• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

GevangenisCURAÇAO – Burney F. komt voorwaardelijk vrij. De verdachte in de zaak-Magnus moet wel zijn paspoort inleveren en mag het eiland niet verlaten. Dat heeft rechter Constantijn van Dam van Isselt zojuist bepaald in de rechtbank in Punda. F., bijgenaamd Nini, blijft wel verdachte.

F. betoogde gisteren al dat hij onschuldig is. Maar in het onderzoek naar de opdrachtgevers van de moordop Helmin Wiels zijn twee andere verdachten, loterijbaas Robbie dos Santos en zijn halfbroer George Jamaloodin, vrijgelaten nadat ze eerst vastgezeten hadden. F. zit sinds 20 september vorig jaar gevangen. Hij vroeg zich gistermiddag hardop af met welke maten er gemeten wordt.

21 reacties op “Burney F. voorwaardelijk vrij”

 1. @Basta schreef op 13-08-2014 om 10:03;

  ‘Antonio, Wie zaten er dan wel achter volgens jou?’

  Potverdorie, kun je dan echt niet lezen Basta?
  Ik heb volgens mij duidelijk gemaakt dat ik het niet weet! Ik ken die gasten niet, ik schreef dat ik er niet bij was, niet bij de planning noch bij of tijdens uitvoering van de moord op H.W.
  Dus vanwaar je stomme vraag? Als jij wél weet wie achter de moord op Wiels zaten, wat belet jou dan om het aan de autoriteiten te melden?
  Stel aub geen stomme vragen, want ik kan er niets aan doen dat jij aan woordblindheid lijdt.
  Dat gelul over angstcultuur slaat ook nergens op. Ook al is er sprake van een angstcultuur, dacht jij echt dat de moordenaars van Wiels, zowel de uitvoerders als de intellectuele daders, de moord aan jouw neus, de mijne of aan die van de rest van de bevolking zouden ophangen? N.l. dat zij achter de moord op H.W. zaten? Dus please. ga goed lezen wat ik schreef en stel geen stomme vragen meer.

 2. @Antonio, Wie zaten er dan wel achter volgens jou?

  Hoe je went of keert.. dit is een klein eiland waar mensen praten en veel dingen weten en ook dingen niet weten. Door de angstcultuur durven veel mensen niets te zeggen. Bij de overheid gebeurt van alles wat het daglicht niet kan verklaren maar de ambtenaar zal niets durven te doen.

 3. Wie betaalt bepaalt.

 4. ”En er gaan geruchten dat MFK met auto’s strooit. Verschillende mensen schijnen een nieuwe auto van de MFK gekregen te hebben, zelfs riool journalisten en de broer van?”

  Voor wat hoort wat, op Curaçao?

 5. @Lucas schreef op 10-08-2014 om 12:56;

  ‘Het is Gert Rip (P)’

  Hartelijk dank voor de correctie, hoewel Rip met B als slotletter in dit geval hetzelfde klinkt als Rib geschreven met een P als slotletter.

  Over de beruchte geruchten gesproken, sinds gisteravond deed het gerucht de ronde dat er in Canada iemand is aangehouden die met de zaak Magnus te maken zou hebben.
  Maar dit gerucht is vanochtend door het OM alweer naar het rijk der fabelen verwezen. Het is maar een voorbeeld hoe geruchten en redu op Korsóu een eigen leven kunnen gaan leiden.

  Aan al diegenen die beweren dat ze zo zeker weten dat we met de ‘real’ daders te maken hebben zou ik willen zeggen; ik weet het helemaal niet zeker, ik was er niet bij, niet bij de planning noch bij de uitvoering van de moord op H.W. Jullie wel?
  Vind het overigens reuzeknap dat er hier mensen zijn die alles zo zeker weten. Wat dat betreft heeft Zorro alle gelijk van de wereld.

  Ik weet maar één ding zeker, Namelijk; Als er juridisch gezien werkelijk serieuze aanleiding bestond om Fonseca, Jamaloodin en R.dos Santos in voorarrest te houden, had de rechter hen nooitniet van z’n leven laten lopen. De zaak is té serieus om er een mislukt juridisch toneelstuk van te maken. Alhoewel, men weet het maar nooit.

 6. @ Elize. dat zou ik graag weten van de mensen zoals Mr. G. die hier zegt alles wel te weten…

  Dat zal een grote teleurstelling voor je worden, want G. heeft een hele grote duim en neus en weet precies van alles helemaal niets.

 7. @Eliza, Iedereen weet wie er achter zit maarja de Rechter durft niets en blijkbaar zijn de intellectuele daders net iets slimmer dan het OM.

 8. het is mij wel duidelijk dat het OM, weet wie de daders zijn.
  maar hoe kunnen ze met voldoende bewijs komen?
  als iedereen zich beroept op zwijgrecht en blijft ontkennen.
  er zijn wel bewijzen (o.a.het pistool dat op monsters aanwijzingen gevonden werd).
  Wat te zeggen van de Smsjes van Jamooladin en Nini???op zijn minst vreemd dat deze stoppen de dag voor de moord.
  en ze hadden meer dan een motief die broertjes dos santos en jamooladin
  Wiels zou ze gaan ontmaskeren, had hij aangekondigt.
  De scheldpartijen van Wiles richting protogee Schotte.
  Er zaten kapitalen van Dos Santos in de verkiezingen voor MFK…
  die waren waardeloos geworden, toen Wiels aangaf niet meer met Gerrit Schotten samen te willen gaan.
  Dat is meer dan voldoende motief….
  Alles wijst naar hun, dus voor mij zijn hun de daders….

 9. Wat ik heel graag wil weten is… als Nini er niets mee te maken heeft en de gebroeders RdS en GJ ook niet, wie zijn dan wel de intellectuele daders. Heeft monster het dan ook niet gedaan? Is bolle niet vermoord omdat hij zn mond heeft open gedaan over het besturen van de vluchtauto? Er zijn mensen die heel hard lopen te roepen dat de intellectuele daders in andere hoeken gezocht moeten worden, dat het allemaal een groot complot is… Bon zeg mij dan waar moet men zoeken, dat zou ik graag weten van de mensen zoals Mr. G. die hier zegt alles wel te weten… en dan nog steeds vraag ik me af wat had bolle ermee te maken? Hij reed wel en was er wel bij betrokken maar Nini (el patron van koraal specht) wist van niets… tja het zal wel, maar hou dan op met loze kreten roepen en zeg waar het op staat… awel!

 10. Is er sprake van huurmoord ?
  Zo ja, wie zit(ten) er achter ?
  Lokaal en internationaal zullen deze vragen (en antwoord) het imago van Curacao bepalen !

 11. @ Antonio

  Het is Gert Rip ( P )

 12. @G, dus jij kent alle wijken op Curaçao en weet wat er in alle huizen in alle wijken gesproken word? Het is duidelijk dat jij geen Curaçaoënaar bent.
  Jij weet niks, nada.

 13. @Lucas schreef op 08-08-2014 om10:23;

  ‘De hele zaak valt uit elkaar….aiaiai.’

  Dat verbaast mij geenszins. Zelfs ik, absoluut geen kenner van justitiële zaken, heb dat van tevoren zien aankomen! (Heb ik trouwens eerder laten blijken in gerelateerde berichten)
  Het valt mij op dat de meeste versgeperste reageerders, die bovendien beter dan ik bekend zijn met het systeem, en ook way meer van kennis gespeend zijn dan ik, niet anders dan de boze Pueblo soberano leiders(?) en hun aanhang reageren. Ook op gerelateerde versgeperste berichten is het niet anders. Volslagen Ignorant, blind voor de realiteit en sommigen ronduit woedend. En dat is te danken aan Gert Rib!

  Gert Rib is vanaf dag1 van de rechtszaak door de PSers de hemel ingeprezen. Ze zijn(waren?) dol op de man, hij zou zo hun leider kunnen worden. Ook Aubert Wiels heeft hem de eerste 3 dagen als een god bezongen. Het kon niet op. Trouwens, Aubert Wiels heeft verschillende beweerd dat hij kan RUIKEN dat al die gasten schuldig zijn. Tja, ruiken dat een verdachte schuldig is kan ik in ieder geval niet. Ik ken die geur niet. Vermoeden kan ik wel. Ze snappen niet dat hij, Gert Rib, maar de aanklager is, en dat wat hij allemaal in zijn requisitoir naar voren bracht niet persé op dé absolute waarheid hoeft te berusten. Hij is dan ook de aangewezen persoon om al die boze en zwaar teleurgestelde PSers tot kalmte te manen. Dat zal hij waarschijnlijk niet doen, want mocht hij het niet goed uitleggen dan zal dat hem zeer waarschijnlijk ook kwalijk genomen worden door de getergde PS meutes e.a. belangengroepen die de zogenoemde intellectuele daders heel graag, weliswaar om andere redenen dan de moord op H.W., achter slot en grendel verwensen.

  Feit is dat officier v.justitie Gert Rib geen poot heeft om op te staan. Hoe denk je nou verdachten, of het criminelen zijn of niet, te veroordelen op grond van louter geruchten, redu, schimmige anonieme getuigenverklaringen van junkies e.a. mensen die misschien de pest aan verdachte hebben? Op straat en in PS kringen circuleren de meest ridicule opmerkingen, zo zou rechter van Dam van Isselt omgekocht zijn, Marije Vaders zou ook gekocht zijn door de maffia, ze zijn er allemaal 1000% van overtuigd dat Fonseca de man is die betaald heeft. Ze zijn er 1000% zeker van Dat R.dos Santos (en halfbroer) de kwade genius is. Gelukkig hebben we nog een verstandige en beschaafde van Dam van Isselt.

  Er bestaat ook een anonieme getuigeverklaring van iemand die beweert dat hij Fonseca met 2 tassen, volgeladen met papiergeld, een kantoor van Robby’s lotery heeft zien verlaten. Dit soort ridicule geruchten doen de ronde. Men snapt gewoon niet dat zonder concreet bewijs niemand veroordeeld kan worden. In elk geval niet voor de moord op H.Wiels. Ik hoop natuurlijk wel dat ze voor de lafhartige moord in het cachot verdwijnen, maar dan wel middels concrete bewijzen.

  Ik vind PSers als Cordoba, die bovendien ooit eens als inspecteur v. d. politie fungeerde, een verschrikkelijk mens. Ze hitsen hun aanhang gewoon op. Ook hij meent zeker te weten dat de 4 verdachte criminelen schuldig zijn. Men is gewoon uit op wraak. Ergens kan ik dat wel begrijpen, vooral wat betreft de PS-aanhangers. Maar wat ze niet beseffen is dat er in deze zaak gerede kans bestaat op rechterlijke dwalingen. Stel je eens voor dat over een x aantal jaren blijkt dat Fonseca en de anderen inderdaad niet betrokken waren bij de moord op Wiels? Wat dan? Dan zullen deze criminele gasten elk met een halfmiljoen het gevang verlaten..

  Geruchten en kleine verdachtmakingen kunnen in (kleine) eilandgemeenschappen als Curaçao monsterlijke afmetingen aannemen. Ojo! seu cauteloso.

 14. Er gaat helemaal niets met Burney F. gebeuren, dat is in alle wijken op het eiland allang bekend.

  F. is nimmer bij de zaak betrokken geweest, evenals de twee figuren die het OM via hem in de zaak heeft getracht te betrekken en die al eerder zijn losgelaten.

  Er is daarom ook niemand die het noodzakelijk zal achten om F. te liquideren, hij vormt immers geen enkel gevaar voor de daadwerkelijke intelectuele daders van de moord op Wiels.

 15. @ worstelaar
  “Het OM dient informatie te ontvangen van burgers die iets weten of gezien hebben”

  Dat bedoel ik precies de OM is a JOKE.
  De mensen die er iets vanaf weten houden hun mond omdat ze 0% vertrouwen hebben in de OM. En dat bewijst de OM keer op keer op keer.
  Wees eerlijk tegenover jezelf als JIJ iets had geweten had je ook je mond gehouden WEES EERLIJK.
  En als je zogenaamd wel had gepraat dan weet ik meteen dat je niet de 30+ jaren Curacao samenleving kent zoals ik.
  En denk effe logisch na de OM heeft al gesjoemeld met bewijs + gesjoemeld met deals + de OM heeft niet de beste advocaten……. het is een optelsom

 16. Wijs besluit van de rechter:
  De rechter beseft heel goed dat Curacao geen GUANTANMO is. Het kan zijn dat het op Curacao krioelt van criminelen, maar men mag niemand zonder overtuigend bewijs.
  Er zijn dit jaar al 19 gevallen van moord. Er is werk aan de winkel voor het OM.
  Mensen mogen niet gesust worden met een “verdachte” die maar in afwachting van onderzoek onbeperkt zijn vrijheid ontnomen wordt.

 17. zijn rechters nu echt zo naief dat een paspoort inleveren helpt.we kunnen zelf geen wapens buiten ons land houden. als iemand weg wil dan is er een weg(boot, schip )

 18. @Lucas, het is niet het OM dat een lachertje is maar het is de door en door rotte Curacaose samenleving. Wij als samenleving zijn een aanfluiting, wij kunnen het verschil niet meer maken tussen goed en fout. Als wij enig besef hadden van trots en integriteit dan was deze zaak al lang geleden opgelost en hadden de schuldigen allang vast gezeten. Het OM dient informatie te ontvangen van burgers die iets weten of gezien hebben als deze burgers ervoor kiezen om te zwijgen dan is niet het OM fout maar de burgers. Zolang deze samenleving bestaat uit schijtluizen dan zal er nooit iets veranderen ook al zouden we het beste OM ter wereld hebben. Of misschien willen we wel leven in een land waar de criminaliteit het voor het zeggen heeft. Je zit niet op de tribune te kijken naar een wedstrijd tussen twee partijen lucas, je speelt zelf mee.

 19. In het Veneto casino kan er al op gewed worden of F. de herstvakantie haalt.

  Ik denk dat hij zonder paspoort snel op een go fast naar Venezuela stapt. Kan hij daar gaan domino-en met Gianni de Pool.

 20. Nou ,ik ben benieuwd of die de Kerst haalt.

 21. De hele zaak valt uit elkaar…. aiaiai
  typisch……
  WHAT A JOKE CURACAO OM ! WHAT A JOKE !