• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

RechterCURAÇAO – De zaak Magnus werd vandaag om 09.00 uur geopend met een behandeling van de persoonlijke omstandigheden van Elvis K. Daaruit blijkt dat hij een strafblad in Nederland heeft van zeventien pagina’s lang. ‘Monster’ wilde verder niks kwijt over zichzelf.

“Ik heb die man gezegd, vraag me niet over mijn vader, moeder of kinderen, gaat je niks aan”, zei hij in een reactie op de behandeling van het reclasseringsrapport. De 37-jarige ‘Monster’ heeft drie kinderen met zijn vrouw Mona Lisa. Daarnaast heeft hij nog drie kinderen, waarvan twee in Nederland wonen.

Internaat
K. heeft volgens het rapport moeite met zijn verleden op het internaat en wil daar ook nu niks over kwijt. Zelf beweert hij dat er nooit een gesprek heeft plaatsgevonden met de reclassering. “Het zegt me niets”, aldus K. Daarna spreekt hij zichzelf echter tegen. “Het gesprek bestond uit een kennismaking en duurde vijftien minuten. “Gegevens opnemen en dat was het.”

Crimineel verleden
Volgens het rapport van de reclassering is K. een dropout. Hij is alleen in het bezit van een lasdiploma, dat hij in detentie behaalde. Hij zou van jongs af aan een crimineel zijn geweest. Over zijn crimineel verleden zegt hij zelf: “Dit kan niet. Ik zat in een internaat. Dan kan je niet als crimineel geld verdienen. Op de vraag hoe dan wel, zwijgt hij. Zijn strafblad bewijst echter het tegendeel. ‘Monster’ is twee keer tot vier jaar veroordeeld voor diefstal met geweld en wapenbezit.

Gedragskenmerken
Uit de rapport kwam ook naar voren dat K. geen psychische stoornis heeft. Daarnaast lijdt hij niet aan een verslaving of depressie en drinkt hij geen alcohol. Wel zijn er aanwijzingen voor een persoonlijkheidsstoornis met antisociale- en narcistische gedragskenmerken. De psychiater adviseerde daarnaast dat er gezien zijn verleden wel een kans is op herhaling van geweld. “Een nadere psychopathologie rapportage is daarom gewenst. Het geweten van K. zou voor de zekerheid beter in kaart gebracht moeten worden. Hij toont geen spijt of berouw over de moord”, aldus de psycholoog.

‘Niet veilig’
Na de bespreking van zijn persoonlijke omstandigheden vraagt zijn advocaat of hij zich hier veilig voelt. “Ik wil mijn straf niet hier uitzitten”, zegt hij. ‘Ik ben hier sowieso niet veilig’.

1 reactie op “‘Strafblad NL Elvis K. is zeventien pagina’s lang’”

  1. Dacht even dat Schotte nu jaloers zou worden omdat zijn strafblad maar 16 pagina’s lang is, maar die zijn wel aan beide zijden bedrukt.