zeker in functies waar je eerlijk moet zijn met persoonlijke prestaties, diploma’s en curriculum vita.

 4. Is mij ten oren gekomen dat Fraudelyne Wiels het moest worden en niet door de screening is gekomen, het proberen was al een hopeloos verhaal met haar vervalste cv’s. achtergrond .

 5. Dat het zo lang duurt, doet vermoeden dat er al een de screening niet heeft gehaald.