• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

RechtzaakCURAÇAO – Elvis K. alias ‘Monster’ heeft in het verleden meermaals bekend de moord op Helmin Wiels gepleegd te hebben, maar houdt nu vol ‘niets te weten’. Hij beroept zich op zijn zwijgrecht. “Het enige wat ik wil zeggen is dat wat ik eerder heb verklaard niet is gebaseerd op de waarheid. Ik heb er niets mee te maken.” 

Dit ondanks dat er meerdere belastende verklaringen zijn afgelegd. Zo ook van zijn vrouw. Volgens K. was zij echter onder druk gezet en was er sprake van een ‘vies spelletje’. “Ik zweeg tien maanden lang, totdat mijn vrouw werd gearresteerd. Ze lieten haar foto’s zien van mij met andere vrouwen waarop ze dingen is gaan zeggen die niet kloppen.” Was je niet boos dan, wilde rechter Constantijn van Dam van Issselt weten. Nee, want die verklaring was toch vals, aldus Elvis. De rechter besluit dat hij zich wel enige boosheid kan indenken als je partner tegen je getuigt – vals of niet.

Deal
Daarnaast zou Monster een deal aangeboden hebben gekregen van het Openbaar Ministerie. “De officier van Justitie bood me een deal aan, daarom heb ik dingen op papier gezet. Maar het is niet de waarheid”, aldus K. Zelf wilde hij aanvankelijk niet inhoudelijk ingaan op de deal. “Dat staat toch op dvd”, stelt hij. Volgens K. beweerde Gerrit Rip dat hij levenslang zou krijgen als hij zich zou blijven beroepen op zijn zwijgrecht. “Als ik namen zou noemen van de schutter en opdrachtgever, zou ik geen levenslang krijgen en mijn straf uitzitten in Nederland.” De advocaat van K. eist dat de beelden van het verhoor worden vertoond.

Ticket
K. beweert eveneens dat er deals zijn afgesloten met anderen.” Twee getuigen bekenden over mij in ruil voor geld en een ticket naar Nederland”, aldus ‘Monster’. Op het in de zaal vertoonde deel van de dvd zegt Rip hem niet concreet toe dat hij in Nederland zijn straf mag uitzitten of dat hij levenslang laat vallen. Wel laat hij doorschemeren dat hij zijn strafeis waarschijnlijk verlaagt als K. de namen van de schutter en van opdrachtgevers noemt.

Audiofragment
Na het verzoek van de advocaat worden de audiobeelden afgespeeld op een laptop. In het audiofragment houdt K. vol dat hij niets met de officier van Justitie te maken heeft. Er wordt fel gekibbeld, waarna K. weigert de presentatie van het bewijsmateriaal te bekijken. ‘Als jij blijft zwijgen, geef ik je op een briefje dat je tot levenslang veroordeeld wordt’, zegt officier van Justitie Rip.” Hij voegt hieraan toe: “Je moet het zelf weten, ik ga je niet dwingen. Ik laat alleen zien wat de consequenties zijn.”

Tien kogels
De Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels werd op 5 mei vorig jaar vermoord op het strand van Marie Pampoen. Tijdens de zitting werd het duidelijk dat er tien kogels zijn afgevuurd. Wiels raakte daardoor gewond aan organen, hart en ruggenmerg, waarna hij veel bloed verloor. “Zijn dood was een kwestie van seconden.”

Moordwapen
Uit het rapport van het Nederlands Forensisch Instituut is gebleken dat het moordwapen hetzelfde vuurwapen is waarmee de 34-jarige Raikel Conception is vermoord. Op 27 januari vorig jaar werd hij om het leven gebracht op een boot bij de Caracasbaai. De boot was daar aangemeerd omdat hij naar verluidt problemen had. Op het moment dat de mannen waren aangemeerd kwam een gemaskerde man met een geel shirt aangesneld en schoot het slachtoffer neer. De verdachte is vervolgens te voet gevlucht.

Daderkennis
K. zou aan meerdere vrouwen hebben bekend de moord op Conception gepleegd te hebben. Met het moordgeld zou hij naar verluidt een motor hebben gekocht. K. ontkent dit. Zowel op voicemail als in een verklaring van de vrouw van K., Mona Lisa, wordt de moord bevestigd. In het gesprek zou hij ook hebben gezegd dat de dader via een steiger naar de auto is gerend. Daarnaast had hij informatie over de kleding van de dader. Deze informatie was volgens K. al bekend via de krant en radiozender Mas. Volgens de politie week zijn verklaring echter af van de berichtgeving via de media, wat zou duiden op daderkennis. Zijn vrouw zou na de moord het geld ophalen in Nederland. In diezelfde periode is zij inderdaad naar Nederland gegaan. Op en foto die dateert van dat bezoek is ze te zien met een grote som geld in haar handen.

Lionel Arnoud
Het derde feit in de tenlastelegging is de moord op Lionel Arnaud in juni 2012 in Noord Zapateer. Arnoud overleed tijdens een schietpartij, ondanks dat hij een kogelvrij vest droeg. Ook in deze zaak zou er volgens de Technische Recherche sprake zijn van een match tussen de wapens in de moordzaken. K. beweert Arnoud niet te kennen, uit telefoondata blijkt echter het tegendeel. Tot op de dag van moord zou er telefonisch contact tussen Arnoud en K. zijn geweest. Daarnaast wisselde K. in de maand van moord op Arnaud samen met zijn vrouw 12.500 euro om, aldus een MOT-melding.

Geldloper
De vierde beschuldiging betreft een overval op een geldloper. Zowel Dangelo D. alias ‘Panchek’ en K. hebben bekend. ‘Monster’ ontkent nu echter iedere vorm van betrokkenheid. Ook nu zou er volgens hem sprake zijn geweest van ‘grote druk’.

Behandeling
De zaak-Magnus is onderbroken tot morgen. Om 09.00 uur wordt de zitting hervat. Het Gerecht buigt zich dan over de beschuldigingen en de persoonlijke omstandigheden van K.

11 reacties op “Elvis K.: ‘Ik heb er niets mee te maken’ – update”

 1. @Alert, het woord is Openbaar Ministerie en niet openbare. Slimpie.

 2. @Alert, zo tezien heb jij een dubbele agenda. Heeft iemand jou soms betaald?

 3. Ja Elvis, en mijn naam is Tom Jones…..

 4. @Wesson , het is heus geen onzin.
  Weet je hoeveel gevallen er zijn waarbij na jaren gevangenisstraf de strafzaak door de Hoge Raad heropend werd waarbij bleek dat een ONSCHULDIGE de gevangenis in ging en de overheid Miljoenen aan schadevergoeding heeft betaald.
  Kijk maar naar een reeks voorbeelden in de Jurisprudentie voor dat je met holle woorden probeert tegen te spreken.
  Nogmaals: Beter duizenden SCHULDIGEN ongestraft laten rondlopen, dan maar EEN ONschuldige zijn vrijheid afnemen, alleen maar om gezicht/prestige van Openbare Ministerie en Minister Justitie, die vorige maand nog in persconferentie verklaarde dat deze zaak enorm complex is.

 5. Alert, praat geen onzin. Een onschuldige wordt NOOIT verdachte.

  Ook de Bonairianen die vrijgesproken werden na te zijn veroordeeld voor de spelonk moorden in Bonaire hadden een ellenlang strafblad en ongetwifjeld nog het dubbele aan zaken waarvoor ze nooit veroordeeld zijn.

  Geen enkele reden voor medelijden dus.

 6. bespaar een hoop kosten, stel de verdachten onmiddelijk in vrijheid maar wel met uitreisverbod en het probleem lost zich vanzelf op.

 7. Beste Makamba 1, als de rechter die jij bedoelt van het zelfde hout (geitenwollen sokken hout) is gesneden als dat er zoveel hier in Nederland rondlopenkomt hij er met een taakstrafje vanaf. Read my lips.

 8. IN HEMELSNAAM ! Voorwaar, het volgende Nooit Vergeten:
  Het is beter om duizenden schuldigen ONGESTRAFT te laten dan maar EEN ONschuldige te straffen!

  Wie heeft de opdracht gegeven? Tijdens de persconferentie enkele dagen geleden wetd toegegeven dat deze moordzaak enorm ingewikkeld en complex is.
  De minister van Justitie zou niet aftreden voor de zaak zou zijn opgelost.
  EENS alles Zo Glashelder geworden??

 9. @Sander

  Zo eenvoudig als jij het voorstelt is het écht niet …
  Eerst – zogenaamd onder druk – na 10 maanden volledig bekennen en het nu weer even niet weten maakt op een doorgewinterde rechter niet zo veel indruk.
  Daarnaast hebben de dames gepraat en blijkt het allemaal gewoon te kloppen ook nog.
  Bovendien is er nogal wat technisch bewijs in deze moordzaken. Een hele knappe jongen die daar onderuit komt. Elvis Kuwas gaat gewoon voor de bijl, vertel ik je !!
  Niets geen vormfoutjes, die pleiten je tegenwoordignterecht ook niet meer vrij …

 10. Zou zijn bankrekeningen en dat van zijn Mona maar in de gaten houden!

 11. Nou, dan moeten ze hem maar weer snel vrij laten.
  Net als Robbie Dos Santos, die zegt ook huilend dat hij het niet gedaan heeft en is toen vrij gelaten.
  En Jamooladin zo onschuldig als een pasgeboren lammetje.
  Gewoon alle maffia komt weer vrij door formfoutjes, gebrek aan bewijs, enzovoort.
  Wat zijn we blij met deze rechtsstaat!!