• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

DSCN0351CURAÇAO – Op de University of Curaçao (UoC) vonden vorige week algemene introductiedagen plaats. Eerstejaarsstudenten brachten een bezoek aan de universiteit en werden daarbij verwelkomt in de aula. Na een speech van rector Magnificus Francis de Lanoy, kregen ze informatie over diverse faciliteiten.

Daarnaast kregen de eerstejaarsstudenten ook een rondleiding

DSCN0430

10 reacties op “Introductiedagen UoC”

 1. @Bibie
  En misschien moet jij beter lezen: “Het gaat in het geval van de UNA niet om een accreditatie dan wel toets nieuwe opleiding in de zin van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). De WHW geldt voor het Koninkrijk der Nederlanden, incl. Caribisch Nederland (BES-eilanden). De UNA is een instelling uit Curaçao. De NVAO heeft daarom het oordeel als ‘advies’ afgegeven.”

 2. Tik bijvoorbeeld alleen Accountancy in, kijk op pagina drie en gij zult vinden (op pagina 1 zie je de Master staan). Ze noemen het daar Bacheler Accountancy and Controlling.
  Wat minder snel conclusies trekken als “de NVAO accreditteert helemaal geen opleidingen buiten Nederland en Vlaanderen” zou je sieren.

 3. “Trefwoord(en)
  Bachelor of Science in Accountancy & Controlling

  Uw zoekactie levert geen resultaten op. We hebben gezocht in de benamingen van de opleidingen en in de extra informatie.”

  Nou ja, zal wel komen omdat ik niet op de UNA heb gestudeerd…

 4. https://search.nvao.net/advanced-search

  Lekker goed gezocht @freek, ik kan de geaccrediteerde opleidingen wel vinden.

 5. @Tonny
  En waar staan de Curacaosche dan? Ofwel: precies, de NVAO accreditteert helemaal geen opleidingen buiten Nederland en Vlaanderen.

 6. @Freek
  Omdat daar alleen Nederlandse en Vlaamse instellingen vermeld staan.

 7. @Dennis,
  Door de NVAO goed bevonden? Waarom is hiervan dan niks terug te vinden op de site van de NVAO (nvao.nl)? Laat je toch niks wijs maken.

 8. Collegegeld wel verhogen maar de kwaliteit van de studie niet…

 9. @Nanda,
  Echt waar he?
  Daarom zijn de opleidingen niet zo lang geleden door NVAO goed bevonden.
  Het is triest dat mensen zitten te schreeuwen als het op UoC aankomt. Natuulijk is niet alles koek en ei, maar dit is nergens zo. Natuurlijk heeft UoC lelijke problemen, maar dat je met een Mavo (trouwens bestaat Mavo nog?!!!) opleiding wordt toegelaten is gewoon reageren omdat je wat wil zeggen.

 10. UOC is de beste universiteit te wereld.

  Ze nemen MAVO niveau studenten aan, geven ze en HAVO opleiding en reiken een HBO diploma uit,