• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Charles CooperCURAÇAO – Parlementariër Charles Cooper (MAN) zei vanochtend in gesprek met Radio Hoyer 2 dat hij de druk van Venezuela goed begrijpt. Hij vindt ook dat Nederland niet voorzichtig genoeg is omgesprongen met het grote belang dat Curaçao heeft bij een goede band met Venezuela.

“De beslissing van Nederland om Carvajal toch vrij te laten vind ik een goede beslissing. Ik kan de druk van Venezuela goed begrijpen. Als iemand diplomaat is en opgepakt wordt dan moet je all the way gaan om hem vrij te krijgen als land.”

Sancties
Venezuela dreigde de Isla te sluiten als de Venezolaanse drugsverdachte Hugo Carvajal op Aruba niet vrijgelaten zou worden. Het Zuid-Amerikaanse land probeerde met economische sancties druk uit te oefenen op Nederland. Dat hebben de Verenigde Staten gisteren gezegd.

Drugssmokkel
Carvajal werd woensdag op verzoek van de VS op Aruba opgepakt. De diplomaat zou zich schuldig hebben gemaakt aan drugssmokkel. Het was de bedoeling dat hij zou worden uitgeleverd aan de VS. Toch kwam hij zondagavond op vrije voeten nadat Nederland had besloten dat de voormalig beoogd consul diplomatieke onschendbaarheid heeft.

Reinier Hillen in gesprek met Charles Cooper

11 reacties op “Cooper begrijpt druk Venezuela in Carvajal-zaak”

 1. Nieuwsflash: Cooper begrijpt iets….

 2. @zolaan,

  heel erg bedankt voor je corectie.
  ook een heel belangrijk ding; hoe de spelling precies is.
  complimenten voor je kennis van de taal…

 3. Dat er veel groente en fruit uit geimporteerd van uit venuzuela, waarschijnlijk zal dit wel goed gecontroleerd worden door de doaune zodra dit ons land binnenkomt.

  Gezien de paniek, bemoeienissen van diverse (beruchte) mensen en dreigingen tot sluiten ISLA tijdens de arrestatie van Carvajal. En niet te vergeten het genoemde contact van Carvajal met FARC denk ik dat er veel grotere belangen meespelen dan wij denken.

  Ik vraag mij af hoe wordt de olie die in de Bullenbaai en Annabaai gelost wordt eigenlijk gecontroleerd. De olie wordt middels grote slangen buiten het oog van de douane uit de boten gepompt naar de tanks. Hoe makkelijk zou het zijn om hier kleine pakjes met drugs en handwapens in de olie mee te pompen en hoppa het is in ons land.

  Misschien iets om over na te denken…….

 4. Venezuela, Venezolaan en geen Venezuelaan of Venezuelanen, Sander en Mark!

 5. @Marc, Sander,
  Het woord is Venezolaan, Venezolanen, Venezuela. De ue wordt o!
  Moeilijk he? 🙂

 6. Cooper was dat niet die stand-up comedian ? Is hij van professie veranderd en preekt hij nu voor eigen parochie (sorry ik bedoel potmony).

 7. De oude venezuelaan heeft gesproken.
  hij zou het liefst bij Maduro op schoot kruipen.
  Maar dat vindt Maduro niet goed om begrijpelijke redenen.
  zwakke knieen…

 8. Zwakke knieën politiek! Misdaad loont!

 9. Cooper…de mening van een gerespecteerd politicus? Zijn mening telt..? Even wat zaken opgezocht…

  De PS en de MAN (Wiels, Cooper, Schotte) zorgden in 2007 voor de rellen bij het Marriot hotel). Wiels dreigde in 2008 nog met oorlog en nieuwe straatrellen omdat een meerderheid van het volk wat anders wilde dan hij. Wiels dood, Schote verdacht..zou Cooper de enige van de drie zijn die overleeft?

  Wat was ook al weer de uitkomst van de vorige screening? Voor wie het vergeten is, volgt hier de tekst van de screeningsmemo:Charles Cooper:

  Het onderzoek rond dhr. Charles Cooper heeft feiten en omstandigheden opgeleverd die mogelijke “veiligheidsrisico”s” met zich meebrengen.Deze feiten en omstandigheden zijn als volgt te noemen:

  • Betrokkene heeft tijdens zijn ambtsperiode hand -en spandiensten voor de lokale investeerder Boy Luckert verricht. Charles Cooper is zakenpartner van voomoemde investeerder. Zijn naam komt echter niet voor op officiele stukken. Cooper is degene die alles op alles heeft gedaan om de weg vrij te maken voor de investeerder Luckert.

  • Betrokkene was samen met FOL-adviseur Nelson MONTE bezig met onderhandelingen om een project bij de Isla-raffinderij te krijgen voor het schoonmaken van tanken. Verder was Charles COOPER ook bezig is om een bedrijf, waar hij belangen in heeft (had), een project bij de Isla-raffinaderij te laten krijgen.

  * Verder deelde berichtgever aan rapporteur mede dat Cooper lid zal worden van de nieuwe op te richten organisatie / departement bij PDVSA. Dezei s gericht op de nieuwe projecten binnen PDVSA-Curacao. Dit zijn o.a. de nog te bouwen “plants” en de nodige upgrading.

  * Charles Cooper samen met Ricardo (eigenaar van Antillian Billboards) zijn de eigenaren van SPF-CORI (Cooper en Ricardo). Deze stichting, die op 04 april2006 was opgericht, wordt door Rooi Catootje Management N.V. bestuurd. Laatstgenoemde N.V. heeft als directeur de advocaat Ruben Anthony Diaz. Daarnaast komt ook een zekere LutiAlbertus, die eigenaar is van een-aannernersbedrijf die als front fungeert. .Hij is een soort “mannetje van alles” van o.a. Cooper. SPF-Corri heeft op 8 november 2006 een verzoek ingediend om in aanmerking te komen voor het recht van erfpacht op een perceel grond te Knip. Dit verzoek werd toen “abnormaal” spoedig behandeld. In die periode was Gerrit Schotte Gedeputeerde van Toerisme en Economie. Het plan van SPF-Corri met het verkregen terrein te Knip is (was) om te speculeren met het oogpunt op winstbejag.

  *Toen Gerrit Schotte Gedeputeerde van Toerisme was heeft Charles Cooper ANG: 400.000,– van Robby Dos Santos ontvangen voor het verkrijgen van een groot terre in bij Playa Bou & Abou alwaar Dos Santos zijn project Playa Abou & Abou heeft. Volgens informant is Dos Santos de eigenaar van dat project maar het staat op naam van een van zijn bedrijven. De akte van overdracht werd bij het notariskantoor Hu-ang gepasseerd.Uit het hierboven valt op te maken dat dhr. Cooper aan de hand van de in punt drie vermelde criteria niet positief uit de screening komt.”

 10. Cooper, die bij het aantreden van het rampzalige kabinet Schotte ook niet door de screening kwam, weet dat Venezuela iedereen die ervoor betaalt een diplomatiek paspoort geeft. Op Curacao gaat het overigens dezelfde kant op want als je Schotte een diplomatiek paspoort geeft (die hij toen hij het moest inleveren overigens als vermist aangaf waarna het bij een politie inval bij hem thuis in de kluis werd gevonden) dan kun je het aan iedereen geven.

  Alle reden dus voor Aruba om hun eigen screening van Venezuelanen met een diplomatiek paspoort.

  Overigens heeft Cooper genoeg snoepreisjes naar Venezuela gemaakt om daar helemaal te zijn ingepakt door de Venezuelanen, dus neem zijn woorden gerust met een korretje, nee een kilo, zout.

 11. Het zoveelste totale onzin verhaal van Cooper, maar ja hij zal het zich afzetten tegen nederland wel missen en grijpt nu dan dus maar iedere kans aan.