• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

robbie dos santosCURAÇAO – Het verzoek tot onmiddellijke vrijlating van oud-minister van Financiën George Jamaloodin is vanmiddag afgewezen. Loterijbaas Robbie dos Santos is wel per direct op vrije voeten gesteld. Dat heeft woordvoerder Guillano Schoop van het Openbaar Ministerie bekendgemaakt, schrijft Caribisch Netwerk.

De halfbroers zijn verdachten van betrokkenheid bij de moord op Helmin Wiels. De inverzekeringstelling van Dos Santos werd gisteren nog met acht dagen verlengd door de officier van Justitie, maar de rechter-commissaris oordeelde vandaag dat hij per direct moet worden vrijgelaten. Hij blijft wel verdachte in de zaak-Maximus, die de opdrachtgevers van de moord op Wiels betreft. De zaak-Magnus, waarbij vier verdachten terechtstaan voor de uitvoering van de moord, wordt vanaf aankomende maandag inhoudelijk behandeld.

Klacht
Ondertussen heeft het Openbaar Ministerie een klacht ingediend bij de Raad van Toezicht en de Deken van de Orde van Advocaten tegen advocaat Chester Peterson vanwege een persbericht dat hij had verspreid. Hierin werd informatie uit het dossier naar buiten gebracht, wat de advocaat niet behoort te doen. Verdachte Jamaloodin mag wel met de advocaat over de zaak praten, maar heeft een bevel beperkende maatregelen waaraan ook Peterson is gebonden, stelt het OM. “Hij kan en mag niet over de zaak spreken met derden, inclusief zijn kantoorgenoten.”

Getuigen
Peterson noemde in het persbericht mensen die in de zaak als getuige hebben opgetreden met naam en gaf aan hun geloofwaardigheid in twijfel te brengen. “Door zo te handelen is aan personen bewust schade berokkend. Schade aan mensen die bereid zijn geweest om mee te werken aan de waarheidsvinding in een onderzoek naar de moord op Helmin Wiels. Het past niet in een rechtstaat om soortgelijke methodes toe te passen.”

7 reacties op “Dos Santos op vrije voeten, Jamaloodin blijft vastzitten”

 1. Boefenbende.

 2. Het justitiele molen draait traag maar onderschat hem niet hoor. Van de belastingen en de justitie zal je het nooit winnen. Ze zeggen kinderen en dronken mannen vertellen altijd de waarheid. Het recht zal zeker wel zegevieren. Men heeft t.n.t toch wel goed werk geleverd. Nu moet het laatste puzzel nog in elkaar passen. Men weet wie geschoten heeft, het wapen is gevonden, men weet waar het vandaan komt en nu de opdrachtgevers. Ben benieuwd.In de gevangenis gaan ze als kippen kakkelen achter de tralies. Het is en blijft mensen werk.

 3. Eens kijken hoe lang het duurt voordat de vogel is gevlogen…… 😉

 4. Heeft het OM het handboek “hoe maak ik de MFK nog groter” misschien bestudeerd??

 5. Wat een kermis allemaal ! Verdachten na ruim 1 jaar na de moord weer oppakken, en vervolgens weer loslaten. Op een na tot nu toe. Maar deze komt spoedig ook los. Van de hele zaak komt niets terecht. Alleen maar show ! Een trieste vertoning van het OM.
  John van Buuren.

 6. Vrijlating bewijst dus weer de zwakte van het O.M. hier ten lande.
  Als je iemand vastzet en zelfs verlenging met 8 dagen eerste instantie krijgt dan moet
  je wel 1000 (duizend) procent zeker zijn van je zaak zijn wegens de maatschappelijke
  implicaties voor betrokkenen. Maar nee hoor, dit O.M.: trial and error methode.
  En dat nadat het O.M. maanden en maanden de tijd heeft gehad om de bewijslast te onderbouwen. ( maanden die de opdrachtgevers/daders ook de gelegenheid heeft gegeven om eventuele bewijzen te verdonkeremanen).
  Ik houd mijn hart vast voor volgende week.

 7. Het recht heeft gezegevierd. hiephoi.