• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

dangelo damascusCURAÇAO – In de rechtbank in Punda is vandaag de zaak tegen Dangelo D. alias Panchek en Carlos P. behandeld. Beiden stonden terecht in de zaak-Magnus die draait om de moord op Helmin Wiels. Officier van Justitie Gert Rip eiste twintig jaar cel tegen D. en vijf jaar cel tegen P.

Beiden zouden echter behulpzaam zijn geweest op 5 mei 2013, de dag van de moord op de Pueblo Soberano-leider. De twee waren volgens het OM aanwezig toen een zekere June een tas overhandigde aan Elvis K., de vermeende schutter. Hij was als toehoorder aanwezig. Gisteren is zijn zaak behandeld en hoorde hij levenslang tegen zich eisen. Daarnaast hielpen beiden met het verschaffen van kleding, een carnavalsmasker en handschoenen. Carlos P. waste samen met Raul Martinez de auto bij het huis van Monika B., zo luidt de verdenking.

Bolle
De strafeis tegen Panchek is het zwaarst omdat hij verdacht wordt van het medeplegen van de moord op Raul Martinez alias Bolle, de vermoedelijke bestuurder van de vluchtauto tijdens de moord op Wiels. D. zou hem omgebracht hebben in opdracht van Luigi Florentina (alias Pretu) nadat de vluchtauto op 16 mei 2013 was teruggevonden. De chauffeur was al ontevreden over de betaling, maar belangrijker: hij vormde een groot risico door zijn loslippigheid. Na een aantal biertje bij de Heineken snek op de Caracasbaaiweg begon hij naar verluidt al zijn mond voorbij te praten. Pretu hoefde daarop niet lang na te denken wat de volgende stap zou zijn: moord.

Bewijs
Rip betoogde dat Bolle en Panchek al voor de moord ruzie hadden over wie er zou moeten rijden. Panchek betoogde dat Bolle zou gaan ‘praten’. Volgens de officier was D. ‘haast jaloers’ dat hij niet mee mocht naar de moord. De twee rivalen zouden elkaar ontmoet hebben voor zijn verdwijning, in de nacht van 16 op 17 mei 2013. diverse getuigenverklaringen wijzen direct of indirect naar Panchek als moordenaar van Martinez.

Technisch bewijs
Technisch bewijs voor de moord op Martinez is er echter nauwelijks. Dat gaf D.’s advocaat de gelegenheid om de aanval te openen op de belastende getuigenverklaringen, die in veel gevallen is ingetrokken omdat de getuigen zeggen onder druk van het OM verklaard te hebben. In het geval van belastende verklaringen van Elvis K. en zijn vrouw Mona Lisa gaat het om verklaringen van horen zeggen. De advocaat voerde ook aan dat de tijdlijn D. naar alle waarschijnlijkheid niet klopt. Panchek was 17 mei rond 01.00 uur alweer thuis in Koraal Specht. Bolles vriendin Bianca ontdekte zijn verdwijning uit zijn appartement in Rooi Santu pas een uur later.

‘Redelijke straf’
Concreet wordt het bewijs tegen D. dus niet, vindt ze. Ze eiste dan vrijspraak voor alle delicten, op eentje na. Ze vroeg om een ‘redelijke’ straf voor de overval op een geldloper, maar ook daarin is zijn aandeel kleiner dan het OM wil toegeven. De zitting gaat morgenochtend om 09.00 uur verder met het pleidooi van de advocaat van Carlos P.

4 reacties op “OM eist twintig jaar tegen Dangelo D., vijf tegen P.”

 1. Wat mij betreft gaan hun ratvocaten mee de cel in, al is het maar voor een week.

 2. @ Abraham Mossel >>> delen door 2.
  tijd voorarrest eraf
  tijd voor goed gedrag ook 1/3 eraf.

  OVER 10 JAAR loopt iedereen weer rond of is dood.

 3. Mijn Telepathie zegt.
  Uitspraak rechter: Monster 25 jaar – voorarrest en VI = 15,7 jaar zitten. Panchek 18 jaar – voorarrest en VI = 12.4 jaar zitten. Carlos P 3.5 jaar – voorarrest en VI 2.4 jaar zitten

 4. Ik vraag me af wie de opdrachtgevers zijn. Er zou geen moord gepleegd zijn als er geen opdracht was.