• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

z2CURAÇAO – Minister Ben Whiteman van Gezondheid, Natuur en Milieu heeft onlangs een opdrachtbrief getekend voor het herstel van Playa Kenepa. De regering en Isla werken samen aan het herstel. Het eerdere Beach Improvement Program (BIP) kreeg namelijk geen geld meer van stichting USONA.

“Playa Kenepa is een van onze natuurgebieden dat op de kaart gezet kan worden om toeristen aan te trekken. Om diverse redenen is het strand echter niet onderhouden, met als gevolg dat het gebied en de faciliteiten verloederen”, aldus Whiteman.

Isla
Na de werkzaamheden, die naar verwachting zes weken duren, valt het verdere onderhoud onder de verantwoordelijkheid van de Isla-raffinaderij. Dit gedurende een periode van vier maanden. “Op deze manier kunnen zowel de lokale bevolking als de toeristen genieten van het vernieuwde strand.”

z1

7 reacties op “Whiteman en Isla tekenen opdrachtbrief herstel Kenepa”

 1. @Antonio. Je moet eerest eens goed lezen voordat je commentaar geeft. Met kortzichtigheid en luiheid wordt met name deze bananen regering bedoeld. Mensen die verantwoordelijk zijn voor infrastructuur, milieu, En dat soort zaken. Lezen! Voordat je schreeuwt.

 2. Vroeger lieten ze zich al voor de gek houden met spiegeltjes en kraaltjes. Nu is het met het onderhoud van een strand. Hieruit blijkt dat de tijden niet veranderd zijn en men er nog steed intrapt. Hoe dom kun je zijn Whiteman ?

 3. @Jochem schreef op 01-08-2014 om 13:15,

  ‘Luiheid en kortzichtigheid zijn vaste begrippen hier.’

  Joh.. wat doe jij dan nog steeds op dit eiland? Straks wordt je nog doodziek van het azijnzeiken over Korsóu en de Kurazoleños. Van jarenlang azijnzeiken ga je straks echt azijn zeiken. Dan ga je weer de schuld geven aan de Kurazoleños.
  Echter moet ik je gelijk geven wat betreft de chronische kortzichtigheid die op het eiland heerst. Maar luiheid? Er zijn mensen die inderdaad lui zijn, maar dat kan je niet een hele bevolking in de schoenen schuiven.

 4. Hoe lullig het ook klinkt de toeristen brengen geld in het laatje , voor de bevolking moet alles alleen maar gratis

 5. Voor 18 doden per jaar willen we best een strand opknappen, dat is toch wel een redelijke prijs nietwaar om de toeristen en “het volk” blij te houden.

  En om het katholieke deel zijn mond te laten houden maken we de Sta Anna kerk weer mooi. Ik denk dat de Isla er weer goedkoop vanaf komt.

 6. Onderhoud? Dat is een woord wat totaal onbekend is hier
  Natuurlijk wordt t niet of nauwelijks onderhouden. Niets maar dan ook werkelijk niets wordt goed onderhouden op dit eiland. Overal op curacao zie je dit terug. Wegen,straatverlichting, woekeren van onkruid bij janthiel waardoor toeristen noodgedwongen op de weg moeten lopen omdat de stoep ontoegankelijk is vanwege de doornstruiken,wegmarkeringen totaal weggesleten, zwerfvuil bij vista royal bij de resorts wat steeds meer gaat lijken op een openbare vuilnisbelt, Dit zijn maar enkele voorbeelden. Luiheid en kortzichtigheid zijn vaste begrippen hier.

 7. Heel netjes ,eeuwenlang hadden de Curaçaose bevolking zo in die toestand genieten van Playa Kenepa
  Zonder dat één Minister zo een interesse had getoond om faciliteiten te realiseren op die Playa Kenepa voor de Curaçaose bevolking .
  Maar nu zijn wel tiental samenwerking en interesse om faciliteiten te realiseren voor toeristen .