• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

DNACURAÇAO – Bij ongeveer 50 procent van de afgenomen dna-tests in Suriname blijkt de man niet de verwekker van het kind te zijn. Dat zegt John Codrington tegen nieuwssite Waterkant.net. Volgens het hoofd van het laboratorium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo worden er steeds meer ouderschapstesten gedaan.

Codrington zegt dat de vraag blijft groeien. “Er bestaan zelfs ideeën om een televisie- of radioprogramma te bouwen rond dit soort testen. Niets is nog op papier en het moet niets sensationeels worden. Achter elke ouderschapstest zit een verhaal en emotie. Je kunt ook mensen helpen die op zoek zijn naar hun familie”, zegt hij tegenover de Surinaamse krant De Ware Tijd.

Bevestiging
De testen worden niet alleen op vrijwillige basis gedaan. Er hebben zich ook situaties voorgedaan waarbij de ambassade moest weten of de ouders daadwerkelijk de vader en moeder zijn.

Deskundigheid
Codrington benadrukt dat de juiste expertise en begeleiding nodig is na het afnemen van de test. Niet iedereen legt zich namelijk neer bij de uitslag. “Waar de ene zich erbij neerlegt, krijgt de ander soms ‘winti’ of wordt de uitslag van de DNA-test in twijfel getrokken”, aldus Codrington.

13 reacties op “DNA-tests Suriname: 50 procent niet de vader”

 1. @Marisa, Waarom worden vrouwen altijd zo boos als je vraagt of ze een DNA test willen doen als ze zwanger worden? Zogenaamd omdat we geen vertrouwen hebben in de dames…

 2. Alleen als er twijfel is ga je de test doen; dat is overal ter wereld zo. Ik snap de toegevoegde waarde van dit bericht niet.

 3. DNA ONBEKEND!

 4. Je hebt kleine leugens, grote leugens en statistiek.
  50 % van de afgenomen tests. Waarom wordt een test gedaan? Juist. Bij (grote) twijfel. Geen wonder dat er zo’n hoog percentage uit komt.

 5. @ lev _myskin. Dit bericht is dus nogal tendentieus.

  Zou jij je hand ervoor in het vuur steken, dat in de gevallen zonder twijfel over het vaderschap een DNA-test dit 100% zou bevestigen? Dat zou niet alleen tendentieus maar ook naief zijn. Niet 100% van alle twijfelgevallen zijn onderzocht, want niet iedereen kan een DNA-test betalen. De uitslag van het onderzoek is dus een feit op zich, maar daaruit kunnen geen wilde conclusies getrokken worden.

 6. Aiii… Al die tijd met de verkeerde schoonmoeder te maken gehad….

 7. Gelukkig voor de mensen die waarde hechten aan monogame relaties worden deze testen vooral gedaan in het geval waarin er vooraf al twijfel bestond over de vaderschap. Dit bericht is dus nogal tendentieus.

 8. Deze titel is voor meerdere interpretaties vatbaar … zou bijna denken dat die moeders een heel slecht geheugen hebben … dat ze blijkbaar zijn vergeten wie die sannie genakt heeft … sorry maar niet echt iets om trots op te zijn…

 9. En dan hebben we het alleen nog over de wel onderzochte gevallen in Suriname.

 10. Hopie kloote natuurlijk, zulke een soort van berichtgeving. Ik kan er zelfs niet dom om lachen………

 11. Zelf ben ik ook een vader. Of het nou in de zin van het woord of betekenis is, weet ik niet. Soms is het goed als je kinderen vaderlijke trekken hebben, maar, alsdan kunnen het kinderen van je familielid zijn. Je hebt een kind altijd onderhouden, het heeft je altijd papa, paps, pa, pappie genoemd ” what the hell”. Laat toch gaan. Op de Antillen hoor je vaak,:” Moederschap is met zekerheid aan te duiden, (vader) schap is misschien. De moeder draagt het vrucht van het sex relatie voor ongeveer 40 weken met zich mee, gedurende haar zwangerschap. De man/vader/anonieme vader heeft alleen deel uitgemaakt van de of een relatie. Wie de bakker is geweest???????

 12. Mannen dit en mannen dat… alleenstaande moeders etc..

  Ben benieuwd of de alleenstaande moeders wel meer dan 50% de juiste vader had aangewezen ahahahaha..

 13. Is dit nieuws ? Volgens mij is het een confirmatie van een feit.