• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

InselAirCURAÇAO – “We bieden Bonaire onze excuses aan voor de vertragingen van de afgelopen tijd.” Directeur Edward Heerenveen ging diep door het stof tijdens een uitleg over oorzaken van de vertragingen tegenover de journalisten die zich hadden verzameld in de vergaderzaal van Flamingo Airport.

Insel Air hoopt dat met nieuwe dienstregelingen en rechtstreekse verbindingen tussen Aruba en Bonaire de service verbeterd wordt. Caribisch Netwerk ging in gesprek met directeur Edward Heerenveen en commercieel directeur Jurgen Lippinkhof.

Oorzaken
Heerenveen en commercieel directeur Jurgen Lippinkhof somden de oorzaken op waarom de luchtvaartmaatschappij de betalende passagiers geen goede service kon verlenen: door technische mankementen, financiële problemen door vastgehouden geld in Venezuela, geen vervangende vliegtuigen en door veelvuldig onderhoud van de vliegtuigen, stapelden de vertragingen zich op.

Benadeeld
“We hebben heel veel klachten gehoord. Passagiers waren heel erg boos en ze hebben gelijk. Daarom leggen we uit waarom we de vertragingen niet konden oplossen”, aldus Heerenveen. Hij zegt dat niet alleen Bonaire benadeeld werd. Ook Aruba en andere bestemmingen van Insel Air. Wel vindt Heerenveen dat het luchtvaartbedrijf al het mogelijke heeft gedaan dat haalbaar was op dat moment. “We hebben nooit passagiers laten staan. Ze zijn vervoerd, zelfs tot één uur in de ochtend.”

Fokker 50
Insel Air krijgt binnenkort twee Fokker 50’s extra op de route naar Bonaire. In totaal zijn er dan vijf vliegtuigen die tussen de eilanden vliegen. Er zal altijd een reservevliegtuig staan.

Aruba
Binnenkort komt Insel Air met een nieuwe dienstregeling en rechtstreekse vluchten tussen Bonaire en Aruba, informeert Jurgen Lippinkhof. “We zijn bewust van de problemen met de connecties vanuit Curaçao naar de andere bestemmingen. We gaan nu structureel direct naar Aruba vliegen.”

7 reacties op “Insel Air diep door het stof voor vertragingen Bonaire”

 1. Edgar heeft volkomen gelijk.

  Personeel van Insel Air vult in beschaafde landen de vakken in de supers. Na sluitingstijd, zodat ze niet met klanten in aanraking komen want daarvoor zijn ze volledig ongeschikt.

  Bij vertraging is er geen enkele informatie, er wordt niet proactief richting klant opgetreden, en een hapje of drankje is er helemaal niet bij.

  Wanneer komt er buiten op de vliegtuigen van Insel Air te staan ‘vee transport”, want als varkens wordt je door hen behandeld.

 2. Insel Air is een luchtvaartmaatschappij die zich in zijn algemene voorwaarden voorbehoudt om op elk moment, om wat voor reden dan ook vluchten te cancellen (desnoods zonder passagiers te mededeling te doen) en sluit daarbij elke aansprakelijkheid voor schade uit. Hetzelfde geldt voor vertragingen, waarbij ook alle daardoor veroorzaakte schade uitgesloten wordt voor vergoeding.

  Een maatschappij die zo’n duidelijke ‘FUCK YOU’-houding tegenover zijn klanten heeft kan je niet serieus nemen, zelfs al biedt dhr. Heerenveen duizendmaal zijn excuses aan!

 3. Hetgeen Heerenveen voor het gemak even vergeet is dat het niet alleen de vertragingen zijn, maar …………………….vooral het totale gebrek aan service wat de maatschappij ten tonel voert.
  Personeel blijft vrolijk volhouden dat het vliegtuig over 10 min gaat vertrekken, terwijl er nog niet eens een vliegtuig bij de gate staat. Vervolgens weigeren ze te vertellen hoelang de vertraging gaat duren, doch dat komt weer omdat helemaal niemand in charge is. Men rotzooit gewoon lekker aan, het is het aloude ALM verhaal. Personeel heeft geen interesse, management weet niet waar ze mee bezig zijn en de bazen hangen de grote jongen uit in de kroeg.

 4. Tijd voor een concurrent die wel op tijd vliegt en tegen goede prijzen!

 5. De verklaringen van Heerenveen c.s. kennen we. Toen de slechte positie van Air Holland wel heel erg in de maatschappij weerklonk, haastten Herenveen en concubine Stella van Rijn zich om een verklaring af te leggen. Ze vertelden de klanten, dat ze rustig reizen konden blijven boeken, want het geld zou op een aparte beschermde bankrekening gezet worden. De waarheid kent iedereen: geen reizen en geen geld terug.

 6. Maar ondertussen heeft Insel wel de prijzen bijna met 100 procent verhoogd! en maar op nieuwe routes willen vliegen. Trouwens op alle vluchten waren veel vertragingen!

 7. Gelijk krijgen is leuk, maar daar koop ik geen brood voor.

  Mensen lijden schade omdat hun vakantie bekort wordt door wanprestatie van Insel Air of, in geval van zakenverkeer, afspraken of produktieve uren verloren gaan.

  Als minister Balborda gratis naar Verweggistan moet worden gevlogen omdat daar weer een nieuwe bestemming is gevonden vliegt men wel op tijd.

  Laat Insel Air eerst de bestaande bestemmingen eens goed bedienen en dan pas aan nieuwe bestemmingen beginnen.

  Het is duidelijk dat Insel Air na het wegvallen van DAE zich almachtig voelt en maar raak rotzooit.