• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

zwartCURAÇAO – Het team dat de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne in Hilversum identificeert heeft inmiddels 150 complete lichamen en driehonderd lichaamsdelen onderzocht. Dat heeft de Maleisische minister van Volksgezondheid Datuk Seri Subramaniam vandaag verklaard.

In totaal zijn zeshonderd delen uit 226 kisten onder de loep genomen, verklaarde de minister. Het team van forensische experts heeft 450 van deze een lijkschouwing verricht. Het zal volgens de bewindsman nog een tot twee weken duren voordat alle lijkschouwingen zijn verricht. Op basis van dna-monsters van familieleden krijgen de slachtoffers weer een naam.

Geen uitspraken
De uitspraken van de Maleisische minister is opvallend omdat Nederland zich op het standpunt stelt dat er geen uitspraken over het identificatieproces wordt gedaan, zolang de familieleden nog geen definitief uitsluitsel hebben gekregen. Premier Mark Rutte (VVD) maak vorige week bekend dat elke vrijdag bekendgemaakt wordt hoeveel slachtoffers er zijn geïdentificeerd.

Identificatie
Tot nog toe zijn er, officieel, twee slachtoffers geïdentificeerd die de Nederlandse identiteit hebben. Officieus werd vandaag ook al duidelijk dat een Brits slachtoffer is geïdentificeerd. De vader van de 28-jarige man bracht het nieuws naar buiten. Vlak voordat de Maleisische premier Najib Razak vorige week vrijdag uit Nederland vertrok, liet hij ook al weten dat er meerdere Maleisische slachtoffers waren geïdentificeerd.

Specialisten
Een team van meer dan tweehonderd specialisten werkt in de Hilversumse Korporaal van Opheusdenkazerne aan de identificatie van de slachtoffers die op 17 juli om het leven kwamen in het oosten van Oekraïne. Het vliegtuig van Malaysia Airlines, vlucht MH17, is vermoedelijk uit de lucht geschoten.

1 reactie op “‘150 Lichamen en 300 delen MH17-ramp onderzocht’”

 1. De laatste zin van dit nieuwsbericht is correct: namelijk het vliegtuig van Malaysian Airlines is VERMOEDELIJK uit de lucht geschoten.
  De oorzaak is nog onbekend; Rusland en de Verenigde Staten betichten en verwijten elkaar.
  Helaas, alles zal in de doofpot verdwijnen.
  9/11aanslag op Twin Tower is een bron van onbeantwoorde vragen. Door de geweldige hitte is haast alles verbrand of totaal gesmolten, behalve paspoorten van de “daders”.