• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

RechtbankCURAÇAO – Ter afsluiting van de behandeling van hun zaak kregen de drie verdachten in de zaak-Magnus vandaag het woord. In stuk voor stuk korte verklaringen hielden de drie voor de rechtbank vol onschuldig te zijn. Burney F. was afwezig omdat zijn zaak is aangehouden. 

Carlos P. voerde het woord het kortst. “Ik wil alleen zeggen dat ik onschuldig ben en naar huis wil”, zei hij en liep direct terug naar zijn plaats. Dangelo D. wilde ook van niets weten. Hij ontkende nogmaals de moorden op Wiels en, in zijn geval, Raul Martinez alias Bolle. Hij wordt ook beschuldigd van twee overvallen. Hij bekende impliciet alleen degene die hij met P. beging, maar het bleef toen bij een mislukte poging ertoe. De andere overval, waarbij 37 duizend gulden buitgemaakt werd op een geldloper, was een volgens hem een ‘inside job’.

Gelogen
Elvis K. had ‘heel veel te zeggen’. “In zowel het Recherche Samenwerkings Team (RST) als in de media is er veel gelogen”, meldde hij. “In mijn zaak is er veel onrecht gedaan en er zijn vieze spelletjes gespeeld”, voegde hij toe. “Ik ben tot levenslang veroordeeld voor drie moorden op basis van horen zeggen”, vond hij verder. Daarmee liep hij op de zaken vooruit. Het vonnis wordt op 29 augustus om 09.00 uur uitgesproken.

Foto’s
Ook kwam hij nogmaals terug op de pikante foto’s die de onderzoekers aan Mona Lisa zouden hebben laten zien. Daarvan overhandigde hij er een aantal aan de rechter. Het is daarmee overigens niet gezegd dat de foto’s ook daadwerkelijk getoond zijn aan zijn echtgenote. Toen zij hoorde van de uitspraken van Rip dat aan haar geen erotisch getinte foto’s getoond zouden zijn, wilde ze volgens K. naar het eiland komen om haar kant van het verhaal toe te lichten. Dat is volgens hem uiteindelijk niet gebeurd omdat haar leven hier gevaar loopt.

Familie
K. sprak zijn woorden uit onder toeziend oog van zijn schoonmoeder, met wie hij een sterke band heeft. Kort voordat hij werd weggevoerd maande hij de mensen die voor hem aanwezig waren om rustig te blijven. “Er is niks aan de hand”, liet hij optekenen.

2 reacties op “Drietal blijft bij onschuld”

  1. Gelukkig hebben ze er niets te maken en kan de bewaking, beveiliging per direct worden gestaakt, ze hebben niet meer te vrezen van los lopende criminelen dan alle andere bewoners. De plaatsing in Nederland werd ook gedaan n.a.v. valse verklaringen en de kosten dienen in ieder geval te worden verhaald. Wij burgers zijn het zat om kapitalen uit te geven om wille van de veiligheid van slechts enkele. Wij allen worden bedreigd!

  2. En nu maar hopen dat het OM haar werk goed heeft gedaan. De verdediging heeft in ieder geval niet stilgezeten zo te beluisteren.Tot 29 augustus en dat daarna niemand het eigen recht in handen neemt…….