• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ta basta aworCURAÇAO – In ongeveer 30 wijken zijn er tussen 1 en 4 augustus controles gehouden in het kader van Ta Basta Awor. De politie, douane en VKC (Vrijwilligers Korps Curaçao) werkten daarbij samen. Daarbij zijn drugs en wapens ingenomen, ook werden twee mensen gearresteerd.

De twee arrestanten zijn de 44-jarige A.C.S. en de 21-jarige L.O.H. die worden verdacht van overtreding van de opiumwet. Een van hen had ook een grote hoeveelheid contant geld bij zich. Negen andere mensen zijn aangehouden omdat hun verblijfspapieren niet op orde waren. Het gaat om zes Dominicanen, een Haitiaan, een Guyanees en een Jamaicaan.

Cijfers
In totaal zijn er 245 personen gecontroleerd en 122 voertuigen doorzocht. Er is een voertuig in beslag genomen. Ook zijn er drugs en gerelateerde voorwerpen onderschept. Volgens de politie gaat het om 28 zakjes wiet, twee joints, zes zakjes coke, een pijp en een crusher. Tevens zijn er voorwerpen in beslag genomen die kunnen dienen als wapen. Het gaat om acht messen, negen scharen, twee schroevendraaiers en een flesopener.

3 reacties op “Actie Ta Basta Awor in 30 wijken”

 1. Hopelijk is het geen eenmalige actie, maar een actie die desnoods elke dag wordt herhaald door de Overheid.

 2. @ Ben van Bladel,

  Als we in een land woonden waar er niets aan de hand was zou ik zeggen je hebt helemaal gelijk, dit gaat te ver. Maar dat is niet zo en iedereen weet het.

  Dus laat de politie alle scharen, schroevendraaiers en zelfs briefopeners of nagelvijlen voor mij part in beslag nemen, en de consequenties voor lief nemen om door sommige mensen aangezien te worden als een stel watjes.

  Mij maakt het niet meer uit hoe ver ze gaan. In een ver verleden is een dikke rode lijn overschreden, en dit verlies moet nu ten koste van alles ingehaald worden. Het enige wat nu nog telt is dat dit geweld stopt.

  Jij denkt dat het niet nodig is. Wij denken van wel.

 3. ‘Tevens zijn er voorwerpen in beslag genomen die kunnen dienen als wapen. Het gaat om acht messen, negen scharen, twee schroevendraaiers en een flesopener.’

  Het ziet er naar uit dat we iedereen kunnen arresteren die Kooyman of Building Depot verlaat.