• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

straatnaam bordje thumbCURAÇAO – In verschillende wijken zijn naamloze straten van een officiële naam voorzien. Dat meldt het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning. In juli is daarom begonnen met een project waarbij de straten behalve een straatnaam ook een bijbehorend bordje krijgen. Dat project is in volle gang.

VOS_5396De naamloze straten beschikten overigens wel over een numerieke wijkaanduiding. Bordjes zijn tot nu toe vooral geplaatst in Fuik, Seru Grandi, Seru Machu, Montaña Rei en van Santa Rosa tot Brievengat. In veel gebieden staan veel kunuku’s en plantages. Om die reden verwijzen veel van de straatnamen daarom naar landbouw en natuur. Vrijdag 22 augustus volgt om 18.00 uur een officiële openingsceremonie op het pleintje voor de school in Seru Grandi.

Overzicht vernoemingen
– Bottelier, Zuurzak, gebied 57, twaalf straten vernoemd
– Sta. Rosa, gebied 38, 33 straten vernoemd
– Spaanse Water, Jan Thiel, Lagunisol Resort, Marbella Resort en Damasco Resort, gebied 64, in totaal 31 straten vernoemd
– Bonam, Kirindongo Abou en Ronde Klip-Zuid, gebied 33, in totaal 52 straten vernoemd
– Mahuma, Mahuma Noord, gebied 25, een straat vernoemd
– Kwarchi, Villa Park Flamboyan, gebied 39, twee  straten vernoemd
– Montaña Abou, EWP-woningen, gebied 40, vier straten vernoemd
– Rooi Santu, Hanenberg, Villapark Vista Montana, Villapark Hanenberg Noord, en Zuid Santa Rosa, gebied 58, in totaal 25 straten vernoemd
– Seru Grandi, Seru Grandi en Fuik, gebied 63, in totaal 54 straten vernoemd
– Fortuna Ariba, gebied 18, twintig straten vernoemd
– Montagne Rey, Montagne Rey en Oude Water, gebied 62, in totaal 75 straten vernoemd
– Spaanse Water, Brakkeput, EWP- en FKP-woningen, gebied 64, zeventien straatnamen vernoemd
– Oostpunt, West Groot St. Joris, gebied 65, twee straten vernoemd

VOS_5238

17 reacties op “Nieuwe straatnamen en bordjes”

 1. Nu is het december 2014. Nog steeds geen straatnaamborden en nummers want het dossier is zoek bij de overheid. Begin dec’14 weer alles ingediend, dus dit jaar gaat het niet meer lukken! En officieel bestaan we nog niet, dus geen Kranchi voor ons.

 2. iedere straatnaam verandering is een zielige vertoning!!!!!!!!!!!!!!!
  Te sneu voor woorden!!!!!!!!!!!!!

 3. Is er al een Maxima en Willem Alexander straat?

 4. Niet omdat ik ben een Beroemde Meesterschilder van Curaçao .
  Maar het is heel erg prettig als de straatnaamcommissie ook op de Beroemde Kunstenaren en Kunstenares van Curaçao ook denken .
  Dus een wijk die straatnamen bezit van Curaçaose Kunstenaren en Kunstenares en dat is Curaçaose cultuur .

 5. De straat van Schotte wordt omgedoopt tot Kaya Baisait.

 6. Passen ze die namen ook even aan op google maps?

 7. Ik wil op de Kaya Brian Mariano wonen!

 8. Dan hadden ze deze straten de Kaya Wiels kunnen noemen en al die andere grappenmakers die een naam cadeau kregen. Waarom bestaande straatnamen veranderen?

 9. Bekijk het met andere ogen. Op zijn minst kunnen brieven nu correct bezorg worden, al is het maar met namen die van velen geen goedkeuring hebben en ik ook niet, daar ieder straat een straatnaam moet hebben, maar dan van wie? Velen voelen zich tot God geroepen, doch hun gedrag laat vaak,… . later gezien, te wensen over. Op de Antillen en elders, zijn er vele straatnamen die van kenners van de geschiedenis, geen goedkeuring kunnen dragen. Vaak is een samenleving zo klein dat er geen andere mogelijkheden zijn om straten een straatnaam te geven, denk ik.

 10. Dat slaat als een tang op een varken. Misschien hadden ze namen als Michiel de Ruyter, Peter Stuyvesant moeten gebruiken ?????? Ergens moet een kind beginnen met op eigen benen te staan. Pa bati kacho no sa falta palu. Vele namen doen me denken aan de tijd dat die heren het voor het zeggen hadden. Misschien dat de keus op piraten namen moeten vallen?

 11. Vervangen we het woordje Kaya voor Casino, geven de bordjes een opknapbeurdje met een prachtige goudkleurige richtingaanwijzer eraan en hangen we ze iets hoger zodat de ondeugd er niet zo makkelijk bij kan. Kijk. Dat lijkt me wel wat.

 12. Misschien ook wel handig om gelijk huisnummers toe te kennen. Ruim vier jaar geleden kreeg onze straat ook een naam (Kaminda San Sebastian). De ceremonie met wel driemaal het Curacaose volkslied werd zelfs uitgezonden op TeleCuracao. We kregen toen ook een formulier van DROV in de bus waarmee we een huisnummer konden aanvragen. Dit formulier moest worden ingeleverd bij DROV. Toen ik dit deed, kreeg ik te horen dat het niet het juiste formulier was! Vervolgens contact gezocht met toenmalig waarnemend HDROV, die toezegde ons te zullen `helpen`. We zijn vier jaar (!) verder en hebben nog steeds geen huisnummer met al mogelijke (m.n. post) problemen van dien. Overigens hebben buren onlangs TEGEN BETALING een huisnummer kunnen krijgen, terwijl dit mijns inziens een gratis dienst van de overheid moet zijn. Het ‘leuke’ is ook nog dat je je bij Kranshi niet kunt inschrijven met deze straat omdat hij daar niet bekend is! Om een notoire briefschrijver te quoten: je blijft lachen op deze klip!

 13. We houden toch nog wel wat straten etc. over voor vernoemingen naar de Godetts, Cova’s, Browns, Monsters, Nini’s, Asjessen, Cijntjes, de Poolen en ander rapalje?

 14. Harm heeft volkomen gelijk.

  En wat dacht je van toeristen die naar restaurant Aldea willen aagne nzich op hun kaart of Tom Tom te pletter zoeken naar de Bam Bam Meulensweg (voorheen: weg naar Santa Catharina)?

  Marriott en Hilton idem dito. Die liggen ineens niet meer aan de EEG weg maar aan de Helmin Wielsweg.

 15. Fijn, eindelijk een adres, nu kunnen we ons inschrijven bij de Kranchi. Villapark Flamboyan, Kwartje.

 16. Waar vind ik de straatnamen voor Zuurzak?
  Kaya…oh jee…

 17. Goede zaak.

  Helemaal geen goede zaak is het te onpas straatnamen veranderen in namen van lokale helden. Waarbij men het niet zo nauw neemt met namen van mensen die zich allesbehalve als rolmodel hebben gedragen.

  Denk aan Tico Balentien (mishandeling echtgenote), Andruw Jones (mishandeling, openbare dronkenschap) en Helmin Wiels.

  Die had het over macambas in body bags, maar veel erger vind ik zijn uitspraak dat hij genoeg van Schotte wist om hem te laten opsluiiten maar dat niet zou doen als Schotte als tegenprestatie de coalitie in stand zou houden.