• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CBSCURAÇAO – Het consumentenprijsindexcijfer (CPI) is in de maanden april, mei en juni met respectievelijk 0,1 en 1,1 en 0,9 procent gestegen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Gemeten over de periode van twaalf maanden tot en met april, mei en juni, stegen de prijzen respectievelijk met 0,7, 0,6 en 0,6 procent.

Vooral de elektriciteitsprijzen op Curaçao fluctueerde. Daalden de tarieven in april met gemiddeld 10 procent, in mei en juni stegen de prijzen met gemiddeld 10 procent. De prijs voor leidingwater schommelde. In april werd het 4 procent goedkoper, in mei 9 procent duurder en in juni weer 4 procent goedkoper. Benzine werd in april en juni respectievelijk 11 en 3 procent duurder.

Verlies koopkracht
Inflatie is een weergave van het verlies van koopkracht doordat de consumentenprijzen voor producten en diensten stijgen. Het inflatiepercentage is dus een indicatie van de gemiddelde stijging van de kosten van levensonderhoud. De inflatie op Curaçao over de afgelopen twee jaar vertoont volgens het CBS een dalende trend. In de de afgelopen drie maanden heeft dat geresulteerd in een inflatiewaarde lager dan 1 procent.

3 reacties op “Consumentenprijzen Curaçao licht gestegen”

 1. Bij alle supermarkten is het vaak onduidelijk welke prijs bij welk product hoort als je dan niet oplet denk je dat het artikel 3.00 naf kost en bij de kassa is het in eens 4.60. Het wordt tijd dat alle producten een vaste plek krijgen en dat de juiste prijs en informatie erbij staat, en dan zal blijken dat de prijzen in de afgelopen maanden niet met 1.9% maar eerder met 19% zijn gestegen ben benieuwd hoe de CBS aan hun cijfers komt. Ik stel voor dat ze met 100 naf gaan winkelen kijken wat ze ermee kunnen kopen, want dat is de werkelijke wereld waar wij in Curacao leven

 2. Sorry hoor maar wie doet die onderzoeken Licht gestegen ??
  Elke maand bijna elke week zijn de prijzen in de Supermarkets weer omhoog aan het gaan en niet met een klein beetje maar gewoon een paar gulden of kwartjes er is absoluut geen controle op de prijzen.

  in plaats van cijfertjes op een papiertje te kijken eens in de supermarkten rond lopen elke week en 6 maanden lang de prijzen van alle producten noteren dan nog een keer dit sommetje optellen .. blijft een piraterij hier in de supermarkten snel rijk worden over de rug van het volk.

  De overheid moet max prijzen vast stellen en niet alles aan een supermarkt overlaten.. serious 2 grote paprika’s voor 9 piek ? ? ?? dan ben je toch niet goed bij je hoofd ?

 3. Nou Sambil….veel succes zou ik zeggen whahahaha