• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

parke tropical thumbCURAÇAO – King, de leeuw van Parke Tropical, is niet meer. De dierentuin meldt dat het dier tot hun verdriet gisteren is overleden aan ouderdom. King is twintig jaar geworden. Hij werd geboren in Venezuela maar verbleef sinds 2005 in het dierenpark in Damakor.

Het dier had sinds drie jaar gezondheidsproblemen door zijn hoge leeftijd. Wilde leeuwen worden gemiddeld tussen de tien en veertien jaar oud. In gevangenschap kan dat oplopen tot ongeveer twintig jaar.

King’s Plaza
De accommodatie waarin King verbleef, was een gift van de Lions Club uit 1952. De tot King’s Plaza omgedoopte kooi is inmiddels verouderd. Parke Tropical wil daarom geen nieuwe leeuw aantrekken voordat de leefomgeving is aangepast aan moderne tijden. De kosten daarvoor liggen echter tussen 500 duizend en 1 miljoen gulden. Gezien de financiële sores van de dierentuin zal een dergelijke upgrade waarschijnlijk enige tijd op zich laten wachten.

king, leeuw parke tropical

12 reacties op “Parke Tropical bedroefd om dood leeuw”

 1. We hebben ook een dolfijn academy hier op het eiland met dolfijnen.. Moeten die ook niet in de zee zwemmen?

 2. en dan ook liever geen zielige apies in een kooitje opsluiten, die gepest worden door de schattige kindjes.
  ik heb daar een paar zielige gevallen gezien, triest om zo je leven te moeten leven.

 3. @Marcos, @Elize
  Het is geen beest, het is een dier.

  “Alleen een mens die zich als een dier gedraagd is een beest!”

 4. Dezelfde mensen die hier klagen over het slechte leven van de leeuw steken wel iedere avond hun mes en vlees van dieren die op een afschuwelijke manier zijn vetgemest en geslacht.

  Wat een selectieve verantwaardiging, ik dacht dat alleen Schotte daar een patent op had!

  Deze leeuw heeft een heerlijk leven gehad in Parke Tropical, kreeg op tijd zijn natje en droogje zonder daarvoor op jacht te moeten gaan.

 5. Blij dat dat beest uit z’n lijden is verlost.

 6. Inderdaad, ik vindt parke tropical een heel leuke plek maar liever zonder grote beesten die in het wild thuis horen. Het is enorm zielig voor die beesten om alleen of met zn tweeen in een klein hokje te zitten (en in vergelijking met de grote vlaktes van Africa is alles wat wij kunnen bieden klein)… hopelijk kunnen we hier het goede voorbeeld geven en het houden bij wat kleinere beesten die zich hier thuis voelen 🙂

 7. De hier onder geschreven reacties spreken voor zich zelf. Een leeuw hoort daar niet thuis, alleen de kosten al voor een nieuw onderkomen voor de nieuwe leeuw kost al een vermogen één half tot één miljoen naf staat er in de krant. Ik dacht dat er geen geld was/is, of is het bestuur er ook op uit hun zakken te vullen, dit kan alleen met zulke projecten mogelijk zijn, een aapje hier een vogeltje daar zet geen zoden aan de dijk he??.ik heb jullie nu al weer door.

 8. Zoeken we niet nog steeds een plek voor Brian Mariano die in februari vorig jaar tot een jaar cel werd veroordeeld wegens smokkel van een kilo cocaine, en daarvan nog geen seconde heeft uitgezeten?

  Met de dood van de leeuw komt er een mooie plek voor hem vrij!

  Denk ook aan het educatief effect op kinderen die, Parke Tropical bezoekend, zien waar drugs smokkelen toe kan leiden. Het educatief effect van het opleggen van celstraf en die niet uitvoeren is natuurlijk nihil!

 9. Nu maar hopen dat er geen idioot is die weer een groot roofdier naar Curaçao wil halen om die op te sluiten en die zich opnieuw twintig jaar doodverveelt.

 10. These kind of animals are best left in the wild. Don’t bring in another one to live in a tiny enclosure. That’s mean.

 11. zo:n mooi leven had die leeuw niet ik zal het gebrul wel missen wat je tot in sunvalley kon horen soms hopelijk komt er geen nieuwe laat ze maar in de natuur rond lopen

 12. Het was een prestigeobject; We hebben immers een leeuw!!

  Wat een triest geheel eigenlijk, aan de zorg zal het niet gelegen hebben, maar een dergelijke trieste omgeving om je leven in te moeten slijten is dodelijk genoeg.

  Ik hoop dat King de laatste leeuw is die hier op het eiland doodgaat.