• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

RechtzaakCURAÇAO – Zowel Dangelo D. als Carlos P. ontkennen iedere vorm van betrokkenheid bij de moord op Wiels. “Ik ben niet betrokken bij de moord op Wiels. Ik wist niet wat er ging gebeuren. Ik ben onschuldig”, zegt D. Ook P. is hier zeer stellig over tegen de rechter. “Ik was thuis met Elvis K. en enkele familieleden, domino aan het spelen.”

Daarnaast beweren ze geen kleding te hebben geleend aan ‘Monster’ en niet op de hoogte te zijn geweest van een moordplan.

Domino
Zowel D. als P. beweren dat ze op de bewuste dag samen domino aan het spelen waren. Elvis K. en Raul Martinez alias ‘Bolle’ waren hier ook bij aanwezig. Volgens P. ging Monster op een gegeven moment weg samen met Bolle. “Hij zei dat hij terug zou komen.” K. ging vervolgens een steegje langs het huis in. P. kon de aanwezigheid van de betrokkenen niet in de tijd plaatsen. “Ik zit tien maanden vast, kan me geen exacte tijden heugen.” Wel wist hij te vertellen dat K. en Bolle vertrokken in een ‘bruine kleine auto’. “Het zou een Kia Picanto kunnen zijn geweest”, aldus P. “Wat er daarna is gebeurd weet ik niet.”

‘Chillen’
Later op de dag was er nog een ontmoeting tussen de mannen. Elvis K. haalde P. en D. op. “Kom we gaan naar Montaña, chillen bij een paar dames.” De rechter vroeg vervolgens: “Heb je K. nog gevraagd waar Bolle was? “Nee”, zegt P.

Nieuws moord
Op de vraag hoe ze het nieuws over de moord op Wiels hoorde, antwoordt P: “Ik hoorde het via de radio. Dat was in de auto van K. toen we terugkwamen van Montaña. Over de dood van Wiels hebben we daarna niet gesproken.”

Kleding
De vraag over de kleding van K. werd meerdere malen gesteld door de rechter. “Ik heb geen enkel kledingstuk aan K. geleend”, zegt P. Rechter: “..En toen K. terugkwam, zag hij er toen anders uit?” “Ik weet ook niet meer wat hij droeg”, antwoordt P. De rechter houdt voet bij stuk. “Er was dus geen verschil? Maar hoe weet u dat als u zich zijn kleding niet kan herinneren? De rechter concludeert dat P. dan niet kan zeggen dat er geen verschil was in het uiterlijk van K.

‘Panchek’
Dangelo D. alias Panchek bevestigt het verhaal van P. “Ik speelde domino om geld met vijf andere mensen. Ik verloor en ben toen naar huis gegaan. Ik pingde daarna met een paar vriendinnen.” Panchek was volgens hem al thuis toen K. wegging. Hij verklaarde op een gegeven moment naar Monika B. te zijn gegaan, die zwanger was van hem. Daar zag hij Bolle, die gehaast een auto aan het schoonmaken was. “Ik heb K., P. en Bolle in de tussentijd (nadat hij naar huis ging en tot K. hem oppikte) niet meer gezien.”

Hard geluid
Over het moordwapen zegt D.: “Ik heb niet verklaard dat ik een wapen heb gezien, dat heeft de recherche opgeschreven. Ik heb de getuigenverklaringen nooit gezien.” Panchek verklaarde dat er een tas tegen de dominotafel aanstootte en dat hij toen een hard geluid hoorde. “Ik concludeerde door het geluid dat er wapen in zat, maar ik heb geen wapen gezien.” De rechter vraagt daarop: “Maar u zei ook dat u een deel van het wapen heeft gezien.” Panchek weet het niet meer precies, maar hij heeft wel ‘iets zwarts gezien’. “Ik vergeet alles, wordt suf van acht maanden vast in Barber.” De uitspraak dat K. 24/7 met een wapen rond zou lopen,  moet volgens hem niet letterlijk worden genomen. “Je kan er niet mee naar de kerk, toch?”

Wapens
Bij een huiszoeking bij Panchek zijn achter een mand met kleding drie wapens met munitie gevonden. Een van de wapens matcht met het wapen van een dodelijke schietpartij uit 2009. Volgens Mona Lisa, de vrouw van K., zou een van de wapens van haar man zijn. Panchek beweert zelf dat hij de wapens had afgepakt van Venezolaan. “Gewoon om op te bergen.” Nu had hij ze waarschijnlijk aangeboden bij het OM. “Dan had ik er 100 gulden mee verdiend”, grapt hij.

Facebookfoto
Rip laat vervolgens een Facebookfoto zien. Dangelo D. en Elvis K. hebben daarop drie vuurwapens vast. “Maar dat staat niet op mijn Facebook!”, zegt D. De rechter trekt daardoor echter wel de conclusie dat Panchek K. weleens met een wapen heeft gezien. In reactie op zijn advocaat zegt Panchek dat hij K. ‘min of meer’ herkent van de foto. “Ik kan het niet goed zien, de foto is korrelig.” Ook beweert hij dat de wapens ‘nep’ zijn. “Daarmee schiet ik op leguanen. Het is een luchtdrukpistool.”

Moord Bolle
Over de moord op Raul Martinez alias Bolle is D. net zo stellig, ondanks de getuigenverklaringen.”Ik heb het hart niet om iemand om te brengen. Bolle was een rustige jongen. Hij was net als familie. Ik zou heel graag willen weten wie dat gedaan heeft.” Raul Martinez werd in een Kia Rio door het hoofd geschoten en werd aangetroffen bij San Pedro zonder hoofd, handen en voeten. “Zijn lijk lag tien dagen in zee, daarna nog eens tien dagen aan de kustlijn”, zegt de rechter. Martinez zou de chauffeur zijn geweest van de vluchtauto van K. tijdens de moord op Wiels.

Honger
De uitspraak dat hij ‘honger had naar Bolle’ zou volgens hem onwaar zijn. Ook verklaarde hij nooit te hebben gezegd over Bolle gedroomd te hebben. Een getuige verklaarde dat D. zou hebben beweerd dat Bolle in zijn droom naast zijn bed verscheen. “Ik heb niet eens een bed. Ik slaap in de woonkamer”, zegt D.

4 reacties op “D. en P. ontkennen betrokkenheid moord Wiels”

 1. @Mr. Martina,

  Had de Papiaments talige alle Martina’s zeer ruim en grandioos hun maximaal vertrouwen gegeven en wat is eruit gevloeid? Dat de Surinamers alle Martina’s en het Eiland diep in hun zakken hebben gestoken en niet meer willen loslaten. De overheersing is thans duidelijk. Martina je mag blij zijn, dat je nog steeds geen loop in jouw strot heb gekregen om al jouw bezittingen af te staan. Wiels had evengoed een Martina kunnen zijn, die kennelijk thans de politiek niet meer nodig hebben om zich te kunnen bedruipen, want zij zijun binnen.
  Jij moet niet wijzen naar partijen. Indien je iets wil zeggen kom dan af met een stem advies! Haiti is het gevolg van de zwarte mentaliteit!

 2. Marije Vaders kan beter gaan werken voor openbare ministerie..

 3. De vraag is nu hoe kwamen de opdrachtgevers aan zoveel geld? Volgens mij zwemmen ze in het geld.
  Deze mensen zijn uiterst gevaarlijk en moeten met wortel en al uitgeroeid worden.

 4. Ik vraag me af wie de opdrachtgevers zijn. Er zou geen moord gepleegd zijn als er geen opdracht was.