• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

gevangenisCURAÇAO – Curaçao plaatst nog deze maand een tijdelijk cellencomplex voor de opvang van bolletjesslikkers. Daarmee moet worden voorkomen dat de politie op het eiland drugskoeriers moet laten lopen omdat er geen plek is om ze vast te houden. Nederland levert voor het nieuwe complex een zogenoemd slikkerstoilet.

Dat laat het ministerie van Veiligheid en Justitie weten.

Verantwoordelijk
Een woordvoerder benadrukt dat Curaçao verantwoordelijk is en blijft voor de drugsbestrijding. Justitie in Nederland kan overigens niet bevestigen dat Curaçao bolletjesslikkers inderdaad op het vliegtuig naar Nederland laat stappen. “Het OM Noord-Holland kan de berichtgeving over het bewust doorlaten op Curaçao niet uit eigen ervaring of waarneming onderschrijven.”

Hygiëne
De GGD op Curaçao verbood de politie bolletjesslikkers nog langer vast te houden vanwege de slechte hygiënische omstandigheden. Het bestaande cellencomplex in Willemstad wordt gerenoveerd. Tot die tijd moeten tijdelijke cellen soelaas bieden.

Kamervragen
In Nederland stelde coalitiepartij VVD Kamervragen over de kwestie. Kamerlid Ard van der Steur zei het ‘onacceptabel’ te vinden dat bolletjesslikkers niet worden aangehouden.

© Novum

13 reacties op “Tijdelijk cellencomplex voor bolletjesslikkers”

 1. Beste Lucho, jij hebt getracht je kop in het zand te steken en bemerkt dat hier alleen maar rotsen zijn. Dat je bij je poging zwaar hersenletsel hebt opgelopen heb je nog niet gemerkt en ik twijfel eraan dat je het ooit zal merken. Ik persoonlijk wens je sterkte.

 2. @ Lucho Rosales: je hebt gelijk. Wij zijn tweederangsburgers in het Koninkrijk. Als we daar vanaf willen moeten we onafhankelijk worden. Ik heb geen vertrouwen in onafhankelijkheid, nog niet.

 3. @ Lucho. Feit is dat jullie ons eilanden hebben leeggeroofd. Wie wonen er in dure woningen in Jan Sofat en wie wonen er Seru Fortuna?
  Ook worden wij als tweederangsburgers behandeld in ons eigen eiland.

  Wat viel er te roven? Wat is er nu niet meer wat er vroeger wel was? Grondwater? Blijkbaar zijn er meer hard werkende en meer geld verdienende “buitenlanders” dan Yu di Korsou, die zich daar een huis kunnen veroorloven. De mindset komt vaak niet overeen met de werkelijkheid door het voortdurend lijden van het slavernijverleden en het minderwaardigheidscomplex. Stroop de mouwen op.

 4. Lucho, praat geen poep man. ons eilanden? er was niks en er is nog steeds niks op ‘ons eilanden’ om te roven. mensen moeten hard werken om in een mooi huis te wonen. daar hebben veel mensen hier gewoon geen zin in. kijk eens om je heen hier en in nederland en zie welke bevolkingsgroepen het land leegroven. je praat poep.

 5. @Lucho Rosales: “Feit is dat jullie ons eilanden hebben leeggeroofd.”

  Lekker makkelijk om te denken in termen van ‘wij’ en ‘jullie’ en alles over één kam te scheren. Feit is dat mijn voorouders, arme boeren in het noordoosten van Nederland, hun gezinnen amper in leven konden houden. En over dat leegroven gesproken: welke waardevolle grondstoffen waren er in groten getale aanwezig, en waren er kunstschatten en andere kostbaarheden om te roven?

  Steek je kop maar in het zand, dan komt het wel goed met Curaçao, *not*!

 6. @Sander. Feit is dat jullie ons eilanden hebben leeggeroofd. Wie wonen er in dure woningen in Jan Sofat en wie wonen er Seru Fortuna?
  Ook worden wij als tweederangsburgers behandeld in ons eigen eiland.

 7. Nederland moet toiletten sturen omdat Curacao zijn eigen toiletten niet schoon kan houden?

 8. @lucho, dus curacao heeft rechten en nederland heeft plichten?
  is dat niet het hele probleem, dat een hoop curacaoenaars onder de boom zit en steelt/smokkelt/lanterfant…
  want hij heeft toch recht op dure spullen?
  En de makamba zal niet goedschiks geven, dus dan maar kwaadschiks van ze afpakken?
  Wat een houding, vind je jezelf ook niet een beetje dom?
  of op zijn minst puberaal?

 9. Een heel goede beslissing om bolitaslikkers te laten gaan. Niemand heeft last van hen. Komt weer geld in de economie. Overvallers en dieven, die moeten ze aanpakken. Laat de drugs maar gaan. The war on drugs is toch al verloren en is onbetaalbaar duur.

 10. Waneer de coke niet meer zo nodig is in Nederland, en hier minder belasting ontduiking van de grote ondernemers en in dienst stellen van illegalen is, en de lokale ondernemer een eerlijke kans krijgen in hun eigen land dan heeft de regering genoeg geld om eigen bevolking te onderhouden. En Als Colonisator heeft Nederland een plicht en Curacao een recht.

 11. Of het Koninkrijk (Curacao) inbegrepen is partij bij het Verdrag inzake Mensenrechten of NIET.
  Zorg dat je gevangenissen daaraan voldoen !

 12. ¨De GGD op Curaçao verbood de politie bolletjesslikkers nog langer vast te houden …….¨

  Zo roep je de Bosmanwet zelf over je af!

 13. En weer levert Nederland (een deel van de) oplossing! Wanneer gaat dit land nu eindelijk ‘zijn eigen broek ophouden’. Dat wil men toch zou graag? Ik ben bang dat het nooit gaat lukken en op zich is dat helemaal niet zo erg. Maar geef dan ook niet altijd zo af op Nederland.