• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Openbaar MinisterieCURAÇAO – De vrouw van Elvis K. legde de belastende verklaringen over haar man af uit woede. Dat bepleit Olga Saleh-Kostrzewski, de advocaat van ‘Monster’. Volgens de raadsvrouw kreeg Mona Lisa seksueel getinte foto’s te zien van K. en een andere vrouw. Daardoor legde ze een valse bekentenis af.

“Zonder foto had ik dit niet gedaan”, aldus Mona Lisa volgens Saleh-Kostrzewski. Naast dit materiaal kreeg ze ook een seksueel getint telefoongesprek te horen dat was afgetapt.

Niet-ontvankelijk
Saleh-Kostrzewski stuurt aan op het niet-ontvankelijk verklaren van het Openbaar Ministerie (OM). Volgens haar heeft het OM onzorgvuldig gehandeld. “Er is sprake geweest van ernstige vormfouten en schending van elementaire rechtsbeginselen.” Daarnaast stelt ze dat getuigen onder druk zijn gezet, omgekocht en betaald.

Deal
In de perceptie van K. en zijn advocaat is er meermaals druk uitgeoefend op hem. Op 10 maart zou hij een deal hebben getekend. Dit was in de periode waarin K. geen advocaat had. “Een dag later kreeg Mona Lisa 1000 euro gestort”, aldus Saleh-Kostrzewski. De verdediging van ‘Monster’ blijft aansturen op een deal en omkoping van getuigen door het OM. “Alle pijlen waren op hem gericht. Er werd naar bewijs toegewerkt om hem te kunnen veroordelen”.

Alimentatie
Daarnaast zou het OM in totaal negentienduizend gulden aan Mona Lisa hebben uitgegeven uit ‘veiligheid’, waaronder een ticket naar Nederland. Volgens Saleh-Kostrzewski is dit onzin. “Ze wilde niet naar Nederland.” Daarmee bepleit ze dat het OM Mona Lisa probeerde om te kopen. De vrouw van K. zou daarnaast drie maanden alimentatie hebben gekregen van het OM.

Andere getuigen
Saleh-Kostrzewski stelt eveneens dat er andere getuigen omgekocht zijn. Een vrouwelijke getuige zou drie maanden levensonderhoud hebben geaccepteerd. “Toen rolden de belastende verklaringen binnen”, aldus de advocaat. Een andere getuige verklaarde: “Ik ben gaan liegen omdat ik anders mijn kinderen niet mocht zien.”

‘Monster’
De gedetailleerde verklaringen van K. wijzen volgens zijn raadsvrouw niet op daderschap. “Zijn bekentenis kwam voort uit druk door het OM. “Hij vreesde naar Curaçao terug te moeten”, beweert Saleh-Kostrzewski. Tijdens het pleidooi keek ‘Monster’ naar de grond. Hij steunde met zijn ellebogen op zijn bovenbenen, waarna hij op een gegeven moment zijn bril afdeed en in zijn ogen wreef.

Om half twee wordt het pleidooi voortgezet

8 reacties op “‘Vrouw K. legde valse bekentenis af uit woede na seksfoto’”

 1. En monster is al net zo dom als zijn advocaat. Zit hij twee dagen te roepen dat zijn bekentenis een deal was en na de bespreking van zijn zaak roept hij dit naar de pers

  Monster: “ik maak geen deal met mensen, alleen met god: ”

  daarmee zijn pleidooit gelijk ontkrachtend 😀

 2. @Antonio, We kunnen beter advocaten toewijzen aan mensen. Sommige advocaten kiezen er namelijk voor om criminele te verdedigen en krijgen dus betaald met crimineel geld. Zij gaan nooit in op de daad want de crimineel heeft mensen gemoord, verkracht of drugs gedeald maar ze letten alleen of er ergens een comma verkeerd staat waarop de moordenaar vrij kan gaan dankzij het criminele geld. Dat maakt jezelf ook een crimineel toch?

 3. Antonio ik ben het niet met je eens dat ze ‘alelen maar haar werk’ doet. er zijn vele wegen naar Rome en zij kiest deze.
  Je mag dan misschien als advocaat tijdens een proces liegen en ononderbouwde verwijten naar de OvJ maken (iets waar een burger voor voor laster kan worden aangeklaagd), maar er zijn er velen die er voor kiezen het netjes te houden. Olga is daar duidelijk niet een van.

 4. “Daarnaast zou het OM in totaal negentienduizend gulden aan Mona Lisa hebben uitgegeven uit ‘veiligheid’, waaronder een ticket naar Nederland. Volgens Saleh-Kostrzewski is dit onzin. “Ze wilde niet naar Nederland.” Daarmee bepleit ze dat het OM Mona Lisa probeerde om te kopen. ”

  Haha Olga, hier snij je jezelf door semantiek in de vingers!!
  Hoe kan je iemand omkopen met iets dat ze niet wil?
  je bewijst nu alelen maar dat de vrouw van K. echt naar Nederland is gehaald voor haar veiligheid en niet als beloning.
  domdomdom

 5. Een van de twee ( Olga of Gert ) zal over drie weken in zijn gelijk komen te staan. Door de uitspraak van de rechter. Ik gok op Gert.

 6. Mw.Saleh-Kostrzewski doet gewoon waarvoor zij is opgeleid. Denk niet dat er iemand is die denkt of gelooft dat ze liever criminelen op straat ziet dan in een cel. Zij doet niets anders dan haar werk. Een advocaat is geen officier van justitie. Of anders moet het beroep advocaat dan maar afgeschaft worden. Als die K. schuldig is zal hij niet aan een aan forse veroordeling kunnen ontsnappen. Het is aan de officier van justitie om zijn werk naar behoren te doen. Doet hij dat niet terdege, dan kan ook hij verantwoordelijk worden gesteld voor het laten lopen van verdachte criminelen.

 7. Mw Kostrzewski doet gewoon haar werk.. Als OM dat ook naar behoren had gedaan was dit geen onderwerp van gesprek geweest!

 8. Mw Kostrzewski is blijkbaar ook iemand die liever criminelen op straat ziet dan in de cel