• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Alex RosariaCURAÇAO – In diverse West-Afrikaanse landen grijpt het gevreesde ebolavirus om zich heen. PAIS-leider Alex Rosaria noemt het ‘niet irreëel’ dat het virus ook op Curaçao toeslaat en wil maatregelen treffen. In een brief richt hij zich daarom tot minister Ben Whiteman van Gezondheid.

Rosaria stelt negen vragen in zijn schrijven. Hij wil onder meer dat Whiteman reageert op de verspreiding van het virus, dat tot nu toe meer dan 1000 mensenlevens heeft geëist. Voorts wil hij weten of het Curaçaose ministerie in contact staat met de World Health Organization (WHO) en de Centraal-Amerikaanse controle- en preventieorganisatie CDC. Ook wil hij informatie of er capaciteit is om mensen te controleren die uit het epidemiegebied komen.

5 reacties op “Rosaria wil preventie tegen ebola”

 1. ik zou me eerder zorgen maken over de chikungunya virus die raap tempo maakt door het Caribisch gebied

 2. Dit is vragen naar de bekende weg. Het antwoord op alle vragen is NEE.
  Maar we kunnen wel alle non stop vluchten uit Nigeria e.o. verbieden. Kost ook niks want er vliegt niks. China pakt het beter aan. Daar heb ik gezien hoe passagiers uit het vliegtuig werden gescand op lichaamstemperatuur. Iets te hoog, even apart en gezondheidscheck.
  Maar daar was airco in de aankomsthal en stond niemand zich op te winden over de immigratie-afhandeling. Hier zou het wellicht een te groot team artsen vragen.
  Jammer dat PAIS van PS nog steeds niet mag meepraten over echte zaken.(en dat ze dat normaal vinden)

 3. Beste Jan en Henk. Je kunt hier zeker wel een Afrikaan, of Afrikaanse in de Punda tegenkomen, eigen ervaring. Iedereen reist de werekd over, of vluchtelingen via Italie, Londen, Caribbean,wat denk je daarvan. Grenzen bestaan niet meer.

 4. Rosaria kan beter navragen hoe het zit met rampenplannen op dit ongeorganiseerde eiland dan proberen te ‘scoren’ met iets wat zeer onwaarschijnlijk is. Welke West-Afrikaan komt er nu naar Curacao. En Curacaoenaars, die altijd zo trots zijn op hun roots, gaan zeker niet op reis naar Afrika om te zien hoe ‘geweldig’ het daar allemaal is.

  Is er een rampenplan voor een grote calamiteit op het Isla terrein, wat als er brand uitbreekt in het Sehos, wat als een boot vool toeristen naar Klein Curacao omslaat, wat als een vliegtuig met honderden passagiers crasht op dit eiland? ik weet bijna zeker dat daar nog nooit echt over na is gedacht. Nee, dan liever politiek scoren met dreiging die toch nooit werkelijkheid wordt. Ga zo door, PAIS,

 5. En weer probeert Rosaria te scoren met een non onderwerp. We hadden al de e-sigatet, nu de ebola en what’s next? Het gevaar van het stijgen van het water in de Donau?