• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

UNCURAÇAO – De schending van het bestand in Gaza vandaag is de schuld van Hamas. Dat vindt secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon, zei een woordvoerder. Ban eist de onmiddellijke vrijlating van een Israëlische militair die gevangen zou zijn genomen door Hamas-strijders.

De wapenstilstand had 72 uur moeten duren, maar werd na enkele uren al geschonden. Ban erkende dat niet onafhankelijk kan worden bevestigd wat er vrijdagochtend gebeurde, maar volgens de laatste berichten werden nadat het staakt-het-vuren inging twee Israëlische militairen ontvoerd en een derde gevangen genomen. “Dit zou een grove schending van het bestand zijn, en een die waarschijnlijk ernstige consequenties zal hebben voor de mensen in Gaza, Israël en elders”, zei Bans woordvoerder Stephane Dujarric. “Zulke acties trekken de geloofwaardigheid van de garanties die Hamas de VN heeft gegeven in twijfel.”

‘Hervatting zorgelijk’
De VN-chef is ook zeer bezorgd over de hervatting van de Israëlische beschietingen op Gaza, die vrijdag aan zeker zeventig Palestijnen het leven kostte. “In plaats van dat beide kanten, en dan vooral burgers in Gaza, een broodnodige adempauze krijgen om hun gewonden te verzorgen, doden te begraven en vitale infrastructuur te repareren leidt de schending van dit bestand opnieuw tot escalatie”, aldus Dujarric.

© Novum

6 reacties op “VN: Hamas schuldig aan mislukken van bestand”

 1. Zolang de Hamas achter de rug van kinderen en vrouwen Israel beschiet zullen er kinderdoden en vrouwendoden vallen. Hamas lijd kinderen op als zelfmoordenaar. Jammer dat de antisemieten dat niet inzien. Land is altijd van de joden geweest en dat zullen de palestijnen moeten accepteren

 2. Correctie “niet kunnen oplossen”.

 3. De VN van Ban ki Moen, de VS van Obama,de SU van Putin zullen de probleem Palistina Israel kunnen oplossen. Er moet iemand uit het volk zelf opstaan om die problemen op te lossen. Het is een strijdt tussen 2 religie’s die eerst opgelost moet worden. Interculturele gedachtenwisseling tussen de twee heiligeboeken. De Bijbel en de Koran. Pas wanneer men overtuigd raakt met elkaars bestaansrecht kunnen er andere stappen ondernomen worden. Misschien ben ik buitengewoon gek iemand die in Ada’sverhalen gelooft. Oproep aan de criticasters om met ideeen en visie te komen hoe jullie denken dit probleem te kunnenoplossen. Ik wil ideeen van gewone mensen horen, zonder elkaars cultuur en religies uit te schelden. Laten wij netjes blijven.

 4. Laat zowel de VN als John Kerry eens ophouden met geblaat over die vermeend ontvoerde militair. Die militairen EN die Hamas-leden hebben de keus gemaakt te vechten. Die 325 gesneuvelde kinderen niet. En ondertussen maar oeverloos dooremmeren over die ene militair. Ban serio!!!!

 5. Na zo veel pogingen in zo veel jaren en met de terroristen van Hamas, die de vernietiging van Israel voorstaan, zou een beetje meer realiteitszin wel op z’n plaats zijn.

 6. Beste lezers ik geloof niet dat het probleem Israel / Palestina niet opgelost kan worden. Het probleem is degelijk op te lossen. Alle beide volkeren hebben een bestaansrecht .Er was altijd een historisch probleem tussen deze twee landen geweest. Als je de historische geschiedenis mag geloven van sedert 500 jaar voor Christus bestond er een Palestina en een Isreal. Als je de bijbel leest en geloofd bestonden deze landen degelijk. Na de tijd van Christus is de geschiednis veranderd in een hetze tegen Joden die altijd daar hebben gewoond. Men is tegen de joden oorlog begonnen voor het niet accepteren van het rijksGod en doordat ze de leider Jesus Christus hebben verraden en gedood. Men steld de Joden hiervoor verantwoordelijk. Maar wat is het probleem nu. Nu heb je moderne wapens die bepaalde situaties kunnen verergeren. Men schiet elkaar zomaar dood met die moderne wapens zonder zich te schromen om die mensheid de kinderen en families die er gedood worden aan beide kanten. Ik geloof in de filosofie van Fidel Catro alhoewel ik geen aanhanger bent van hem en dat luidt “Solo el pueblo salva el pueblo” Alleen het volk kan het volk bevrijden. Ik dit geval kan het Plaestijnsevolk opstaan en de leger van Hamas die voor alle ellende zorgt verdrijven. Gewoon wegjagen uiut de gebieden,want dan is er niemand die op het Israelischevolk schieten via geen enkele tunnel. Op gegeven moment heeft men zelfs geen Ban Ki Moon nodig, geen E.U. en geen USA nodig om te helpen hun probleem voor ze op te lossen. Na verloop van tijd geeft het volk premier Abbas de vrije kaart voor vrede, om met Isreal te onderhandelen en tot vrede komen. Abbas is een meer gemattigde personage. Wapens lossen heel weinig problemen op. Zowel het volk van Israel en het volk van Palestina wil vreedzaam met elkaar samen leven. Laat het volk massaal opstaan en met elkaar gaan onderhandelen. Ik zie dat er vrede mogelijk is in de gebieden.Het is militair niet geluk en nu moet het volk de macht pakken grijpen en de militairen van Hamas gewoon wegjagen. Het periode is aangebroken om de filosofieen van Mahatma Ghandi Martin Luther King en Nelson Mandela toe te passen. Stand up stand up stand up for your right don’t give the faith. God en Allah zegen beide volkeren om de wapens neer te leggen. Laat het volk vrede sluiten met Israel en bouw er gezamenlijk een nieuwe land van. Een Palestina en een Israel vreedzaam naast elkaar wonend. Dit is mijn filosofie en wil het graag overdragen aan het volk van Palestina en Israel. Please stop the fire.