• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ivar asjesCURAÇAO – Sportstichting Sedreko stopt ermee door geldgebrek. De overheidsstichting wordt van overheidswege de nek omgedraaid, stelt interim-directeur Oswin Cijntje. Premier Ivar Asjes kiest in een reactie voor de tegenaanval.

“De boycot tegen Fundashon Sedreko van de minister belast met Sport maakt dat de stichting geen geld meer heeft om op verantwoorde wijze haar werkzaamheden te verrichten”, vindt Cijntje. Volgens hem negeert de regering al maanden elk verzoek om te vergaderen over de situatie. Eerder had Asjes beloofd dat alle medewerkers over zouden gaan naar het nieuwe sportinstituut. Die afspraak is echter nooit zwart op wit gesteld, waardoor volgens Cijntje de motivatie van het personeel daalt. Ambtenarenvakbond Abvo probeert ondertussen deze zaken aan te kaarten, maar tot zover zonder resultaat.

Onsportief
Asjes diende Cijntje van repliek. “Het is triest om te constateren dat de interim-directeur en de directie van Sedreko in hun inborst niets van een sportman hebben, of van sport in het algemeen.” Sedreko bedreigt de sportgemeenschap door de dienstverlening te stoppen, stelt de minister-president. Ook overtreden ze daarmee de subsidiewet, wat de regering noodzaakt om de subsidiekraan direct dicht te draaien. Met dit geld kan de nieuwe stichting dan worden gesubsidieerd.

Nieuwe organisatie
Eigenlijk zouden Sedreko en Fundashon Fasilidatnan Deportivo (FFDK) samen opgaan in een nieuwe organisatie die vanaf 2015 het levenslicht zou zien. Momenteel is een commissie onder leiding van Gabi da Costa Gomez aan het werk om de nieuwe stichting organisatorisch van de grond te krijgen. De FFDK werkt samen met de commissie-Da Costa Gomez, Asjes betreurt het dat de Sedreko-getrouwen dat niet doen.

 

 

 

3 reacties op “Sedreko stopt, Asjes woest”

 1. Veel van het subsidiegeld gaat ook nog naar overbetaald/overbodig personeel en auto’s in de hogere prijsklasse zoals bij FDRS. Voor de buitencategorie als Maserati moet je in Nederland zijn.

 2. @ Zelfstandig Ondernemer. Budget ( Kasgeld ) moet je altijd verstekend met een deel van je inkomen om je Omzet te versterkend.

  Ik ben benieuwd van welk soort bedrijf jij een zelfstandig ondernemer was. Ik spreek maar in de verleden tijd, want dat bedrijf kan onmogelijk nog bestaan met jouw ideeen. Sedreko is een niet commerciele stichting zonder winstoogmerk voor alle duidelijkheid en doorgaans permanent afhankelijk van subsidie. Noem mij een overheidsstichting, die na het stopzetten van de subsidie selfsupporting is geworden. Sedreko zeker niet, want dat stopt.

 3. Mensen jullie moeten Subsidiegeld als een tijdelijk steun zien en niet als een vaste Inkomen
  Je begin altijd met een Budget ( Kasgeld ) daarna wordt je versterkend met een Subsidiegeld .
  Terwijl dat je in functionering bent creëren je een Inkomen en een deel van je Inkomen samen met een deel van je Budget worden dan je Omzet .
  Budget ( Kasgeld ) moet je altijd verstekend met een deel van je inkomen om je Omzet te versterkend