• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

rechtszaalCURAÇAO – ‘Van niet-ontvankelijkheid van het Openbaar Ministerie (OM) kan geen sprake zijn’. Dat zegt officier van Justitie Gert Rip in reactie op het pleidooi van Olga Saleh-Kostrzewski, de advocaat van Elvis K. Volgens Rip is er geen ‘deal’ geweest. “Bepaalde afspraken mogen gemaakt worden.”

Rip: “Er is geen deal afgesloten. Wel is er een afspraak gemaakt over de detentie in Nederland. Dit was geen beloning maar uit veiligheid.”

Druk
Over de getuigenverklaringen is hij kort. “Druk uitoefenen op getuigen is geoorloofd. Dat is normaal”, zegt Rip.  Aan de vrouw van K., Mona Lisa, is geen seksuele getinte foto getoond.” Daarnaast beweert hij dat Monika B., Romney en Mona Lisa geen geld hebben gekregen voor het afleggen van een belastende verklaring. “Wel hebben ze geld gekregen om hun onkosten te betalen”, aldus Rip. “Curaçao was niet veilig voor hen. Dit geldt ook voor K. Zodoende zijn tickets en huur betaald. K. kreeg 187,58 gulden voor kleren, omdat hij ongemerkt naar Nederland moest reizen en niks kon ophalen. “Is-ie daarmee betaald? Natuurlijk niet!”

Bewijs
Zowel K. als zijn advocaat blijven echter volharden. Een lange tijd is ‘Monster’ stil. Dan volgt zijn reactie op de beweringen van Rip: “Jij zegt dat ik een eerlijk proces heb, maar ik heb bewijzen dat mensen wel degelijk geld hebben gekregen”, aldus K. Verder zegt hij niet veel. Wel dat hij een paar minuutjes afscheid van zijn schoonmoeder wil nemen, die hij vermoedelijk nooit meer ziet. “Daar beslist de beveiliging over”, zegt de rechter. De zitting gaat morgen verder. Dan moeten Carlos P. en Dangelo D. voor het Gerecht verschijnen.

9 reacties op “‘Van niet-ontvankelijkheid OM kan geen sprake zijn’”

 1. @Mr. Martina, je moet wel erbij vertellen waarom Haïti is zoals het is en geen halve waarheden.
  Dat land wordt sinds de onafhankelijkheid geboycot net als Cuba. Ze mogen geen vrije handel doen met de rest van de wereld. Beide landen worden onderdrukt door vroegere machthebbers en hun vrienden. Daarom zijn goede contacten met de regio en bricz – landen van belang. Nederland doet ook zaken met deze landen.
  Bricz zijn, Brazilie, Rusland, India, China, Zuid Afrika.

 2. Eindelijk een goed stuk van het orakel Willems, die normaal gesproken op dit forum niet anders doet dan MFK de hemel inschrijven.

  Zou R. Willems het licht gezien hebben?

  Nu Stella van Rijn, Sheldry Osepa en Ramsay Soemanta nog!

 3. Ik wilde eigenlijk niet bemoeien. Maar R.Willems, volgens mij ben je niet lekker. Hoezo Kuwas een Surinaamse boef? Als hij Surinamer zou zijn had ik het geweten. Niet omdat hij goed Nederlands praat is hij Surinamer. Hij heeft in z’n jonge jaren 20 jaar in NL gewoond. Ik ken die mensen niet, het zou best kunnen dat er ooit wel eens een Kuwas gehuwd is geweest met een Surinamer. Maar zeer waarschijnlijk wel met een Dominicaan of zo. Voor zover ik heel zeker weet zijn de Kuwas(sen) echte Kurazoleños. Of denk je misschien dat er een zuiver ras bestaat die Kurazoleños genoemd wordt? Je doet me aan Surnameo’s denken, die lullen meestal ook zo stom uit hun nek! Wat zijn dan in jouw ogen al die duizenden Kurazoleños die in NL geboren en getogen zijn of als kleuter naar NL verkast zijn en heel vaak het papiamentu niet echt machtig zijn? Zijn zij ook Surnameo’s? Om je een voorbeeld te geven, ik heb neefjes die in NL geboren en getogen zijn, maar helaas geen redelijk papiamentu kunnen praten, wel een beetje verstaan, maar dat is dan ook alles. Ik heb Venezolaanse familie die uit Curacaouse ouders zijn geboren, maar wel in Venezuela. Praten maar een beetje papiamentu.

  De meeste Kurazoleños die ik ken zijn gemengd met Venezolanen en/of Colombianen. Ik ken zelfs zwarte Kurazoleños die een zwarte Colombiaanse, Panamese of Dominicaanse vader of moeder of grootouder(s) hebben. Bijvoorbeeld Jaime Cordoba van Pueblo Soberano, je zou het niet zeggen, maar ook zijn vader is Colombiaan, weliswaar een zwarte Colombiaan, maar toch. Ik kan je een hele lijst presenteren van zwarte en gekleurde YDK die een latino tak hebben.
  Nelson Pierre, Dominicaanse opa. De Sulvarans, allemaal stuk voor stuk Kurazoleños di puro sepa! Gerrit Schotte, colombianse moeder, de De Pool’s, allemaal gemengt met Latinos, YDK en zelfs Hollanders.. Het zijn maar een paar voorbeelden hoor.

  En inderdaad, er zijn tijdens de Shell-periode ook zo’n 100 á 150 YDK getrouwd (geweest) met Surinamers, de achternamen zijn bekend omdat het niet zoveel zijn. Hun kinderen, althans de meesten, zijn echte Kurazoleños die het nederlands net zo slecht als onze mede Kurazoleños praten. Maar dat is natuurlijk niet erg, want de nederlandse taal is niet de onze! Maar er zijn nog veel meer YDK met Venezolanen, Colombianen en Dominicanen gehuwd, en dat van oudsher, lang voor de Shell haar poorten opende op Curaçao. Trouwens, ben jij wel een echte papiamentutalige Willems, ben je of acht je jezelf een Kurazoleño di puro sepa? Je weet zoveel, maar van de geschiedenis van Korsóu schijn je weinig keshi gegeten te hebben. Eigenlijk veroordeel jij elke Kurazoleño die goed Nederlands kan praten, inclusief ik( en op de koop toe jezelf!) tot de niet Papiamentutaligen. Beledig me a.u.b. niet. In mijn familie zitten er geen Surinameo’s.

  Het zou best kunnen dat ik je niet goed vat, ik ben namelijk niet zo intelligent. Maar ik vind je wel idiotig dom lullen over papiamentutaligen en de niet papiamentutaligen. Ik denk dat ik je wel snap, maar toch, je komt gestoord over man. Ik ben ook niet dol op de Surnameo mentaliteit , maar wat jij doet is achter elke boom een Surnameo zien. Lijkt haast op een soort van achtervolgingswaanzin. Verman je.

  Overigens, speciaal voor jou R.Willems,

  De oudst bekende Kuwas die ik tot nu toe heb kunnen traceren is Felixiana Raymunda Kuwas, geboren te Willemstad, 9 januari 1858. soort akte; geboorteakte. gemanumitteerd volgens vertoonde manumissiebrief van 31-03-1858.
  En zo zijn er een stuk of zestig Kuwas vanaf de 19e eeuw allemaal op Korsóu geboren. Je kunt moeilijk blijven volhouden dat hij Surinamer is. Het is natuurlijk niet uitgesloten dat er ooit een lid van de familie Kuwas met een Surinamer getrouwd is geweest.

 4. @ Mr. Martina, maar de realiteit tot op heden heeft uitgewezen dat de Nederlandstaligen massaal stemmen op niet minder criminele partijen als PAIS, PAR en PNP…

  So what’s the difference, behalve het witte boordje misschien?

 5. @Mr. Martina,

  Had de Papiaments talige alle Martina’s zeer ruim en grandioos hun maximaal vertrouwen gegeven en wat is eruit gevloeid? Dat de Surinamers alle Martina’s en het Eiland diep in hun zakken hebben gestoken en niet meer willen loslaten. De overheersing is thans duidelijk. Martina je mag blij zijn, dat je nog steeds geen loop in jouw strot heb gekregen om al jouw bezittingen af te staan. Wiels had evengoed een Martina kunnen zijn, die kennelijk thans de politiek niet meer nodig hebben om zich te kunnen bedruipen, want zij zijun binnen.
  Jij moet niet wijzen naar partijen. Indien je iets wil zeggen kom dan af met een stem advies! Haiti is het gevolg van de zwarte mentaliteit!

 6. @Mr. Martina,

  Had de Papiaments talige alle Martina’s zeer ruim en grandioos hun maximaal vertrouwen gegeven en wat is eruit gevloeid? Dat de Surinamers alle Martina’s en het Eiland diep in hun zakken hebben gestoken en niet meer willen loslaten. De overheersing is thans duidelijk. Martina je mag blij zijn, dat je nog steeds geen loop in jouw strot heb gekregen om al jouw bezittingen af te staan. Wiels had evengoed een Martina kunnen zijn, die kennelijk thans de politiek niet meer nodig hebben om zich te kunnen bedruipen, want zij zijn binnen.
  Jij moet niet wijzen naar partijen. Indien je iets wil zeggen, kom dan af met een stem advies! Haiti is het gevolg van de zwarte mentaliteit!

 7. @R.Willems. de papiamentstaligen stemmen massaal op criminele partijen zoals de MAN, MFK en PS.. Hoezo willen jullie je eiland terug? Om er een Haiti 2 van te maken?

 8. R.Willems- uitroken, omsingelen vastpinnen en verjagen / “kogel door hun donder…..”
  Lijkt Adolf Hitler wel in 1939….Als dit soort “intellectuelen” “het eiland terug willen voor onze eigen toekomst”, zie ik het donker in!!
  Hoop trouwens dat zijn Papiaments beter is dan zijn Nederlands. Wat een frustie!!
  O ja, “er moet een einde komen aan die jarenlange blinde zachte nederlandse heelmeesters die samenspannen tegen de Papiamentstaligen etc.”..Nou, onze politici hebben het anders perfect gedaan sind 10-10-10, niet??….

 9. Rip zelf is een “softie”.
  Hoe kan je z’on boef veroordelen tot levenslang en te gelijker tijd een luxe opsluiting in Nederland aanbieden. Zo besodemieter je de zaak!
  Kennelijk omdat hij een Nederlands sprekende Surinaamse boef is. Rip en het OM zelf zijn “watjes” die voor het Surinaams kapitaal uit drugs op hun knie vallen. Geeft die vent geen levenslang, maar twee maanden op Barber opsluiten, dan zal hij wel spoedig zijn verdiende straf tegenkomen. Wij Papiamentstalige willen het Eiland terug voor onze eigen toekomst en nu dat het evident is wie die ingevoerde drugs criminelen zijn, die zoveel ellende veroorzaken, moet er een einde komen aan die jarenlange blinde zachte Nederlandse heelmeesters, die in het geniep met de Surinamers samenspannen tegen de Papiamentstalige. Wij Papiaments talige verzetten ons tegen. Al deze ongedierte moeten eruit naar hun land of naar Nederland om een einde te maken aan de riante drugs economie, die de bevolking misleiden met misplaatste illusies om ook een graantje mee te kunnen pikken. Indien Rip blinde man wil spelen en tof wil zijn om deze tuig te belonen met een luxe opsluiting in Nederland, dan is Rip en het OM zelf medeplichtigen.
  Rip, deze lui zijn overmoedigd. Moord of roof met geweld is gewoon een deel van de job. U zegt het zelf, ze tonen geen respect meer voor niets en niemand, beseft maar drie doden op zijn geweten en het gewoon vinden, bij gebrek aan tegengas. Door zijn verklaringen in te trekken, steekt hij gewoon zijn tong uit naar U en geeft U de ezels-oren: van pak mij als je kan! Bij deze lui zijn de zekeringen gewoon door en niets meer houdt hen tegen dan een kogel door hun donder. En U gaat ze nu belonen met een luxe opsluiting in Nederland! Stuur ze meteen door naar Barber!
  Rip, de tijd is rijp ze moeten eruit stuk voor stuk, het zijn geen Curaçaoënaars, hoogstens een beetje mix. Ze moeten nu het vuur aan de schenen gelegd worden en volledig uitgerookt worden met hun grote mond, omsingeld worden, vastpinnen en verjagen!