• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

OvervalCURAÇAO – “De overval op de geldloper van Hector Henriquez was een inside job.” Dat heeft Dangelo D. alias Panchek vandaag bekend in de rechtbank. De aanklachten in de zaak-Magnus zijn uitgebreid. Naast betrokkenheid bij de moord op Helmin Wiels wordt D. ook verdacht van het plegen van een overval op een geldloper.

Daarbij werd 37 duizend gulden buitgemaakt. De overval zou hij samen met K. hebben gepleegd. Monster ontkent echter zijn betrokkenheid.

Tip
“Suzy Rombley kwam met een tip over de geldloper om zijn wagen te blokkeren. Alles kwam van haar”, beweert D. Daarop vraagt de rechter: “Deelde ze in de buit?” Panchek: “Ik denk het, het was haar tip.” Verder kan hij zich weinig details herinneringen van zijn eigen rol bij de overval. Tijdens een ondervraging door de politie verklaarde hij dat hij in de auto zat waarmee de geldloper was klemgereden.

Vuurwapen
Panchek en K. stapten uit de wagen.”Ik ging er met de geldauto vandoor. Panchek met zijn eigen auto.” Hij kan zich niet heugen of  er een wapen in het spel was. Wel verklaarde hij dat hij een speelgoedwapen bij zich had. “Hoe is de man dan bewogen uit te stappen?”, vraagt de rechter. “Ja…., dat was zijn keus. Hij is niet gedwongen voor zover ik weet. Hij was op leeftijd. Wij zeiden stap uit en hij deed het.”

Buit
Van de 37 duizend gulden uit de geldwagen kreeg Panchek uiteindelijk negenduizend gulden. De rest van de buit zou verdeeld zijn onder Rombley en K. Monster ontkent vooralsnog. D. is in 2010 veroordeeld tot vijftien maanden voor wapenbezit, waarvan vijf voorwaardelijk.

1 reactie op “‘Overval geldloper Henriquez was inside job’”

  1. @Mr. Martina,

    Had de Papiaments talige alle Martina’s zeer ruim en grandioos hun maximaal vertrouwen gegeven en wat is eruit gevloeid? Dat de Surinamers alle Martina’s en het Eiland diep in hun zakken hebben gestoken en niet meer willen loslaten. De overheersing is thans duidelijk. Martina je mag blij zijn, dat je nog steeds geen loop in jouw strot heb gekregen om al jouw bezittingen af te staan. Wiels had evengoed een Martina kunnen zijn, die kennelijk thans de politiek niet meer nodig hebben om zich te kunnen bedruipen, want zij zijun binnen.
    Jij moet niet wijzen naar partijen. Indien je iets wil zeggen kom dan af met een stem advies! Haiti is het gevolg van de zwarte mentaliteit!