• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

RechtbankCURAÇAO – De 37-jarige Elvis ‘Monster’ Kuwas die ervan wordt verdacht politicus Helmin Wiels te hebben doodgeschoten, heeft vandaag onder ede verklaard niet de schutter te zijn. “Ik heb niemand vermoord, verder beroep ik me op mijn zwijgrecht.” Caribisch Netwerk woonde de zitting bij. 

Op de vierde dag van de inhoudelijke behandeling van de zaak Magnus stond Burney ‘Nini’ Fonseca terecht. Hij zou de schakel zijn geweest tussen de intellectuele daders en de uitvoerders van de moord. Zijn advocaat, Marije Vaders, wilde Monster horen als getuige. De verdachte legde daarop, met twee vingers in de lucht, de eed af.

Overkomen
Monster was duidelijk op de vraag van officier van Justitie Gert Rip of hij Helmin Wiels heeft vermoord. Na zijn ontkennende antwoord zei Rip dat het op hem over kwam alsof Monster wist welke vragen advocaat Vaders hem zou voorleggen. “Er komt bij jou zoveel over”, beet Monster hem toe.

Levenslang
Vaders vroeg Monster naar zijn band met Fonseca, haar cliënt, die inmiddels elf maanden vastzit. Monster gaf aan hem te kennen uit de wijk Koraal Specht en hem wel eens gegroet te hebben, maar gepraat hebben ze nooit. Dat deden ze vandaag in de rechtbank overigens wel.

Vrouw
Vaders wilde verder weten hoe het verhoor op 31 januari dit jaar is verlopen, waarbij twee rechercheurs en Rip Monster verhoorden zonder aanwezigheid van een advocaat. Het motief voor hem om toch te bekennen was dat zijn vrouw haar leven niet zeker was. Er zou geld overhandigd worden waardoor zij in Nederland de komende maanden vooruit kon en veilig zou zijn met de drie kinderen. Vaders: Waarom heb je die deal op een gegeven moment wel geaccepteerd? Monster: “Wie wil nou niet dat zijn vrouw naar huis gaat?”

4 reacties op “Monster onder ede: ik heb niemand vermoord”

 1. hij heeft het niet gedaan maar zijn vrouw wijst wel aan waar het wapen ligt en word gevonden rarara

 2. Waarom Elvis ‘Monster’ Kuwas onder ‘ede’gehoord moest worden is gewoon flauwe kul.
  Deze verdachte zal altijd blijven ‘liegen’. “Ik heb niemand vermoord”
  Hij zal nimmer de waarheid spreken.

  Eind aug. 2014 dient hij definitief gevonnist te worden met levenslang.
  De eerste 20 jaren geen enkel bezoek toestaan.

 3. Ik zie geen verschil tussen de verdachten en de advocaten. Ze zijn allemaal een pot nat. Krijgen allemaal zwart geld. Ik ben nog steeds benieuwd wie de opdrachtgevers zijn. Want iemand heeft deze knullen opdracht gegeven om Wiels te vermoorden.

 4. Onder ede verklaren geen moord gepleegd te hebben, maar je wel je op je zwijgrecht beroepen om vragen die deze verklaring onderuit halen te ontlopen.

  Ingefluisterd door ratvocaten die geen haar beter zijn dan hun clienten.