• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

RechtsgebouwCURAÇAO – “De zaak tegen K. is gebaseerd op onbetrouwbare informatie van de Criminele Inlichtingendienst (CID).” Dat stelt advocaat Olga Saleh-Kostrzewski tijdens de voortzetting van haar pleidooi. Volgens de raadsvrouw is er sprake van ‘speculatief bewijs’.

“Anonieme tips zijn niet te checken op betrouwbaarheid”, zegt ze. Daarnaast zijn de verklaringen en het forensisch-technisch bewijs onvoldoende wettig en overtuigend, aldus Saleh-Kostrzewski.

Schutter
De advocaat beweert dat het bewijsmateriaal in de strafzaak vol tegenstrijdigheden en onjuistheden zit. Zo zouden verschillende getuigenverklaringen elkaar tegenspreken. “Raul Martinez alias ‘Bolle’ en ‘Monster’ zijn door sommige ooggetuigen niet aangewezen als de schutter”, zegt ze.

Moordwapen
Daarnaast stelt Saleh-Kostrzewski dat de herkomst van het wapen onbekend is. Ze concludeert niet dat het wapen waarmee K. op de foto stond en het wapen waarmee Wiels is vermoord hetzelfde zijn. “Het Nederlands Forensisch Instituut sloot het niet uit. That’s it.”

Conception
De raadsvrouw bepleit dat er in de moordzaak van Raikel Conception ook tegenstrijdigheden zijn in getuigenverklaringen. Zo zou getuige K. hebben beweerd dat er geen reconstructie van de moord is. Volgens Saleh-Kostrzewski is er wel degelijk een reconstructie gemaakt en staat het op dvd. Officier van Justitie Gert Rip zou zowel haar als haar cliënt hebben voorgelogen over het bestaan van deze reconstructie. Na haar bewering overhandigde ze de dvd, die ze inmiddels in haar bezit had.

Lionel Arnaud
Over de getuigenverklaring van Pito met betrekking tot de moord op Lionel Arnaud in Noord-Zapateer, zegt Saleh-Kostrzewski: “Pito zou K. belast hebben met een verklaring over de moord op Arnaud, maar hij is nooit verhoord en gevlucht. Daarnaast zou een andere getuige hebben verklaard dat K. drie dagen na de moord terugging naar het plaats delict om foto’s van het lichaam te maken. Dit als bewijs zodat hij uitbetaald zou worden voor zijn huurmoord. Het stoffelijke overschot was echter de volgende dag al ontdekt en weggehaald, aldus Saleh-Kostrzewski.

Indruk maken
K. zou werkelijk alles zeggen om indruk te maken op vrouwen, zegt zijn advocaat. “Een echte casanova. De vrouwen handelden dan ook uit wrok.” De verklaringen van de vrouwen zijn onzin, stelt ze. “Er zijn deals gesloten en er zijn getuigen omgekocht.” De rechter wil na het pleidooi weten of K. op een besloten zitting wel zou praten. Hij zit rechtop met de armen gekruist. Ook nu wil hij ‘sowieso’ niks zeggen.

 

11 reacties op “‘Te weinig aanknopingspunten voor vervolging Monster’”

 1. @Mr. Martina,

  Had de Papiaments talige alle Martina’s zeer ruim en grandioos hun maximaal vertrouwen gegeven en wat is eruit gevloeid? Dat de Surinamers alle Martina’s en het Eiland diep in hun zakken hebben gestoken en niet meer willen loslaten. De overheersing is thans duidelijk. Martina je mag blij zijn, dat je nog steeds geen loop in jouw strot heb gekregen om al jouw bezittingen af te staan. Wiels had evengoed een Martina kunnen zijn, die kennelijk thans de politiek niet meer nodig hebben om zich te kunnen bedruipen, want zij zijun binnen.
  Jij moet niet wijzen naar partijen. Indien je iets wil zeggen kom dan af met een stem advies! Haiti is het gevolg van de zwarte mentaliteit!

 2. @Bart,

  Jouw stelling is quatsch, het lijkt precies alsof het uit een snuifneus komt.
  Indien ik Adolf Hitler moet worden om een einde te krijgen aan deze geïmporteerde criminele tuigen, die het Eiland onveilig maken en de bevolking de schrik aanjagen, zal ik geen moment twijfelen om naar Zyklon te grijpen net zoals hen die de haan doortrekken. Wat nu naar boven komt, is alleen maar de top van de ijsberg. De morele en economische schade aan het Eiland, is groter dan jij denkt.
  Mijn papiaments is natuurlijk en zeer goed verstaanbaar aan hen waarvoor het gericht is en zal nooit meer veranderen. De taalsloopsters beschouwen zich als wetenschappelijk, maar in feite zijn zij verkrachters van reeds wat van nature goed en mooi is en altijd had voldoen voor de onderlinge communicatie door gewone mensen. De taalverkrachtsters handelen voor eigen eer en roem door de taal zijn natuurlijke charme te roven voor een kunstmatige korset, die geen mens meer verstaat, zijn even crimineel als de monster.
  Onze politiek is van minder kwaliteit en zodra het overgaat tot criminaliteit moet het overboord. De huidige heersende situatie met levenslange en tientallen jaren opsluitingen voor moord, behoor je allang donker in te zien, indien jij niet precies weet wat je donker moet inzien. Maar dat kan je kennelijk niet, omdat jij ervan eet en drinkt. Heb je misschien een vuur wapen, inleveren voor dat jij ook een jaren opzij gezet wordt plus een flinke boete, dan zal je een veel mindere grote bek hebben. Met meer gaan snuiven zal niet helpen!

 3. @Moskowitz,

  Zou jij dan kunnen weerleggen dat, MFK, Man en PS monsters zijn met de welbekende accent, met drie moorden en meer op hun geweten?
  Betrek mij niet in jullie shit, onnozelaar. Kijk maar naar jezelf en vraag je af of jij clean bent!

 4. Zogenaamd vrijlaten lijkt me beste optie. In busje zetten met gewapende mannen.,naar boca table rijden nekschot geven en van klif werpen. Zo ook met alle moordenaars doen. Kost weinig,geen gevangenis kosten en geen kans dat ze of ontsnappen of weer door ander geklungel op vrij voeten komen en weer slachtoffers maken.

 5. @R.Willems, jij bent zelf een voorstander van criminelen (MFK,MAN en PS)

 6. @Deathwish, in sommige landen in de regio is ook de regel bij de (zelf ook corrupte) politie dat iemand die na 3 moorden nog steeds vrijloopt dankzij zijn advocaten dat zij hem zelf uit de weg ruimen.. zgn neergeschoten tijdens het vluchten

 7. Het moet niet te gekker worden die man is zo fout als maar kan. Zo’n monster mag niet meer los gelaten worden in de gemeenschap. Die man heeft totaal geen geweten. Er zijn genoeg bewijzen om die man voorgoed uit de gemeenschap te houden. Zijn bijnaam heeft hij ook niet zomaar verdiend. Hij zei dat hij een eerlijk proces wilde terwijl meneer de monster zelfs zit te liegen.

 8. Af en toe zou je wensen dat er op Curacao een vigilante was zoals in de oude Charles Bronson films die afrekende met dit soort criminelen.

  Geen ellenlange en peperdure rechtszaken vol eeuwenlange zinloze discussies tussen ratvocaten en rechter, misschien gevolgd door een veroordeling die de samenleving miljoenen kost aan verzorging in de gevangenis.

 9. Het Eiland wordt jaren overheerst door anderen en ligt allang in een heltgreep. Het Curaçaos dilemma is, dat een boef een ander boef nooit zal vatten door verstrengeling. Deze moord scenario, zoals meer situatie op het Eiland zou van bovenuit als van onderuit waterdicht besproken zijn geweest, dat nu de monster gewoon zijn tong uisteekt naar het OM: van pak mij als je kan! Niet dit OM, maar uitsluitend specialisten van buitenaf kunnen korte metten met deze Curaçaose criminaliteit maken, omdat geheel het ei rot is: van hoog tot laag. Doorlicht de politiek dan doorlicht men ook de criminaliteit. Kennelijk is dweilen met de kraan open en water dragen naar zee good business.
  Nu uitroken het zootje, dat het Eiland vooruit kan! Méér vuur aan hun schenen leggen, stuk voor stuk!!

 10. Verdachten hebben tegenwoordig drommels goed in de gaten dat de kans op vrijspraak veel en veel groter is wanneer je gewoon je klep dichthoudt tijdens de zitting. In Nederland zijn al diverse moordenaars vrijgesproken omdat de rechter (naar zijn zeggen) niet goed kon vaststellen wie de trekker had overgehaald en derhalve mochten de daders naar huis.
  Zelfde bij de gevalletjes scooterdieven en doodrijders. Met z’n tweëen of drieën op de scooter, rijden iemand dood, maar allemaal beweren ze niet te hebben gestuurd. Rechter kan niets bewijzen, ergo……….wandelen maar weer.

  Mogen alleen hopen dat Monster zoveel inside informatie heeft gegeven bij zijn bekentenis dat overduidelijk vast is komen te staan dat hij erbij betrokken moet zijn geweest.
  Dat zijn vrouw wist waar het pistool in het water was gegooid helpt natuurlijk ook niet echt wanneer je jezelf tot onschuldig wilt verklaren.

 11. OM klinkt allemaal een beetje amateuristisch als dit allemaal klopt.