• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curaçao Nieuws - PolitieCURAÇAO – Sophie Verbeke is onder voorwaarden vrijgekomen. In juli 2012 zou de Belgische haar tweelingdochters omgebracht hebben in het Marriott-hotel op Curaçao. Dat melden de Belgische media. De vader, die destijds achtergebleven was in België, staat machteloos tegenover haar vrijlating.

Volgens de advocaat van Verbeke was de vrouw psychotisch toen ze de zesjarige Amélie en Alexia om het leven bracht in haar hotelkamer in Curaçao. Ze moet zich nu psychiatrisch laten behandelen, maar kan voor de rest gaan en staan waar ze wil. “Ze deed de moord tot in de gruwelijkste details uit de doeken, maar toch kunnen we haar nu op straat tegenkomen”, laat de vader via zijn advocaat weten aan Niewsblad.be. “Dat ze psychotisch was op het moment van de bekentenis, is je reinste onzin.”

Opzet
Op de fatale dag werd Verbeke op een strand in de buurt aangetroffen en zou ze zelfmoord hebben willen plegen. Ze ontkende toen echter dat zij haar kinderen vermoord zou hebben en schoof de schuld in de schoenen van de grootmoeder van de meisjes, die ook mee was op vakantie. Er was bij de dood van de meisjes geen opzet in het spel, zo concludeerde het gerechtelijk onderzoek op het eiland aanvankelijk. Pas in juni van dit jaar zijn de kinderen, die begraven zijn in Sint-Niklaas, opgegraven omdat ze wel degelijk met opzet zouden zijn omgebracht.

belgische tweeling

3 reacties op “Belgische vrouw die kinderen doodde vrijgelaten”

  1. Er is toch ook een hoger toezicht van Nederland op het rechtssysteem van de Nederlandse Antillen?

    Denk het niet want dan zou Nelson Dos Santos al in de cel zitten en elke MFK politica zou al in Bon Futuro zitten

  2. Er is toch ook een hoger toezicht van Nederland op het rechtssysteem van de Nederlandse Antillen?

  3. Ik neem aan dat de feiten waarvoor de moeder op de Antillen werd vervolgd en vrijgelaten in haar geboorteland, ook strafbaar zijn gesteld conform het Wetboek van strafrecht van dat land en zij dus conform het Wetboek van strafvordering België. Aldus kan zij ondanks wat er zich nu speelt, conform Europees recht vervolgd worden? Waar zijn anders al die trappen van rechtsvervolging voor in het leven geroepen? O.M., hoger beroep, cassatie enz. enz. toch?