• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Foto Koninklijke Marechaussee: CocaïnebolletjesCURAÇAO – Bolletjesslikkers op Curaçao worden op de luchthaven van Willemstad niet meer aangehouden. Reden hiervoor zijn de slechte hygiënische omstandigheden van het hoofdbureau van de politie in de stad. De GGD heeft de opvang van drugskoeriers die bolletjes hebben geslikt daar verboden.

Justitie op het eiland houdt nog wel vijftien tot twintig reizigers per week aan die drugs in hun koffer of onder hun kleren smokkelen. Maar bolletjesslikkers lopen gewoon door en vliegen naar Amsterdam of Düsseldorf. Daar worden ze alsnog aangehouden, omdat Curaçao de namen van vermoedelijke bolletjesslikkers wel doorgeeft aan de autoriteiten in Nederland en Duitsland.

Verwaarloosd
De verwaarloosde opvangcapaciteit op het hoofdbureau van de politie is al langer een zorg. Tijdens een internationaal onderzoek naar detentieomstandigheden op Curaçao eerder dit jaar, kwam al aan het licht dat er sprake is van een kapotte riolering en stank. Ook is er nauwelijks daglicht en ventilatie in het cellencomplex. Een deel van het politieterrein waaraan het complex ligt, is een vuilnisbelt van oude airco’s en ijskasten, waardoor ook reguliere gevangenen niet meer gehuisvest zouden mogen worden.

Nieuwe bolletjes
Artsen op het eiland hebben gisteren alarm geslagen over een nieuwe vorm van bolletjes slikken. De methode geeft een verhoogd risico op overlijden. Steeds meer drugshandelaren laten koeriers met vloeibare drugs reizen om de kans op detectie in röntgenapparaten te verkleinen. Het verpakkingsmateriaal dat gebruikt wordt, is zo dun dat het lijkt op boterhamzakjes. Volgens artsen in Willemstad is het aantal levensreddende operaties de laatste maanden fors gestegen. Het verpakkingsmateriaal met vloeibare drugs scheurt te snel. Een lange vlucht naar Europa vergroot die kans nog een keer.

VVD: Onacceptabel
Het is ‘onacceptabel’ dat bolletjesslikkers op de luchthaven van Curaçao vrije doorgang naar Europa hebben omdat de politie op het eiland de opvangcapaciteit heeft verwaarloosd. De VVD eist opheldering van minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD), zo laat Kamerlid Ard van der Steur vandaag weten.

Afgewenteld
De drugsproblematiek wordt volgens Van der Steur ten onrechte afgewenteld op Nederland. “Wij moeten Curaçao erop wijzen dat het zijn eigen wetten naleeft. Bolletjesslikkers zullen nu denken dat de pakkans kleiner is en het risico nemen. Wij worden hier vervolgens met de ellende opgezadeld”. De vrije doorgang van bolletjesslikkers kost volgens Van der Steur ook levens. “Steeds meer bolletjesslikkers vervoeren de drugs vloeibaar omdat dit de pakkans zou verkleinen. Zodra een zakje scheurt wordt de drugs rechtstreeks opgenomen in het lichaam.”

© Novum

15 reacties op “Curaçao houdt geen bolletjesslikkers meer aan”

 1. @Yui Korsow, 100 procent controle is racisme!

 2. Beste Carlos (1), je zegt; misschien blijven ze wel weg. Kost ons weinig. Ze blijven niet weg, dat heeft onze geschiedenis ons al verteld. Ze komen terug en hebben niet alleen een taal geleerd, zoals duidelijk blijkt. En kost ons nu ons leven.

 3. De Duitse douane zal ook wel overstappen op 100% controle en de Duitse grundigkeit kennend zullen wij daar nog wel het één en ander van merken !

 4. En dan klagen over de 100 procent controle

 5. Tja, hoe belachelijk wil je overkomen op de rest van de wereld…? Dumb, Dumber, Dumbest, Extreme Dumbest is de nieuwe film die op Curacao gedraaid gaat worden. Plee vuil, dan arresteren we niemand meer. Laat maar lekker waaien, alles in de wasmachien. Heerlijk, twee handen met tien vingers eraan: kun je altijd wel een ander de schuld geven en je eigen verantwoordelijkheid omzeilen. Zelfs Poetin wil zo’n eiland niet hebben…

 6. Eigenlijk zo’n slecht plan nog niet. We laten ze elders oppakken en zijn er weer een paar jaar van af. Ze leren een taal (Nederlands of Duits) en misschien blijven ze wel weg. Kost ons weinig.

 7. Waanzinnig verhaal weer…
  Maar @ Yova just tell me something? wat schiet iedereen er mee op als de naam Brian Marciano telkens weer gerecycled wordt? We weten het nu wel, je bent nu de vijftigste in het kwadraat alleen denk ik niet dat hij er echt mee kan zitten..maar het kan ook aan mij liggen.

  @ Hopeloos, ik geef je groot gelijk! Het verhaal is weer te absurd voor woorden. Dat het al uberhaubt zo ver moet komen.
  Geen geld? volgens mij is er zat geld op het eiland alleen wordt het helaas zeer selectief (mis) (ge) bruikt.

  Als de boliteros eenmaal door hebben dat ze vrij spel hebben dan is het hek van de dam.

  In Rotterdam worden schepen met zogenaamd dozen vol chiquita bananen overigens wel zo goed mogelijk aangepakt, natuurlijk niet allemaal maar de FIOD heeft een goed team die zich daar mee bezig houdt, er wordt wel degelijk actie ondernomen, dat is nog altijd beter dan niks doen.

 8. Beste Luisa5 (NU een uurtje geleden), op je vraag: voor wie zijn die bolletjes bedoeld als ‘ze’ op het vliegtuig stappen? Kan ik je wel het antwoord geven omdat jij schijnbaar niet in staat bent verder te denken dan je neus. Die bolletjes worden op Schiphol afgehaald door, ik denk een stel landgenoten van jouw die ze met een dikke winst doorverkopen aan types zoals jij.

  En Jan, je stelt het volgende: Nederland en de Nederlanders deugen niet, maar ze kunnen wel mooi de shit van Curacao opruimen! Ja en in deze situatie letterlijk en figuurlijk.

 9. als ze nou eens wat minder snuiven in holland dan zijn we ook van dit probleem af

 10. Curacao, je moet je schamen, weer kan je je eigen zaken niet regelen en wil je dat een ander jouw rotzooi opruimt.

 11. Dom, dommer, domst. In plaats van het werkelijke probleem (het hoofdbureau van de politie in de stad) aan te pakken verschuiven wij het probleem naar Nederland en Duitsland. Het wachten is op de eerste mega-claims van KLM, Arke en Air Berlin als er weer eens een noodlanding halverwege gemaakt moet worden vanwege een geknapt bolletje. Nog daargelaten de vele claims van passagiers als er niet direct doorgevlogen kan worden. Wat een regering is dit.

 12. Als dit bericht waar is, is het ongelooflijk en onaccebtabel. Zo worden de luchtvaartmaatschappijen, andere passagiers en Nederland/Duitsland opgezadeld met verwachtbare problemen. De bolletjes slikkers moeten worden geweigerd bij het aan boord gaan.,En als Curacao ze niet wil opsluiten, stuur ze dan maar naar huis. Maar het is zoals met zoveel zaken, stuur de problemen maar naar Nederland. Nederland en de Nedrlanders deugen niet, maar ze kunnen wel mooi de shit van Curacao opruimen!

 13. En al die drugs die Rotterdam in grote schepen binnen komt? Wat zegt de Nederlandse autoriteiten daarover?
  Gedoogbeleid bevordert drugshandel.
  En wat is de reactie van de VS die samen met de Nederlandse Regering vorige maand de Venezolaan Carvajal voor drugshandel in de Amerikaanse gevangenis te krijgen?

 14. Tja, degenen die wel aangehouden en tot celstraf veroordeeld werden (Brian Mariano!) hoefden hun straf ook niet uit te zitten, dus waarom zou je bolletjesslikkers nog tegenhouden?

 15. Navarro en zijn ta basta awor, heeft ons, ja ons land, met deze laatste zet failliet verklaard.
  Ik zit nu al te denken welke straat plein of grafzerk zijn naam zal gaan dragen.