• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Francesco-Corallo-Interpol-pictureCURAÇAO – De kans bestaat dat Atlantis World en BPlus Giocolegale eigenaar Francesco Corallo toch voor de Italiaanse rechter moet verschijnen. Dit vanwege het leningenschandaal rondom de Banco Popolare di Milano (BPM). Dat meldt Caribisch Netwerk.

La Repubblica bericht dat de openbare aanklagers Roberto Pellicano en Mauericion Clerici de voormalige directeur van deze bank, Massimo Ponzellini en vijftien anderen voor de rechter wil slepen voor samenzwering en verduistering. Corallo wordt genoemd als een van de gedaagden samen met onder meer Alessandro Lamonica, die door La Repubblica wordt beschreven als een vertrouweling van Corallo.

Structuur
Een rechter-commissaris moet het verzoek van de aanklagers beoordelen en een datum bepalen voor een pro-formazitting. Volgens Pellicano en Clerici heeft Ponzellini bij BPM een parallelle structuur gecreëerd die erop was gericht zich persoonlijk te bevoordelen. BPM zou voor meer dan 310 miljoen dollar aan leningen hebben verstrekt en Ponzellini zou in ruil daarvoor 2,7 miljoen dollar aan steekpenningen hebben ontvangen.

Scuderi Groep
La Repubblica noemt een lening van 19 miljoen euro aan de Scuderi Groep (gespecialiseerd in motortechnologie). Het bedrijf beloofde 900 duizend euro in steekpenningen en betaalde uiteindelijk 537 duizend euro.

Videoloterij
De krant noemt BPM’s lening aan Corallo’s BPlus Giocolegale niet. Volgens de aanklagers gaat dit om 200 miljoen dollar die Corallo in 2004 gebruikte om vijftienduizend gulden vergunningen voor videoloterij terminals te betalen. Corallo heeft later gezegd dat het om een lening ging van 142 miljoen dollar waar niets verkeerd aan is en waarop volgens plan wordt afbetaald. Hij heeft ook altijd ontkend dat zijn bedrijf zeven miljoen dollar aan steekpenningen heeft betaald, zoals de aanklagers stellen.

2 reacties op “Corallo mogelijk toch voor de rechter in Italie”

  1. Scotti wilde deze mafioos directeur van de Centrale Bank maken.

    Wat vinden Sheldrey Osepa, Stella van Rijn en Ramsay Soemanta daarvan die dagelijks hun Facebooks met de grootste onzin volkalken maar deze topic angstvallig ontwijken.

  2. Schotte heeft al geprotesteerd bij de Italiaanse ambassadeur. Natuurlijk weer een politieke vervolging om indirect Schotte in een slecht daglicht te zetten.